Haakfanaten opgelet!

Houd jij van haken? Dan tip ik Hero en de Draak van uitgeverij Scheepjes voor je verlanglijstje. Het boek is niet duur en gevuld met ontzettend leuke knuffelpatronen. Wij mochten dit boek reviewen vanwege het voorleesverhaal, maar als je het aanschaft moet je dit echt voor die té leuke knuffeltjes doen die in het verhaal worden voorgesteld.
IMG_3674

pb-hero-01
Beeld: PR4Kids

Zelf ben ik geen haaktalent, maar een rondvraag op facebook leerde mij dat ik aardig wat enthousiaste haaksters ken. Waaronder de bruid van het Fifties-feestje waaroverig ik eerder schreef (hier en hier), zij gaat voor ons met dit boek aan de slag. Mijn dochters mochten elk een knuffeltje uitzoeken, zodra deze gemaakt zijn (it takes time) plaats ik een foto. Voor nu moeten jullie het even doen met het pr-beeld. Wat de meiden uitzochten? De oudste wil het paarse toverfeetje en de jongste koos de roze <3

Voorleesverhaal

Hero en de Draak richt zich op kinderen van twee tot ongeveer tien jaar. Het verhaal gaat over Hero, die tijdens zijn wandeling in het bos met Joe het bericht krijgt dat Prinses Lyda ontvoerd is door Dynamite de draak. Tijdens zijn tocht door het bos krijgt hij te maken met Loxy de vos en moet hij het gevecht aan met Dork de Ork. In het dorp worden ze beroofd van hun plattegrond door Dusty de kat. Nét wanneer ze dachten dat het niet erger kon worden, stuurt Glitch de heks ze ook nog eens de verkeerde kant op. Maar geluk bij een ongeluk ontmoeten ze drie feeën die wel willen helpen. Zo kunnen ze hun barre tocht naar het kasteel voortzetten waar Lyda is opgesloten…

10389_header-hero
Beeld: PR4Kids
Wij vonden het verhaal niet zo leuk. De meiden vonden het veel te spannend omdat er op elke pagina een nieuwe slechterik opduikt. Ik haakte af (snap je hem) door de taalfouten, al in de eerste zin. Door beroepsdeformatie was ik er daarom extra op gefocust. Het waren er slechts 2, maar voor mij waren ze storend. Ook omdat het verhaal erg van de hak op de tak gaat om alle leuke haakfiguren aan de orde te laten komen. Voor het verhaal hoef je dit boek dus niet aan te schaffen, maar de poppetjes zijn ontzettend leuk! Lekker haken en zelf verhalen verzinnen, is mijn advies.
IMG_3873
Foto: Gea Overvliet
14 figuren
De veertien figuren uit het verhaal (van Glitch de heks tot Dusty de kat) zijn allemaal verwerkt in een haakpatroon, waar mama’s, oma’s of zoals in ons geval ’tantes’ mee aan de slag kunnen. Met de gehaakte poppetjes wordt de fantasie van je kinderen geprikkeld en kunnen ze zelf verhalen verzinnen. Liever geen boze heks? Geen probleem! Dan maak je er een lieve heks van.
Beeld: PR4Kids
Beeld: PR4Kids
Hero en de Draak is sinds oktober 2015 verkrijgbaar voor € 14,95, je shopt hem bijvoorbeeld bij bij Bol.com.
Tip: bij Limango is er nu een sale van Hooked haakgerei en draad.
En kijk ook eens op de site van uitgever Scheepjes.
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.