Marstyle bloggersupdate Maart

Blogplaatje

Iedere maand deel ik met jullie hoe mijn blog zich ontwikkeld, wat er op mijn pad komt en hoe ik het bloggen ervaar. Ook afgelopen maand kreeg ik weer leuke en lieve reacties op mijn bloggersupdate, dank daarvoor, dus ik zet de traditie voort. Vind dit bovendien voor mijzelf een handigheidje om na te denken over wat ik met mijn blog wil en welke ontwikkelingen er gaande zijn. Lezen jullie weer mee?

Bijlezen

Dit was de tweede maand op het nieuwe domein. De bezoekcijfers bleven redelijk stabiel, maar het aantal pageviews nam enorm toe. Omdat ik vaak in de ochtend mijn blogjes plaats en deel, mis ik natuurlijk veel bezoekers die vooral ’s avond even lekker surfen en facebooken. Wanneer deze toch op mijn blog komen, wordt er duidelijk even bijgelezen. Erg leuk dat jullie graag doorklikken! het Poldermama blog trok ook deze maand, net als in januari, weer veel bezoekers door Google en door mijzelf. Met overplaatsen ben ik in oktober aanbeland, dus veel berichten staan nog niet op Marstyle. Nu het maart is, zie ik trouwens ineens een kleine toename in bezoekers via zoekmachines. Hopelijk zet die trend zich voort.

Hoe doe ik dat, blogs volgen?

Thuis en op het werk is het vaak redelijk druk. Toen ik in de WW zat had ik alle tijd om te kijken waar er leuke prijsvragen waren en interessante blogs te volgen via Facebook. De tijdlijntaktiek werkt nu helaas niet meer voor mij. Ik werk veel aan mijn blog en zit niet meer onbeperkt te scrollen. Hoe doe ik dat dan, blogs volgen? Ik ben lid van verschillende groepen voor bloggers op facebook, waar andere bloggers hun nieuwste artikelen delen. Heel handig om snel door te klikken als ik een interessante titel zie. Daarnaast ben ik lid van Bloglovin waarvan ik dagelijks een kort overzichtje ontvang van de berichten die zijn geplaatst op de blogs die ik volg. En ik volg enkele blogs als e-mail abonnee, waardoor ik een mailtje krijg wanneer er een bericht online is gezet.

Sleutelen aan de blog

Bloggen bestaat uit veel meer dan alleen het schrijven van stukjes. Deze maand ben ik ook achter de schermen weer bezig geweest. Ik heb wat plugins geprobeerd, bijvoorbeeld om foto’s te verkleinen omdat ik daar zelf geen programma voor heb en een om aan de cookie-wet te voldoen. Mijn ’thema’ wil ik ook graag updaten, maar dat heeft geen haast. Ik vind alleen de look van bijvoorbeeld De Mama Company zo mooi, waarbij je in een oogopslag leuke plaatjes en blogtitels ziet. Op mijn homepage staan nu alle blogs onoverzichtelijk onder elkaar met een lees meer button. Dat wil ik nog graag veranderen.

Samenwerkingen

Het bloggen op een eigen domein heeft zeker zijn voordelen ten opzichte van mijn oude gratis wordpress blogje. Ineens word ik zelf gevonden door bedrijven die met me willen samenwerken, waar ik voorheen zelf steeds het initiatief nam. Echt superleuk dit! Jammer dat het deze week zo druk was dat ik niet direct overal op kon reageren, maar het gaf me toch een trots gevoel. En ik weet heus dat deze bedrijven ondertussen ook allerlei andere blogs hebben benaderd, maar dat geeft niet: ik hoor erbij! Professionaliteit in uitstraling, wat ik graag met mijn eigen domein wilde bereiken, betekent ook dat ik een ‘mediakit‘ heb toegevoegd. Ik mag deze alleen direct alweer gaan updaten, want zojuist schoot ineens de teller van mijn facebookpagina voorbij de 300 likers. Wauw!

