Keek op mijn Leven: hoe is het nu in de laatste vakantieweek?

“Hoe gaat het nu met alles?” Ik zag de vraag binnenkomen via facebook en dacht laat ik maar even een update schrijven. Ben nog steeds hard op zoek naar een interim klus, vaste baan of tijdelijke job zodat de druk er een beetje af is en heb op advies van mijn coach ook de verzekering weer een update gestuurd. Verdienen met bloggen lijkt anno 2024 dood… of toch niet?

flowerboat
Ik deed een tiktoklive tijdens het varen op de Flowerboat.

Aan mijn skills op gebied van online, marketing, communicatie en redactie is wel veel behoefte. Maar dan het liefst van een goedkope starter met mijn 25 jaar ervaring. Op één vacature reageren vaak meer dan 40 sollicitanten en bij een veelbelovende interim klus kwam er verderop in de procedure ineens een interne kandidaat uit de hoge hoed. Dat is niet nieuw, dit gaat al eeuwen zo. Heb het zelf als recruiter ook meegemaakt dat je dan eigenlijk voor niets aan het werven was. Soît. 

kapotte bril
“Mam… ik weet dat het nieuwe pootje net binnen is maar mijn bril is weer kapot…”

Vraagt wel veel veerkracht. Gelukkig heb ik inmiddels ook wat mooie gesprekken gehad waaruit duidelijk blijkt dat ik van meerwaarde kan zijn. Bovendien zitten ze bij die bedrijven juist wel op een meer ervaren kracht te wachten die zelf haar weg weet te vinden. Fingers crossed nog even, want het zijn geen snelle procedures terwijl ik het liefst gisteren al mezelf enthousiast vast zou bijten in een nieuwe uitdaging.

Geduld is een vieze zaak, waar de boel zeker niet mooier van wordt, getuige mijn koelkast met tapes om hem dicht te plakken. Nu de zomer een beetje op het einde loopt, is er gelukkig wel weer meer reuring. Ik krijg meer belletjes en mailtjes en heb onverwachts toch een ontzettend leuke opdracht voor mijn blog mogen schrijven voor ledloket. En voordat ik dit artikel live kon zetten, mocht ik een fleurige campagne aankondigen mbt Grootouderdag. Grootouderdag is op 6 oktober, dus schrijf in je agenda!

flowerboat
Lisanne hielp me met de Flowerboat, gezellig en een fleurig plaatje zo. Mooie ketting hè?

Publisher Event

Ik hoop dat meer bloggers die schwung ervaren en toch een kaartje zullen kopen voor het Publisher Event, waar ik veel toffe sprekers voor heb geregeld. Het is inclusief lunch en bitterballen, betaalbaar en inspirerend. Veel bloggers zijn het afgelopen jaar helemaal gestopt, maar er zijn toch genoeg mensen met een website over voor wie dit allemaal zeer interessant zal zijn. Ook met een bedrijf dat niet blogt ga je er handige informatie krijgen. Blijkbaar maak ik er niet genoeg reclame voor. Iemand tips om de kaartverkoop te boosten? Met code VRIENDVANHULC krijg je 15 euro korting…

rijn
Mooi uitzicht tijdens een vergadering. Saillaint detail: ooit woonde mijn oma hier en ik herkende nog veel originele details van toen (ik moet een jaar of 5 geweest zijn dat ze verhuisde).

Vergadering

Om eens even met iets heel anders bezig te zijn, had ik me aangemeld voor de activiteitencommissie van Platform Z. Het afgelopen jaar waren er niet echt events waar ik bij wilde zijn, dus dan moet je het zelf doen, toch? We hadden pas de eerste vergadering met activiteitencommissie. Ik hoopte daar spijkers met koppen te slaan, maar verder dan plannen maken over de plannen die we gaan maken kwam het niet. Mijn assertiviteit viel ook niet bij iedereen goed. Zo moeilijk is het toch niet om een paar evenementen op te zetten, dacht ik zelf. En inderdaad, als ik dat zelf doe zonder met anderen rekening te hoeven houden, is het zo gepiept. In een commissie werkt dat anders. Zeker als de rest er geen ervaring mee heeft en er ook nog eens heel anders over denkt. Enthousiasme is weer getemperd, maar goed is wel fijn om met een team ergens iets van te willen maken en de race is nog niet gelopen. Wat voor workshops zou jij als zzp-er interessant vinden? Iets creatief of liever iets zakelijks? Of allebei?

boodschappen
Krijg jij ook steeds meer een hekel aan de boodschappen? Je betaalt er tegenwoordig een godsvermogen voor…

