Je scooter rijbewijs, waar ga je heen? 5 toffe tienertips

De zomervakantie is straks voorbij en veel 16-jarige scholieren hebben in de vakantie hun scooterrijbewijs gehaald. Vanaf 15,5 jaar mag je het theorie examen al doen, maar echt naar school rijden op je brommer of scooter kan pas vanaf je 16e als je ook de praktijk hebt gehaald. Sneller op school zijn, is natuurlijk fijn maar wat zijn nog meer leuke bestemmingen voor tieners met een scooter? In dit artikel een paar leuke opties.

scooter
Afbeelding: Shutterstock

Voor je enthousiast op pad gaat met je nieuwe scooter, check even dit overzicht voor een scooterverzekering. Als je op een scooter rijdt, moet je namelijk altijd 3 dingen bij je hebben: je rijbewijs, je kentekenbewijs én je verzekeringsbewijs.

Gamen in de bios met je vrienden (Arnhem)

pathe arnhem

Pathé Arnhem heeft ideale game-uitje voor de zomervakantie geïntroduceerd: Pathé Privé Play. Hiermee geeft de bioscoopketen gameliefhebbers tussen 11 augustus en 6 september de mogelijkheid om met maximaal zestien personen hun favoriete games te spelen in een volledige bioscoopzaal. Deze unieke game-ervaring kan in eerste instantie alleen worden geboekt bij Pathé Arnhem, maar als deze ‘pilot’ succesvol verloopt, dan wordt er gekeken of Pathé Privé Play op korte termijn ook in andere vestigingen kan worden uitgerold. Je scootert dus naar de bios, zorg wel dat je met elkaar 180 euro bij elkaar legt. Dat kost het afhuren van de zaal voor 2 uur. Voor reserveringen stuur je minimaal vier dagen van tevoren een mail naar arnhem@pathe.nl om de ideale game-ochtend vast te leggen. Een arrangement is niet te boeken in combinatie met andere kortingen en/of acties.

Oortjes in en Canadian Walk (Apeldoorn)

Iets leren en je eigen kroegentocht doe je met de Canadian Walk in Apeldoorn. Met de nieuwe ‘Canadian Walk’ app maak je een bijzondere wandeling waarbij je 26 speciale tegels tegenkomt met daarop een maple leaf, hét nationale symbool van Canada. Op 17 april 1945 werd Apeldoorn bevrijd door de Canadezen en met deze audiotour word je meegenomen vanaf het moment dat de geallieerden de stranden van Normandië bestormden tot aan de bevrijding van Apeldoorn. Ontdek bijzondere plekjes en luister én kijk naar 26 persoonlijke en bijzondere verhalen van veteranen en burgers.
De Canadian Walk is 2,1 kilometer lang en volgt voor een groot deel het parcours van de vroegere defilés in Apeldoorn. Het startpunt van je wandelroute is het Nationaal Canadees monument van de ‘Man met de Twee Hoeden’ aan de Loolaan, vlakbij Paleis Het Loo. Onderweg kom je gezellige horecagelegenheden tegen voor een koud drankje met bittergarnituur.

Streetstyle shoppen bij IKEA

ikea streetstyle

Je kamer ophippen voor het nieuwe schoolseizoen begint, doe je bij IKEA. Ze hebben nu een streetstyle collectie genaamd SAMMANKOPPLA in samenwerking met de Thaise modeontwerpers van Greyhound Original. Inspiratiebron is het straatleven – waar alles mogelijk is en waar imperfectie juist perfect kan zijn. De collectie laat stedelijke creativiteit in kleine multifunctionele ruimtes zien, waarin alles met elkaar kan worden gemixt. Recycling en het geven van een nieuwe functie aan alledaagse producten spelen een belangrijke rol in deze collectie.

Nederlands grootste pop-up restaurant Proefdruk (Nijmegen)

proefdruk
Foto: PR, Tycho van Dijk

Lekker eten? Proefdruk Culinair Nijmegen is het grootste pop-up restaurant van Nederland en open tot eind september. Iedere twee weken is er in de Papierfabriek een ander lokaal toprestaurant dat dagelijks 120 gasten kan verrassen met hun menu’s. Gasten dineren in de fabriekshal van de bekende, uit 1908 daterende KNP/Sappi Papierfabriek. Om de geschiedenis voelbaar te maken werden vele elementen, letterlijk en figuurlijk, van zolder gehaald om ze nieuw leven in te blazen. Om zeker te zijn van een mooie tafel, wordt gasten gevraagd vooraf te reserveren via proefdruknijmegen.nl.

Gratis naar het Van Gogh Museum (Amsterdam)

van gogh museum

Nederland is verre van saai. Tijdens de Zomervakantie Familiedagen (tot en met 27 augustus) is het Van Gogh Museum in Amsterdam gratis toegankelijk voor iedereen tot 17 jaar. Elke woensdag en donderdag zijn er gratis activiteiten te doen, zoals familierondleidingen en schilderworkshops. Ook kun je tekenen in de museumzalen. Alle activiteiten kunnen online gratis bijgeboekt worden met (vooraf gereserveerde) tickets.

Weer eens iets anders dan een escape room, de bowlingbaan, het poolcentrum, de dierentuin of gamehal toch?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Totaalbesparen zegt:

    Super leuke dingen om te doen op de scooter! Je bent er gauw en gemakkelijk. Wel natuurlijk je scooter verzekeren!

    Anne

    1. Marguerita zegt:

      Bedankt voor je reactie Anne, ik heb het linkje even verwijderd. Je bent welkom om net als de andere adverteerders die de linkwaarde van mijn site zien te helpen met #broodopdeplank Warme lockdownwensen, Marguerita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.