Bob Balloon is wel zo fris

Wij vinden het niet fris wanneer de kinderen lang met een ballon in hun mond lopen. Een echter argumentatie behalve ‘ dat mag niet van papa en mama’ hadden we echter niet. Nu wel! Een recent Belgisch onderzoek vertelt ons dat veel ballonnen kankerverwekkende stoffen bevatten. En dat is niet zo feestelijk in de mond van je kind of jezelf natuurlijk. Om geen onnodig risico te lopen, raadt het Belgische ‘Test Aankoop’ daarom aan ballonnen niet op te blazen met de mond, maar met een pompje. Een voorbeeld van zo’n pompje is Bob Balloon van Goliath, dat nu overal in de speelgoedwinkels te vinden is. Wij mochten deze vrolijke set uitproberen.

DSC_0024
Zo enthousiast dat ze in pyjama op de foto wilde met Bob Balloon

In de laatste editie van Test Gezond, het magazine van het Belgische Test Aankoop, staat een uitgebreid artikel over het gevaar van ballonnen opblazen met de mond. De lead: “Ballonfabrikanten vergeten op de verpakking al eens aan te raden om een pompje te gebruiken. Veel ballonnen bevatten namelijk nitrosamines, die kankerverwekkend zijn als ze worden ingeslikt.” Uit de conclusie: “Hoe dan ook blaast u ballonnen beter niet op met de mond. Koop liever een pompje en kijk vooral uit met kinderen. Per slot van rekening zijn de allerkleinsten het meest gevoelig voor gevaarlijke stoffen.”

Ronde ballonnen, lange ballonnen, touwtjes om de ballonnen mee vast te maken, stickers om de ballonnen mee te versieren, twee soorten Bob's om mee te pompen en een handleiding met howto's.
Ronde ballonnen, lange ballonnen, touwtjes om de ballonnen mee vast te maken, stickers om de ballonnen mee te versieren, twee soorten Bob’s om mee te pompen en een handleiding met howto’s.

Ik gebruikte al vaak een pompje om de voorbereidingen voor kinderverjaardagen te treffen. Een ballon met de mond opblazen vereist een speciale techniek die de ene keer beter lukt dan de andere. Met dit onderzoek als achtergrond informatie, hoef ik mezelf geen watje meer te vinden. Ook voor de kinderen is het oppompen van een ballon veilig en gemakkelijk met Bob Balloon. Mijn kleuter kan zelf de ballon in de mond van Bob Balloon stoppen, dichtklikken en pompen. Maar je kunt ook blazen als je wilt, met het blauwe mondstukje. De lucht loopt niet terug, waardoor de ballon in een paar seconden is opgeblazen.

Liever geen ballonnen meer in de mond van mijn dochters, Bob mag wel maar hij maakt geen geluid :-)
Liever geen ballonnen meer in de mond van mijn dochters, Bob mag wel maar hij maakt geen geluid 🙂

Er zitten lintjes in de doos om de ballon dicht te binden. Ik ben daar zelf niet handig in, waardoor de lucht er langzaam uitloopt. Maar een ouderwets knoopje werkt natuurlijk ook. Wij kregen van Goliath de Bob Balloon Double Pack die in de winkel 14,99 euro kost. In deze doos zitten de twee opblaashulpstukken, lintjes om alle ballonnen dicht te binden en natuurlijk ballonnen! Zowel ronde ballonnen als lange ballonnen, een stickerset om de ballonnen grappige gezichtjes te geven én een instructieboekje om zelf ballonkunstenaar te worden.

Het oppompen gaat heel eenvoudig, dichtknopen zonder lek vond ik zelf lastig met de bijgeleverde koordjes, maar een ouderwets knoopje kan altijd toch?
Het oppompen gaat heel eenvoudig, dichtknopen zonder lek vond ik zelf lastig met de bijgeleverde koordjes, maar een ouderwets knoopje kan altijd toch?

Ballonkunsten

Wij waren op de Trekkertrek erg onder de indruk van de ballonkunstenaar en gingen enthousiast aan de slag. Met de lange ballonnen kun je namelijk ook fantastische ballonnencreaties maken, zoals die ballonkunstenaar ons liet zien. Hij maakte voor mijn kleuter een flamingo-muts, maar we zagen ook Olaf en allerlei dieren ontstaan. In het Bob Balloon instructieboekje staat uitgelegd hoe je bijvoorbeeld een zwaard, een hond of een bloem maakt. Ik vond het nog best lastig, maar het resultaat werd wel grappig! Mijn hond mislukte helaas, maar die van mijn man was in 1 keer goed.

Wij vonden het erg leuk om deze set uit te proberen. Voor kinderfeestjes is dit erg leuk! Oudere kinderen zou je hiermee een ‘workshop ballon kunsten’ kunnen geven. Voor kleintjes maak je zelf iets grappigs. Ballonnen met de mond opblazen moet je als het even kan vermijden en dit is een heel grappig pompje. In de winkels liggen vier variaties van Bob:

  • Bob Balloon: een mondstuk (verkrijgbaar in de kleuren rood, blauw, groen en oranje), tien ballonnen en tien linten. Adviesprijs: 4,99 euro.
  • Bob Balloon Pump: een ballonpomp met adapter (afschroefbaar mondstuk) voor de gewone en lange ballonnen, tien gewone ballonnen, tien lange ballonnen om figuren te maken, twintig linten en een handleiding. Adviesprijs: 9,99 euro.
  • Bob Balloon Double Pack: een mondstuk, een ballonpomp met adapter voor de gewone en lange ballonnen, twintig gewone ballonnen, twintig lange ballonnen om figuren te maken, veertig linten, stickers om de figuren bijvoorbeeld ogen en een mond te geven en een handleiding. Adviesprijs: 14,99 euro. Dit is de set die Poldermama heeft getest.
  • Bob Balloon Party Set: vier mondstukken, veertig ballonnen en veertig linten. Ontzettend leuk voor verjaardagsfeestjes! Adviesprijs: 19,99 euro.

Het resultaat van mijn ballonkunsten:

Het zwaard
Het zwaard
De bloem
De bloem
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.