Review planning

In mijn gescrapte schriftje houd ik bij welke producten ik ten behoeve van mijn blog heb ontvangen en welke winacties ik mag organiseren (en op welke blog, want ik review tenslotte ook voor De Mama Company). Op dit moment staan er nog 22 producten zonder krul in de lijst. Die wil ik dus nog schrijven. Als ik elke dag een review zou plaatsen, kan ik dus 3 weken vooruit. En ik heb weer wat aanvragen gedaan, ondanks de lange to-do lijst. Sommige dingen zijn namelijk te leuk om niet te (willen) proberen. Bovendien is een aanvraag nog geen garantie dat je daadwerkelijk iets mag uitproberen. Ik signaleer in ieder geval dat de speelgoedmerken nu volop nieuwe producten op de markt brengen in de aanloop naar het voorjaar. Vinden mijn dochters heel fijn, al reageerden ze net zo enthousiast op mama’s nieuwe Bandajanas voor een review. Met reviews over interieur, kindermode, mamamode, boeken, speelgoed, food, beauty en een uitstapje zit het qua afwisselende onderwerpen in ieder geval goed komende maand.

Bevoorrecht

Ik voel me in ieder geval bevoorrecht dat ik nu in deze positie ben. Het ‘gedoe’ met de Belastingdienst over de kinderopvangtoeslag is afgehandeld. Ook over 2014 waarover ik vorig jaar als WW-er een fikse nabetaling over moest ophoesten, die we nu ruimschoots weer terug ontvingen… Als gezegd zijn we druk met het opknappen van de slaapkamer, dus nu nog een mooi bed aanschaffen. En een nieuw kozijn, want er blijkt er één rot zo ontdekte ik met de voorjaarsschoonmaak. Bovendien kan het schilderwerk een upgrade gebruiken. Onze bank is kapot. En had ik al verteld dat we slechts 4 eetkamerstoelen hebben, terwijl de tafel plek biedt voor 6? Juist. In mijn hoofd heb ik het ontvangen geld al weer zes keer uitgegeven, hahaha. Herkenbaar denk ik? De financiën zijn in ieder geval in rustiger vaarwater, dat scheelt zoveel stress. In plaats van overleven en de maand doorkomen, kan ik mij nu druk maken om het onderhoud van ons huis. En dat huis wordt binnenkort voorzien van een rookmelder! De husband mag beoordelen hoe makkelijk of moeilijk je deze bevestigt en ik zorg voor foto’s en een duidelijk verhaal. Hij is nog steeds blij met zijn schoenen ;-).

Dankjulliewel allemaal voor het volgen en reageren! Zoals je leest heb ik lol in mijn hobby.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. marjon zegt:

  Leuk dat je nog een aantal reviews te gaan hebt! En daarnaast ook nog thuis bezig met dingetjes, slaapkamer veranderen is ook altijd!

  Fijn dat je blog goed gelezen wordt en je eigen domein bevalt 🙂 Ik blog ook nog gratis bij wordpress en ben langzaam aan het rondneuzen… hoe het allemaal werkt, eigen domein enz.

 2. Rory zegt:

  Superfijn! Dat doe je goed. En wow, 300 FB-volgers! Ik hoop je snel weer eens op een leuk event te zien. Het was namelijk heel gezellig toen 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Thanks! Vond ik ook. Ik wil graag naar de Sample sale van PR4Kids en de premiere van de Power Puff Girls klinkt ook erg leuk, dus wie weet 😉

 3. Cassandra zegt:

  Lol hebben is toch het allerbelangrijkst! Ik heb het even niet meegekregen maar je bent artikelen aan het overzetten? Ik wil dit tussen Princess leia en momambition ook doen.. Misschien kun jij me op weg helpen?

  1. Marguerita78 zegt:

   Yes, een voor een verhuis ik alle content van mijn oude poldermama blog naar deze nieuw site. Zet ik er meteen wat tagjes bij en tussenkoptags. Als ik tzt klaarben, moet ik alle interne links nog nalopen. Ik las dat jij het met een plugin wilt doen, maar ik doe het liever handmatig ook al duurt dat langer 😉

 4. robin zegt:

  leuk dat je zelf benaderd word! 🙂 leuke post is dit om te lezen ^^

 5. Je ziet echt dat je veel plezier hebt in je hobby 🙂 zo leuk!

  1. Marguerita78 zegt:

   Thanks 😀

 6. Nathalie zegt:

  22 reviews op de to do lijst? Wow haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.