Overdekt elektrisch scootertje van Opel?

Wordt je zoon of dochter 16 jaar? Vroeger was dit de leeftijd waarop ze een scooter konden rijden. Tegenwoordig hebben ze soms al een elektrische fiets gehad en is dat niet meer nodig, ze willen overdekt. Opel besloot om van het bejaarden-45-kilometer-voertuig een hipster uitvoering op de markt te brengen, speciaal voor 16+ers. Klimaatvriendelijk uiteraard, dus elektrisch want dat is wat deze generatie graag wil. Niet meer achterop de scooter dus, maar wie weet stap jij binnenkort wel naast je tiener in als die heeft gespaard voor de Opel Rocks?

opel elektrisch scooter auto
Foto: Opel Rocks E

De compacte duurzame Rocks-e moet een brug slaan tussen de scooter en de auto. Het merk wil hiermee een nieuw hoofdstuk openen op het gebied van duurzame, stedelijke mobiliteit. De volledig elektrische, compacte vierwieler met twee zitplaatsen, uitzonderlijke wendbaarheid en een praktische cabine is het antwoord op de toenemende behoefte aan individuele, duurzame mobiliteit in grote steden.

opel elektrisch scooter auto
Foto: Opel RocksE

Prijskaartje 45-kilometer-voertuig?

Wat het kost? Nog niet bekend, maar minder dan 10.000 euro. Met lage gebruikskosten, slimme laadoplossingen, een hip design dus dus geschiktheid voor bestuurders vanaf 16 jaar slaat de Opel Rocks-e een brug tussen de scooter en traditionele stadsauto. Nederland is na Duitsland het tweede land waar de Opel Rocks-e op de markt komt, ergens in het 2e kwartaal van 2022. Definitieve prijzen worden dan pas bekend gemaakt, maar wie weet nu al iets om voor te sparen als je dit jaar de 16 aantikt? Genoeg tieners die vele kilometers naar school moeten fietsen en geen zin hebben in een mislukt kapsel door de brommerhelm, toch?

opel elektrisch scooter auto
Foto: Opel Rocks E

Bromfietscertificaat

De Opel Rocks-e is straks dus het nieuwe instapmodel van Opel. Ondanks dat de Nederlandse prijzen van dit grappige elektrische voertuig nog niet bekend zijn, wordt hij aanzienlijk voordeliger dan een traditionele A-segmentauto. En daarmee bereikbaar voor vele doelgroepen die de 45-kilometer-auto’s zoals we die in de film van Dylan Haegens zagen niet hip of duurzaam genoeg vinden. Hij is elektrisch dus de gebruikskosten van de Opel Rocks-e kun je volgens Opel vergelijken met de openbaar vervoerstarieven. Als bestuurder moet je 16 jaar of ouder zijn en in het bezit van een bromfietscertificaat of rijbewijs-B. Met de beste oplaadinfrastructuur van Europa en de vele stedelijke gebieden biedt Nederland een perfect klimaat om van de Opel Rocks-e een succes te maken, denken ze bij het merk. Het ziet er in ieder geval geinig uit!

> Lees ook Je scooter rijbewijs, waar ga je heen? 5 toffe tienertips 

opel elektrisch scooter auto
Foto: Opel RocksE

Hoe groot is deze Opel Rocks-e en hoever kun je ermee rijden?

De Opel Rocks-e laat zich makkelijk manoeuvreren door krappe straatjes en geen enkel parkeervak is te klein, zeggen ze. Het voertuig meet 2,41 meter en is 1,39 meter breed – exclusief de buitenspiegels. Voor de kenner: hij heeft een draaicirkel van slechts 7,2 meter. Je kunt er ook nog 63 liter aan bagage bij de voetenruimte aan de passagierskant in kwijt. Even wat leuke plantjes voor je moeder kopen bij het tuincentrum, kan dus prima. Er zijn ook bagagevakken achter de stoelen die ruimte bieden aan bijvoorbeeld een sporttas of boodschappen. 

De actieradius is maximaal 75 kilometer, je kunt er dus best een stukje mee rijden. De topsnelheid bedraagt 45 km/u, in lijn met de EU-regelgeving voor lichte vierwielers. De 5,5 kWh-batterij is in ongeveer 3,5 uur volledig op te laden via een 220V huishoudelijk stopcontact (1,8 kW laadsnelheid). Er zit een laadkabel van drie meter bij. Optioneel kun je er nog een adapter bij kopen om te kunnen laden bij een openbaar laadpunt.

opel elektrisch scooter auto
Foto: Opel Rocks E

Rocks-e, Klub of Tekno?

Nu ziet het basismodel van de Opel Rocks-e er al eigenzinnig en bijzonder uit, maar uiteraard kun je hem pimpen. Typisch voor de Rocks-e is de tweekleurige look van de voor- en achterzijde in combinatie met het nieuwe Opel Vizor familiegezicht. LED-koplampen, LED-knipperlichten én een panoramisch dak zijn standaard op alle varianten. De uitvoeringen Klub en Tekno zijn nog opvallender. Deze versies zijn voorzien van ‘x-Style’-wielkappen en stoere, zwarte strepen op de portieren. Andere blikvangers zijn de grijze carrosserie van de Rocks-e Klub en de gele skidplates van de Rocks-e Tekno. De kleurenschema’s worden voortgezet in het interieur, met opbergnetten en haken voor boodschappentassen in dezelfde kleuren, net als grijze of gele inzetstukken rond het instrumentarium en de middenconsole. Zelfs de naden van de vloermatten hebben dezelfde karakteristieke kleur. Toch hip!

Zou zo’n overdekte elektrische tweezitter iets voor jouw tiener zijn? Of gaan ze eerder voor een gewone brommer of scooter? Of houden ze het bij de fiets en wachten ze op rijbewijs B voor een ‘echte’ auto?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.