Airco: zit er heerlijk koel bij deze zomer

De zomermaanden komen er weer aan, heerlijk! Maar dat betekent ook dat we weer warme dagen kunnen verwachten, waarbij het soms net té warm wordt. Een airco biedt dan de ideale oplossing. Met een airco zorg je ervoor dat jouw huis altijd op temperatuur is. Tegenwoordig kunnen airco’s niet alleen verkoelen, maar hebben ze ook een verwarmfunctie. Ook in de winter kan een airco daarom ideaal zijn.

airconditioning
Foto: Shutterstock

Waarom een airco aanschaffen?

De zomers in Nederland zijn erg wisselvallig. Soms hebben we zomers waarbij het niet warmer wordt dan 25 graden, terwijl we andere zomers regelmatig de 35 graden aantikken. Door de opwarming van de aarde zijn er soms flinke uitschieters en hebben we vaker last van hittegolven. Wil jij nog lekker kunnen slapen op dit soort dagen, of nog normaal kunnen werken? Dan is een airco geen overbodige luxe. Zelf moest ik na een defect midden in een hittegolf alle winkels afstruinen naar een ventilator, maar echt koel wordt het pas met een airconditioner.

Wat voor soort airco’s zijn er?

Er zijn verschillende soorten airco’s, denk bijvoorbeeld aan een airco met binnenunit (deze hangt helemaal binnen) of een airco met buitenunit (een deel wordt aan de buitenkant van je huis geïnstalleerd). Ook kun je nog kiezen of je een single-split airco of een multi-split airco wilt. De single split kies je als je een enkele ruimte wilt koelen, zoals een slaapkamer of zolder. De multi-split airco kies je als je meerdere ruimtes tegelijkertijd op temperatuur wilt brengen.

Verder zit er verschil in hoeverre een airco een ruimte kan bevochtigen of ontvochtigen. Ook hebben sommige airco’s nog de mogelijkheid tot luchtzuivering. De prijs van een airco is afhankelijk van deze functies, maar ook of het gaat om een single unit airco of een multi split airco. Verder is de prijs afhankelijk van de montage van de airco. Bij een mobiele airco hoeft er niks gemonteerd te worden, terwijl er bij een kanaalairco leidingen gelegd moeten worden achter het plafond.

Airco montage

Ga jij een airco aanschaffen? Dan wil je natuurlijk dat deze vakkundig geïnstalleerd wordt. Als je een airco of warmtesysteem aanschaft via bijvoorbeeld KliMate, weet je zeker dat je goed zit. Het team van vaste monteurs is in bezit van de vereiste vakdiploma’s en staat garant voor een perfecte uitvoering van de werkzaamheden. Doordat deze leverancier met eigen producten en monteurs werkt, weten zij precies wat er nodig is om een installatie succesvol te laten verlopen.

Welke ruimte je wilt koelen is bepalend

Welke airco is het meest geschikt in jouw situatie? Ga jij voor een mobiele airco, kanaalairco, airco zonder buitenunit, of heb je een airco nodig voor jouw camper of caravan? Of wil je van het gas af en combineer je de airco met een warmtepomp? De mogelijkheden op airco gebied zijn eindeloos en voor elke situatie is er een geschikt systeem. Hoewel de meeste mensen er graag warmpjes bij zitten, kan een airco kopen je leven in de zomer een stuk aangenamer maken!

Lees ook: 5 tips om een industrieel interieur gezellig te maken

Gebruik jij een ventilator of airconditioner thuis om ruimtes te koelen in de zomer?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.