De beste jassen voor ieder seizoen

Hoeveel jassen heb jij aan de kapstok of in de kast hangen? Heb je er twee, eentje voor de winter en eentje voor de zomer? Of heb je een wat uitgebreidere collectie? Met het enorme assortiment aan weersomstandigheden waar we in ons land mee te maken kunnen krijgen, geldt dat je aan twee jassen in veel gevallen niet echt genoeg hebt. Gelukkig is er op het gebied van jassen heel veel te kiezen, en is er niet alleen voor ieder weertype, maar ook voor iedere smaak wel een jas te vinden.

Foto: Shutterstock

Wat is je smaak?

Om een goede jas te vinden, is het wel zo handig om zelf wat zicht te hebben op wat je smaak op dit gebied nu eigenlijk is. Draag je graag een kleurrijke of opvallende jas, ook al kun je die soms wat lastiger combineren met je kleding? Of kies je liever voor een meer neutrale jas, zodat hij juist overal bij past? Draag je graag een langere jas, over de billen heen, of vind je bomberjacks dames leuker staan? En wat voor materiaal heeft over het algemeen je voorkeur? Draag je graag natuurlijke stoffen, zoals wol in de winter, en katoen in de zomer? Of mag jouw jas ook van synthetische materialen gemaakt zijn?

zwarte winterjas
Fijne warme winterjas van Style Italy.

Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen als je op zoek bent naar een nieuwe jas. Zeker wanneer je een mooi, tijdloos exemplaar aan wilt gaan schaffen, is het natuurlijk wel fijn als je hem zo mooi vindt dat je hem jaar na jaar met plezier zal blijven dragen. Neem er daarom goed de tijd voor, pas veel verschillende jassen en koop er alleen eentje als je er écht blij mee bent. In tegenstelling tot andere kleding, draag je een jas vrijwel dagelijks. Het is dus wel de bedoeling dat je er niet te snel op uitgekeken raakt, en hem lang mooi en prettig blijft vinden.

dames jas hip
Foto: Shutterstock
dames jas hip
Foto: Shutterstock

Denk je ook aan het weer?

Bij het uitzoeken van een jas, voor welk seizoen dan ook, is het ook verstandig om ons typische klimaat in gedachten te houden. Alhoewel de temperaturen alle kanten op kunnen schieten, hebben we doorgaans geen heel strenge winter. Je winterjas hoeft dus niet wintersport-proof te zijn, de kans is groot dat je het dan veel te warm hebt. En in de zomer kan het fijn zijn een jas te hebben die ook een beetje tegen wind en eventueel regen beschermt, want daar krijgen we nogal eens mee te maken.

shoplog miss etam
Blij met mijn tussenjas van Miss Etam.

Alhoewel een echte regenjas dames niet altijd aanspreekt, vanwege de reputatie die zij hebben als het gaat om ‘zweterigheid’, kan het toch fijn zijn er eentje in huis te hebben. Zeker als je graag buiten bent, fijne wandelingen maakt bijvoorbeeld, is het wel zo lekker om een jas te hebben die je droog houdt. Echt droog, en dus niet zweterig. Deze reputatie is dankzij nieuwe materialen namelijk echt al een tijdje behoorlijk achterhaald.

review agu seq regenjas kinderwagen
Ik heb dus deze praktische regenjas aan de kapstok hangen, lees hier de review.

Vertel, hoeveel jassen heb jij voor jezelf aan de kapstok?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.