Flowerboat

Een cadeautje was de allereerste vaart met de Flowerboat. Dit keer voor het eerst met influencers en dat blijkt toch een onbetrouwbare groep… 5 afmeldingen viel me flink tegen (nou ja, eigenlijk 2 nette afmeldingen, 1 heel last minute en 2 no shows). Bloggers zijn toch betrouwbaarder wat dat betreft en daar had ik er gelukkig ook wat van aan boord. De avond ervoor kreeg ik al appjes of het door zou gaan vanwege voorspelde regen, maar hoewel er vlak voor mijn vertrek van huis een mega plensbui neerviel was het op de boot droog en zonnig! Prachtig weer om lekker te varen.

flowerboat

Zo’n boot versierd met bloemen trekt flink wat bekijks! Echt ontzettend leuk al die zwaaiende en fotograferende mensen langs de kant en op bruggetjes. We zwaaiden enthousiast terug en mochten zelf ook nog een klein stukje sturen. 

Ondertussen kregen we mooie verhalen over de geschiedenis van de Amsterdamse gebouwen en kanalen te horen. En natuurlijk het verhaal over de Flower Bike Man, die allerlei bloemige fietsen in Amsterdam heeft versierd zodat zijn demente vrouw niet verdwaalde. Hoe bijzonder en hoe mooi! Wie de Flowerboat boekt, steunt daarmee ook deze Flower Bike Man, opdat zij een geschiktere (veilige) woonplek kunnen betrekken.

ketting geboortesteen flowerboat

Zo’n prachtige bloemenboot moet wel goed vallen bij mogelijke Blogboot sponsors dacht ik. Kaya Sieraden was de enige die er ook zo over dacht, dus we hebben hun gepersonaliseerde sieraden echt leuk kunnen fotograferen en filmen. Geen concurrentie en iedereen was erg blij met het mooie cadeautje. Voor de heren was dat een leren armband met naam, voor de dames een prachtige gouden ketting met geboortesteen en geboortebloem op hangers. Ze hebben deze overigens ook in het zilver, voor 23,90 euro shop je ‘m zelf ook. Voor de mannen heeft Kaya Sieraden een stoere leren armband met zijn naam er op. Tip voor de feestmaanden alvast!

En verder…

De kitten ontsnapt steeds, buiten is het ook gewoon heel leuk natuurlijk. Ze had een nieuw vriendje gemaakt en door een berichtje in de buurtapp ontdekte ik dat deze kater gelukkig gecastreerd was. Met nadruk op was. Enkele dagen later volgde het verdrietige berichtje dat deze kat gevonden was… dood… onder een auto. Verdrietig… en terwijl ik dit schrijf is de kitten alweer tussen de schutting doorgeglipt en pleite. Ik hoop dat ze zo weer aan komt wandelen… Ben inmiddels nogal verkikkerd op haar, ondanks het boevengedrag. (Oh en de dode kat blijkt toch een andere kat te zijn.)

jingle
Zo lijkt het totaal geen boefje toch? Mijn lieve schattie die lekker tegen mij aan lag te slapen.
oude schoenen
Of ik nog afgetrapte schoenen had voor de huttebouw voor een nichtje? Ja tuurlijk! Zo zijn deze nog ergens goed voor, toch te klein voor mijn meiden.

Tja en verder… daar kan ik even weinig over delen, maar het is nogal een rollercoaster. Mijn wimperstyliste hoeft geen soaps meer te kijken, hahaha. Voor de kinderen is de laatste vakantieweek aangebroken en dat betekent hier Vakantiespelen en de Huttebouw. Een gezellige week voor alle deelnemende kinderen waarvan ik de muziek en omroepinstallatie kan volgen vanaf mijn werkplek. Ik hoop hier snel in mijn keek weer vrolijkere dingen te kunnen melden, er zijn nu nogal veel momenten dat ik het allemaal niet meer zie zitten. Gelukkig zijn er ook de nodige glitters die het leven glans geven, zoals kleine Jingle, mijn best opgepimpte kookskills, een potje Hitster en karaoke met de kids en natuurlijk de Flowerboat!

Heb jij ook wat mooie glans momenten beleefd deze week?

Lees hier de vorige Keek.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Ik wil je een hart onder de riem steken. Hou vol :*
    Ik had mijn eerste werkweek met mijn nieuwe klasje. Best weer even wennen en vermoeiend, het school ritme.

    1. Marguerita zegt:

      Aw dankjewel, lief! Ja inmiddels zijn de scholen ook hier weer begonnen. Ik heb gewoon 2 middelbare scholieren ineens

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.