Win kaarten voor DinoAdventures in Dierenpark Amersfoort

Als je trouwe lezer bent van deze blog dat weet je dat we fan zijn van Dierenpark Amersfoort. Naast Marguerita zelf zijn meerdere van onze gastbloggers er geweest met hun gezinnen en we zijn hier stuk voor stuk enthousiast over. Eén van de belangrijkste redenen is dat er zoveel te doen is naast het bekijken van de prachtige dieren. Om dit enthousiasme met jullie te delen deel ik niet alleen een verslag van ons laatste bezoek aan Dierenpark Amersfoort, maar mag ik ook 4 gratis kaarten aan jullie weggeven. Lees dus zeker even verder.

Door:  Lisanne van Uunen

Thematische schoolvakanties

Kenmerkend voor Dierenpark Amersfoort zijn de thema’s die ze verzinnen voor de schoolvakanties. In elke vakantie zijn er extra activiteiten rondom een thema die een bezoek aan de dierentuin nóg leuker maken. Zo hebben we al een keer een leuke POEP&ZOO speurtocht gedaan, hebben we als een uilenballen uitgeplozen en nu het weer (bijna) herfstvakantie is, is het DinoBos uitgebreid met  DinoAdventures.

Letterlijk op avontuur in het Dino-bos.

Waar moet je dan aan denken? Nou je kunt allereerst al kiezen voor de extra avontuurlijke route door het Dinobos waarbij je een nogal toeristische bosroute moet beklimmen (niet buggytoegankelijk, neem dan het gewone pad) dat eindigt in een spannende glijbaan.

Daarna kom je bij de Dinobroedplaats waar dino-eieren en dinobaby’s te zien zijn. Maar de Rangers die daar lopen hebben toch wel wat paniek. Eén van velociraptor baby’s is gestolen door een gekke professor en die wil de dino’s muteren, dus moet hij gestopt worden. In een spannend maar toegankelijk parcours, wordt je in groep geleid door verschillende tenten waar mysteries opgelost moeten worden, om de gekke professor te stoppen in een bos vol dino’s.

Maar of die Professor weer gepakt wordt? Ja dat is natuurlijk de vraag….

Kortingscode Dierenpark Amersfoort

DinoAdventures is er tot 3 november en als je via de website kaartjes reserveert voor de herfstvakantie met code DINO2024 dan krijg je ook nog eens €7 korting per kaartje. Vanaf 27 oktober gaat de wintertijd in en kun je dit parcours ook afleggen in de schermering, dat maakt het vast nog spannender.

Dieren in overvloed

Als je meer van ‘echte’ dieren houdt kom je in Amersfoort natuurlijk ook aan je trekken. Er zijn constant ontwikkelingen en toevoegingen in het park:

  • Op 4 oktober (dierendag!) zijn twee leeuwenwelpjes geboren die de namen Naya en Zola hebben gekregen. In de dierentuin zijn ze nog niet te zien maar via de website is de kraamkamer wel live te bekijken. Je kunt papa en tante wel bekijken, hoewel die nu nog even genieten van de rust.
  • In de herfst van 2024 wordt de chimpanseevallei geopend. Deze vallei ligt naast het Dinobos en ziet er echt veelbelovend uit. Helaas was hij tijdens ons bezoek nog niet open maar we konden al zien dat je zelf ook de aap uit kunt gaan hangen want je kunt door het verblijf heen klimmen, net als nu bij de hyena’s en brilberen al het geval is. We hebben de chimps zelf wel zien oefenen met slingeren. Er zijn meerdere kleintjes en dat is zo schattig om te zien. Wanneer de vallei precies opent is nog niet bekend.
  • Vorig seizoen was de rode panda overleden maar er is een nieuwe! Mijn oudste zoon is helemaal fan. We hebben hem lekker zien klimmen maar hij was nog niet toe aan een moment of fame op de foto.
  • De gieren kunnen ook actief zijn! Onze dochter had helemaal interactie met één van de ‘baldies’ zoals zij het noemde. Voor ons zijn dit dieren waar we normaal niet lang bij blijven staan dus zo zie je maar hoe dit park je blijft verrassen.

