Hoe vaak koop jij een nieuwe portemonnee?

Portemonnees… onmisbaar, je hebt hem altijd bij je, maar hoe vaak koop jij nu eigenlijk een nieuwe? Fashionable als ik ben *kuch* denk ik dat ik zeker 5 tot 10 jaar met een portemonnee doe. Best heel lang. Ik raak er aan gehecht. Pas als ik echt zie dat hij slijt, dan oriënteer ik me op een nieuw exemplaar. Om het daar vervolgens de komende 2 jaar bij te laten, want als je een nieuwe koopt moet je de oude weg doen tenslotte…

Vind jij het ook zo lastig om afstand te doen van je oude portemonnee, of ben ik de enige? Door de Soulstyling Club (zie deze blog met mijn vorderingen) leer ik niet alleen kritisch naar mijn garderobe te kijken, maar ook naar de accessoires die ik veel gebruik. Denk: tassen, riemen, sjaals én dus de portemonnee.

Wat ontbreekt in mijn kast?

Ik heb een leuk klein roze handtasje en een groter beige exemplaar waar veel in kan. Wat ik nog mis, is een modieuze, maar praktische laptoptas. En mijn wallet was een degelijk, maar saai zwart exemplaar. Genoeg ruimte voor van alles en nog wat, maar qua uiterlijk niet bijzonder. En ik heb hem dus al járen…

Fashionstatement met je portemonnee?

Terwijl je nu juist met je geldbuidel best gek kunt doen. Die hoeft niet persé bij je kleding te kleuren omdat hij toch meestal in je tas zit. Waarom dan niet kiezen voor een opvallend exemplaar? Die sjieke zakenvrouw uitstraling, waar ik als klein meisje van droomde, die hoeft niet van mijn kleding te komen. Wanneer ik zou kiezen voor een portemonnee die daarbij aansluit, ben ik al een heel eind op weg. Goede basics kiezen, noemen ze dat in de modewereld. En dúrf tonen.

Brandfield

Bij webshop Brandfield hebben ze een enorm aanbod in accessoires, waaronder portemonnees met een luxe uitstraling. Ook voor mannen is er veel keus! Ik mocht hier iets uitkiezen en besloot dat dit hét moment was om een modestatement te maken. Een opvallend exemplaar waar ik blij van word elke keer dat ik hem uit mijn handtas tevoorschijn tover. Het werd een luxe, glanzend en zilver/bronskleurig exemplaar van het merk Guess <3 Niks saai, niks 13 in een dozijn: echt mijn persoonlijke fashion statement. Al is het maar voor mezelf.

brandfield shopping
Dit is hem dus, de Isabeau zilver ritsportemonnee van Guess <3 Prijskaartje is 59 euro.

Guess

Hij werd bezorgd in een grote doos, waar een leuk tasje met een sjiek zwart doosje van Guess in zat. Ik opende dit doosje en voelde me toch echt een dame: mooi en bijzonder! Niet afgestemd op welke fashioncapsule of tas dan ook, maar ik kreeg er direct een blij gevoel van en daar gaat het toch om? Mijn volgende gedacht was: wat is ie groot! Dat zie je op internet niet en ik vond het lastig inschatten, maar deze portemonnee is echt wel een flink stuk groter dan mijn oude exemplaar (inmiddels ingepikt door de jongste dochter).

Inrichten

Als je niet zo vaak een nieuw exemplaar aanschaft, blijft er ook een hoop troep achter in je oude portemonnee. Ik kon heel wat verouderde pasjes, spaarkaarten en zegels de vuilnisbak in mieteren. Ruimt weer lekker op! Hoewel… dat was het plan, maar mijn dochter – die de oude portemonnee dus graag wilde hebben – vond al die pasjes ook wel leuk en stopte ze zorgvuldig in haar eigen nieuwe aanwinst. Mijn eigen nieuwe, ruime exemplaar bood gelukkig ook voldoende ruimte aan alle pasjes en rommeltjes die ik zoal meesleep.

En nu ga ik aan mijn stylingjuf vragen wat dit over mij zegt: meestal een grijze muis en dan zo’n opvallende en sjieke portemonnee om een fashionstatement te maken. Is het erg dat ik niet heb nagedacht over de combinatie met mijn jassen en tassen? Wat vind jij?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Florentine zegt:

  Leuk artikel, wat een prachtige Guess portemonnee <3
  Wat een onwijs leuke blog heb je!! Liefs, Florentine

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel, lief van je!

 2. Wat een mooie! Ik heb net een roze van de Action gekocht maar nu al spijt van. Er zitten steentjes op en die gaan er na een paar dagen al af :-/

  1. Marguerita78 zegt:

   Oh balen zeg!

 3. Ik krijg meteen zin om een nieuwe portemonnee te kopen. Ik heb wel een hele mooie: seventies met bloemen.

 4. marjonS zegt:

  Ik koop ook maar 1x per 5 jaar een nieuwe portemonnee. Ik heb er nu eentje, zo’n 3 jaar, maar er is iets opgekomen dat er niet meer af gaat.
  Ik denk steeds ik moet een nieuwe kopen, maar toch doe ik het niet….
  Deze van Guess is wel mooi. Past veel in. Persoonlijk koop ik zelf altijd goedkopere exemplaren.

 5. liesbeth zegt:

  Superleuk! En voor het voorjaar een mooie zonnebril in bijpassende koker in je tas maakt het af!

 6. Marijke zegt:

  Ik heb er ook een van Guess. Gekocht 5,5 jaar geleden op Curacao. En die gaat hoop ik nog heel lang mee. Want ik wissel ook niet zo snel van portemonnee. Maar heb dus wel een leuke.
  Roze. En het hoesje van mijn telefoon matcht. Ook van Guess en roze. Net als de telefoon trouwens.

  1. Marguerita78 zegt:

   oooooeeeh roze! Love that color! Leuk dat je allemaal matchende items hebt van Guess, dat is misschien wel leuk voor mij om naartoe te werken haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.