#withoutshoes voor het goede doel

Vandaag een blog voor het goede doel. Tot 10 mei 2016 geeft schoenenmerk TOMS voor iedere foto van blote voeten die op Instagram wordt getagd met #withoutshoes een paar nieuwe schoenen aan een kind in nood. Ik ga dus morgen aan de slag om hieraan mee te doen! Kleine moeite, toch?

Voor TOMS is dit al de 9e keer dat het merk deze One Day Without Shoes campagne lanceert. Hiermee wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de impact die een paar schoenen kan hebben op het leven van een kind. Voor en op 10 mei 2016 geeft TOMS voor iedere foto van blote voeten die op Instagram wordt getagd met #withoutshoes een paar nieuwe schoenen aan een kind in nood. Je hoeft niets te kopen.

ODWS16-SocialShare_POST-14.01.13WAAROM deze campagne?

Over de hele wereld groeien er miljoenen kinderen op zonder schoenen, zij lopen daardoor een groter risico op infecties en ziektes. Kinderen die geen toegang krijgen tot een goede gezondheid en onderwijs hebben het erg lastig om de vicieuze armoedecirkel voor henzelf, hun families en de gemeenschap te doorbreken. Voor de complexe problemen rondom armoede is er niet één oplossing, maar zijn er velen die samen kunnen werken. TOMS gelooft dat schoenen een belangrijke rol spelen in de gezondheid, educatie en de kans op een betere toekomst. Enkele belangrijke statistieken:

 • Gezondheid – Podoconiosis is een invaliderende ziekte die zeer pijnlijke zwelling van de voeten en benen veroorzaakt. Podoconiosis treft meer dan 4 miljoen mensen wereldwijd in minstens 15 landen.
 • Educatie – Door kinderen schooluniformen te geven – waar de schoenen onderdeel van zijn – neemt het aantal schoolbezoeken gemiddeld met 62% toe.
Schoenen die het merk heeft uitgedeeld in Rwanda.
Schoenen die het merk heeft uitgedeeld in Rwanda.

Meer info vind je hier: www.shoptoms.nl/one-day-without-shoes. Ik vind het een mooie actie en werk er graag aan mee door dit persbericht te delen.

Help jij ook mee aan deze mooie actie? Maak een blotevoetenfoto en zet hem op instagram met de genoemde hashtag, dan zal er ook door jou een kindje voortaan schoentjes aan de voeten hebben.

#WITHOUTSHOES

Comments

 1. Ik kende deze actie nog helemaal niet. Bedankt voor de tip!

 2. Fleur says:

  Zeker een goed doel! Ik ga daar zeker aan meedoen!

 3. Nathalie says:

  Wat een goed doel! Ik doe mee!

 4. Liesbeth says:

  Ik heb deze schoenen gekocht en zo dus ook een paar gedoneerd! En ze lopen heerlijk!

  1. Marguerita78 says:

   Oh wat goed!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.