Originele ideeën voor een unieke bruiloft!

Bruiloften worden steeds unieker. Het zijn met name de Millennials die anno nu in het huwelijksbootje stappen. Je ziet dat zij op zoek zijn naar manieren om een dikke eigen stempel te drukken op hun huwelijksfeest. Conventies kunnen de deur uit en koppels geven er een unieke eigen draai aan. Maar dat is tegelijkertijd ook een uitdaging, want hoe doe je dat? Om je een beetje op weg te helpen en te inspireren, verzamelden we hier wat originele bruiloft ideeën voor je.    

Mooie decoratie bruiloft locatie
Foto: Pexels, Jonathan Borba

Corona-proof: de drive-thru bruiloft

We hebben nog steeds te maken met beperkingen als gevolg van het corona-virus. Maar zoals altijd kun je van de nood een deugd maken! Een ontzettend leuk corona-proof alternatief voor een ‘normale bruiloft’ is de drive-thru bruiloft. Dit is een soort rijdende receptie. Als koppel ga je op een leuke locatie staan en je stippelt een entertainende route uit voor je bruiloftsgasten, die natuurlijk uiteindelijk langs jullie leidt. De route kun je op een leuke manier bewegwijzeren, en je kunt allerlei ‘stops’ toevoegen: een plek waar de gasten even uit kunnen stappen en een taartje eten, een cadeautje kunnen achterlaten, in een gastenboek schrijven, een filmpje over jullie bekijken. Je kunt het zo gek niet verzinnen! Corona of geen corona, wij denken dat de drive-thru bruiloft een blijvertje is. Het is in ieder geval een geinig alternatief voor de ‘receptie’.

bruiloft bruid duif
Duiven vrijlaten op je bruiloft iets voor jullie? Foto: Ilona Hartensveld

Helemaal van nu: de thema-bruiloft

Een origineel feestje geven? Organiseer dan een thema-bruiloft! Wat versta je dan precies onder een thema? Dat kan van alles zijn, bij deze alvast een aantal ideeën:

  • Kleur thema: een romantisch roze bruiloft, een blauwe bruiloft, alles wit of lekker over-the-top goud! Ook heel hip is de ‘pastel’ bruiloft.
  • Link het thema aan de tijd van het jaar. Maak er een lente bruiloft van, een winters feestje of een zomerse festivalbruiloft.
  • Je kunt ook een bepaalde stijl aanhouden, we noemden al een festivalbruiloft, maar in dezelfde trant kun je gaan voor een bohemian bruiloft, een retro bruiloft, een boerenbruiloft of maak het zo duurzaam mogelijk met een eco-bruiloft! Ik liep ooit stage bij een handelskwekerij waar geregeld bruidsparen tropische trouwfoto’s kwamen maken tussen de exotische palmen.
  • Zijn jullie helemaal weg van een bepaalde serie of film? Ga dan voor bijvoorbeeld voor een Harry Potter bruiloft, Game of Thrones, The Great Gatsby of organiseer je eigen sprookjesbruiloft met een Disney thema.
  • Je kunt ook je huwelijksreis als uitgangspunt nemen voor een bruiloft thema. Stappen jullie straks in het vliegtuig naar de Seychellen? Organiseer dan een beach vibes bruiloft. Ga je op cruise? Vier het op een boot.
bruiloft lelietjes van dalen planten
Lelietjes van Dalen planten. Foto: Ilona Hartensveld

Kies een trouwlocatie bij jullie thema

Hebben jullie een mooi thema gekozen? Dan is natuurlijk de volgende vraag: wat is een passende locatie bij dat thema? Bij jullie Disney bruiloft hoort natuurlijk wel een sprookjeskasteel! Zo ken ik mensen die in het Archeon zijn getrouwd. Een eco- of botanical bruiloft past goed in bijvoorbeeld een mooie tuin of park. Vergeet niet om Lelietjes van Dalen te planten om het huwelijk in te zegenen. Een festival bruiloft wil je misschien wel plaats laten vinden op een camping met food trucks. In veel gevallen kun je nog veel aanpassingen doen aan de locatie om deze helemaal naar jouw hand te zetten en geschikt te maken voor jullie thema en stijl. Wil je trouwlocaties bekijken en vergelijken? Ga dan naar Weddingspaces en vind de trouwlocatie die helemaal bij jullie en bij jullie ideeën past!

bruiloft bruid duif
Vraag je een nichtje als bruidsmeisje? Foto: Ilona Hartensveld

Zelf ging ik ooit voor een kampeerboerderij als feestlocatie, zodat we een slager uit de familie de catering konden laten verzorgen. BBQ was het feestmaal! En gasten van ver? Die hadden hun slaapzak mee en konden dus een drankje doen en in de zalen boven overnachten. Je kunt als bruidspaar zelf ook al veel knutselen qua decoratie props. Of dit laten doen, onze ceremoniemeester spoot leuke weddingtafereeltjes op de stalraampjes. 

bruiloft bruid duif
Foto: Ilona Hartensveld

Op wat voor locatie of in welk thema was jouw bruiloft?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.