Hotmamachallenge 2: pimp je hot met kleding

Jullie lazen pas al mijn nieuwsgierige blogje over de #vansnotnaarhot mamachallenge. Op 1 november ging hij officieel van start en werd de eerste uitdaging geplaatst. Voor deze uitdaging is het zaak je kledingkast in te duiken en een nieuwe combinatie te maken met kleding die je al hebt, maar dan net even iets netter (dus hotter) dan normaal. Toevallig had ik net die maandag al een hot rokje uit de kast getrokken dat ik al even niet aan heb gehad. 

De selfie is niet heel duidelijk, helaas. Eigenlijk wilde ik er nog een ketting bij doen. Dat was namelijk de bedoeling. Dat je wat meer aandacht aan je uiterlijk besteed dan normaal. Met een ketting oogt het net weer even iets ‘hotter’ dan nu. Toen ik deze wilde pakken was er echter ook paniek in de tent bij een van mijn dochters. Wat moet ik aan? Of: ik krijg mijn kleren niet aan! Iets in die trant. Dus ik gooide mijn juwelenkistje weer dicht en haastte mij naar de dame in kwestie. Waarna ik de ketting vergat.

Vuilnisbak

Ik trok er wel hoge zwarte laarzen bij aan. Die ik aan het eind van de dag in de vuilnisbak heb gemikt. Hakken afgesleten, dus ik liep scheef… Not so hot, versleten schoenen. Die heb ik nog niet geshopt, maar staan bij deze op mijn wishlist. Ik ben wel meerdere keren deze week naar de BigBazaar gelopen om voor 4 euro een Sinterklaas verkleedset te kopen, maar ze hadden hem steeds niet binnen. Zucht. Pietenpakje wel gelukkig, maar ik wil beide dames iets in de schoen geven.

Dinsdag en woensdag was ik thuis met mijn amandelenmopje en niet in de mood om er hot uit te zien. Lekker een Zendee jurkje aan en cocoonen op de bank met de kleine afgewisseld door het huishouden. Ook meteen de kern van de challenge dus. Te druk met moederen om aandacht aan je uiterlijk te besteden. Donderdag was een werkdag en we gingen ook nog eens uit eten met de zaak. Een goede reden om uit te pakken, alleen hield ik het gezien mijn eetskills maar bij ‘gewoon zakelijk netjes’ met een nette broek, t-shirt en een (net dat wel) spijkerjasje. Fail. Bleef over mijn vrije vrijdag. Want die #hotmamachallenge is niet voor niets een uitdaging!


Koffieochtend met de moeders van de kleuterklas, is wat er op het programma stond. En ’s middags kwam er een vriendje spelen. Bij een andere deelnemer aan de #vansnotnaarhot uitdaging zag ik een leren broek. Ik heb die van mij daarom ook weer eens uit de kast getrokken. Leren broeken zijn hot. Normaal combineer ik hem met een wijde trui, maar dat mocht nu niet. Ik moest er een ander kledingstuk mee combineren. Ik koos een witte longsleeve met daar overheen een (gewonnen, lees hier) tuniekje van MbyM. Hakken hadden het afgemaakt, maar dat ging programmatechnisch even niet. Daarom mijn warme comfi en hippe gympen van BK eronder.

Toch deel ik graag even een hot mama foto van mezelf (met kids en hot oma) als steuntje in de rug:

Foto: Trots! Anouk de Kleermaeker www.studio309.nl

Deze foto is gemaakt voor het eerste nummer van het tijdschrift Trots! waarvoor mijn moeder en ik zijn geïnterviewd enkele jaren geleden. Kleding van ons allemaal werd uitgezocht door een stylist, de kapster en make up artist hebben me flink onderhanden genomen en fotografe Anouk de Kleermaeker levert ook geen half werk. Met hulp van professionals is het een stuk makkelijker om er als hot mama uit te zien 🙂

Ik werd door deze look ook geïnspireerd om soortgelijke kleding aan te schaffen. Die kleur groen stond me zo mooi, dat ik inmiddels ook een vest in die kleur bezit. Met deze challenge in het achterhoofd liep ik deze week ook de C&A binnen waar ik een hot pantalon/legging-dinges kocht met een vest. Een passend net shirt vond ik er niet (de leuke die ze hadden waren van viscose en polyester en die materialen moet ik niet dragen, dat gaat zo stinken), maar dit weekend ga ik even kijken of ik met de shirt in mijn kast een leuke combi kan maken.

Inspiratie?

Wil je meer weten over de #hotmamachallenge? Hij wordt georganiseerd door 9 bloggers en afgelopen maandag plaatsten zij allemaal een berichtje met hoe zij deze eerste opdracht hebben ingevuld. Kijk maar op de blogs van Linda, Bregje, Channa, Charlotte, Geertje, Linda, Nicole, Nicole en Tamara.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.