Gastblog: Wat zijn Pixiboekjes?

Pixiboekjes, ik had er nog nooit van gehoord, dit in tegenstelling tot Marguerita. Maar we zijn wel gek op (voor)lezen! Een heerlijk momentje samen met de jongens, en het is ook nog goed voor de taalontwikkeling. We kregen 4 pixiboekjes mee om te reviewen. De boekjes bevatten volledige verhaaltjes, zijn klein en dun, en dus ideaal om bij je te steken voor onderweg bijvoorbeeld. 

Door: Esther Noordergraaf

Ouderwetse tekeningen, SnorretjeDrie van de vier boekjes die wij ontvingen waren oude verhaaltjes die opnieuw zijn uitgeven. Je ziet dit ook direct aan de afbeeldingen. De oude verhaaltjes ogen erg ouderwets door de plaatjes. Het vierde boekje dateert uit 2015, de plaatjes van dit boekje zijn veel moderner, net zoals de tekst zelf. In het boekje ‘Op de ponyweide’ bijvoorbeeld hebben ze het over grootouders en grootvader. Woorden die je nu niet zo snel meer in verhaaltjes terug vindt. Ook namen als Suusje, Janneke, Kareltje, Bruintje en Bles zul je tegenwoordig niet veel meer zien. Het heeft wel iets 🙂 Ik snap dat nostalgische gevoel van Marguerita wel bij het zien van deze boekjes!

Peuter leest op zijn kop
Mijn peuter bestudeert zelf de boekjes. Kijk eens hoe goed ik al zelf kan lezen!

 Waggeltje het eendenkuiken

Het verhaaltje van Waggeltje, het eendenkuiken is zowel bij mij, als bij de jongens, favoriet. Het is een leuk verhaaltje, dat gaat over een eendje dat op het land steeds valt, en uitgelachen wordt door de andere dierenkindjes om zijn ‘gekke’ voeten. Uiteindelijk is het het eendje die het laatst lacht, hij kan namelijk als enige zwemmen. Hij wordt de winnaar van de dag, niet alleen omdat hij de zwemwedstrijd gewonnen heeft, maar ook omdat hij een goede verliezer was bij de spelletjes op de kant. Een mooie les om mee te geven aan je kinderen: iedereen zijn eigen kwaliteiten!

Wat vonden we er van? 

De boekjes zijn op zich erg leuk, zeker als je er jeugd herinneringen aan hebt, maar ik merk dat mijn jongens niet zo’n fan zijn van deze specifieke verhaaltjes. Het spelletje achterop één van de boekjes valt wel in de smaak bij mijn kleuter. Ik kan me voorstellen dat de sprookjes serie bijvoorbeeld hier meer succes zal hebben. Tot we die serie gespaard hebben, zullen ‘Rupsje Nooitgenoeg’ en ‘Brandweerman Sam’ bij ons waarschijnlijk de boventoon voeren!

Kijk voor meer informatie op de website van Pixiboeken.

Dankjewel Esther, fijn om ook de mening te horen van iemand de ze nog niet kende! De Pixiboekjes zijn voor 99 cent verkrijgbaar bij de boekhandel. Je leest hier waarom ik er zelf zulke goede herinneringen aan bewaar. Welke boekjes lezen jouw kinderen graag?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Ik houd van dit soort boekjes. En de tekeningen zijn zo fijn nostalgisch!

    1. Esther Noordergraaf zegt:

      Dat snap ik helemaal!

  2. Volgmama zegt:

    Leuk hè deze korte verhaaltjes. Wij hebben er ook een paar. Zowel in Duits als Nederlands.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.