En dan als laatste nieuwtje

Tussen het restaurant de Buitenplaats en de grote speeltuin ontdekte wij een nieuwe parel, de Dierkeuken. Op het pad er naartoe staan leuke telefoonpalen waarbij de kinderen vragen kunnen beantwoorden over de eetgewoontes van de dieren uit het park. Als je denkt dat je de vragen goed hebt, kun je de code die je met de antwoorden hebt gevormd intoetsen op de telefoon en dan krijg je te horen dat het goed is.

Mijn jongens vonden dit echt leuk om samen te doen, en best wel grappig dat ze ook weten hoe ze een ‘ouderwetse’ telefoon moeten bedienen. Toen ze de vragen allemaal goed hadden liepen we door naar de Dierkeuken.

Heb jij een sterke maag?

Wat goed bedacht weer, in de Dierkeuken krijg je een impressie van wat de dieren in het park allemaal eten. Je ziet welke insecten worden gekweekt om andere dieren mee te voeren, je ziet in buisjes wat voor soort ‘brokken’ die olifant en giraf voorgeschoteld krijgen en als je een sterke maag hebt kun je ook zien wat er klaar ligt voor de carnivoren van het park. Ook staat er nog een weegschaal waar je zelf op kunt, en je eigen gewicht kunt vergelijken met die van de parkdieren.

Ik zal maar niet zeggen in welke categorie ik viel, wat leuker is om te vermelden is dat mijn kinderen de Dierkeuken van voor tot achter hebben ontdekt. Hier leer je echt weer wat nieuws over de dieren uit het park. Enne, die van mij hebben eens sterke maag en keken even goed welke konijnen klaar lagen.

Een heerlijk gezinsuitje, win kaarten

Zoals jullie lezen zijn er wel tientallen redenen om een bezoek te brengen aan Dierenpark Amersfoort. En laten we eerlijk zijn, als je gratis mag, is dat natuurlijk nóg leuker. Wij mogen vier kaarten weggeven zodat je zelf door de mooi rood gekleurde bossen op avontuur kunt.

Meedoen is simpel, laat weten in een reactie hieronder dat je meedoet en dan loten we maandag een winnaar zodat je in de vakantie nog naar de dierentuin kunt. Dus wacht niet te lang en laat je reactie achter! Deze actie zal ook gepromoot worden via Facebook en Instagram.

Wanneer was jouw laatste dierentuin bezoek?

Lees ook:

Stem voor het speelgoed van het jaar 2024 en win

Filmpremière The Wild Robot – Family by choice

Kinderboekenweek 2024: Lekker eigenwijs

Leren lezen met behulp van Letterplons

Paardenvakantie met tieners bij Roter Hahn in Zuid-Tirol in de herfst

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters uit 2011 en 2012. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

TelefoonaccessoiresTelefoonaccessoires

Recente Blogs

Reacties

  1. Linda van Duren zegt:

    Dat was gisteren aangezien we vanmiddag thuis gekomen zijn van een midweek Beekse Bergen maar de tweeling is zo dol op dieren dat ik graag kans maak voor ze

  2. Betti zegt:

    Doe supergraag mee, lijkt me heerlijk uitje met ons gezin, kan nog mooi in mijn verlof voor ik weer moet werken. 1 van mijn dochters ook dol op dino’s dus extra leuk!

  3. Stina zegt:

    Lang geleden dat we naar de dierentuin zijn geweest. Vroeger toen kinderen klein waren gingen we vaak en ook paar keer naar amersfoort geweest. Denk dat mijn dochter van 16 het nu wel weer heel leuk vind een keer te gaan

  4. Marja Legius zegt:

    Jaren geleden met onze eigen kinderen geweest Wat zou het leuk zijn om nu met onze kleinkindjes terug te gaan en opnieuw dit dierenpark te ontdekken

  5. Loes Verberkt zegt:

    Ik doe graag mee zodat ik met mijn 3 mannetjes kan gaan!

  6. Ilona zegt:

    Leuk vakantie uitje! We zijn nog niet in deze dierentuin geweest.. doe graag mee!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.