Keek op mijn Week: puzzelen aan escape rooms, ziek van de booster en een inspirerend kantoor

Snertweer buiten terwijl ik dit schrijf. Nou ja, niet dat het veel uitmaakt want dankzij de booster heb ik al koortsend op mijn bed gelegen en hield ik niets binnen. Hatseflats 1,5 kilo lichter en gelukkig gaat het nu beter. Verder was ik druk met 2 spannende escape rooms, is mijn kantoor ontzettend opgeleukt en heb ik de serie Manifest op Netflix gebingewatched.

bridgerton escaperoom
Puzzelen tijdens de Miss Whistledown escaperoom, gelukkig ging deze niet op tijd.

Bridgerton Escape Room

Zaterdag was buiten lekker druilerig dus bleven we lekker binnen. De kinderen gingen enthousiast aan de slag met zakgeldklusjes, waardoor ik zowaar huishoudelijke klussen gedaan kreeg waar ik nooit aan toe kom. Wat heerlijk! ’s Middags belden we in met de neefjes om samen een poging te wagen de Bridgerton stijl escape room van Miss Whistledown op te lossen. Best lastig ook via een videocall waarbij we allebei verschillende dingen te zien kregen. Na 1,5 uur gaven we het op, want er moest eten gekookt worden. Ik heb het spel open gelaten omdat het een eenmalige inlog betreft en ik nieuwsgierig was naar de oplossing.

boosterprik
Na 1 minuut nog prima.

Moderna booster

Zondag was even spannend. We startten lekker chill op met een filmpje, maar daarna bracht ik de kinderen bij opa en oma waar ze even mochten spelen. Geen idee hoe lang ik nu weer van huis zou zijn met die booster prik… Ik reed naar Gouda waar de priklocatie nu ergens anders was. De rijen vielen erg mee en ik kon al snel advies vragen aan de GGD arts wat nu verstandig zou zijn. De laatste allergische reactie op Pfizer was heftiger dan de eerste en ik werd benauwd van de opgezette keel. Vond het best heel spannend om daarom weer Pfizer te krijgen. Bovendien weet je dat je met een booster van een ander merk nog langer je antistoffen goed vasthoudt. Mensen die ergens allergisch voor zijn kregen in het ziekenhuis vaak Moderna, dus die prik had ik liever. En inderdaad, hierop vlak na de prik een minder heftige reactie. Niks geen brancard nodig dit keer, mijn nek en gezicht zwollen iets maar ik kreeg een coldpack en daarmee nam het al snel af. Na 40 minuutjes wachten, een check door de dienstdoende arts en op zijn advies nog een banaantje en ik mocht weer naar huis toe. Ik was ontzettend opgelucht en blij dat ik snel weer bij mijn kinders was. Nog even een snel theetje gedaan bij mijn ouders waar ik ontdekte dat mijn menstruatie was doorgebroken. Normaal zie je dat ’s ochtends wel, nu niet. Snel naar huis voor schone kleren dus… Gelukkig was het zondag.

boosterprik
Na wat meer minuten met icepack. Viel ook mee, je ziet mijn knalrode wang haha.

Flink koorts…

Maandag had ik de halve nacht liggen bibberen van de kou om ’s ochtends badend in het zweet wakker te worden… Toch koorts van de booster en niet zo’n klein beetje ook. Ik at een droge cracotte en nam een kopje thee. Dat is eigenlijk het enige dat ik deze dag binnenkreeg. Heb bijna alleen maar geslapen en voelde me ontzettend beroerd. ’s Middags probeerde ik nog iets te drinken maar dat kwam er niet veel later uit… Nou ja, goed voor de lijn denk ik dan maar… Kreeg gelukkig lieve appjes om te checken hoe het met me ging. Kon de call die vandaag stond uitstellen. Half nog wat genetflixt maar was ook daar te ziek voor. De Moderna was toch niet zo reactievrij als ik had gedacht.

boosterprik
De brieven voor de kinderprik lagen deze week ook op de mat, maar na mijn allergische reacties en koorts van de booster vind ik het wel even prima. Ze hebben in de 1e golf al corona gehad dus zolang ze het voor vakanties niet nodig hebben, laat ik het even zo.

Slappe hap

Dinsdag voelde ik me een slappe hap. Koortsvrij gelukkig alleen nog wat hoofdpijn en anderhalve kilo lichter zei de weegschaal. Dat heb je als je een dag niet eet of drinkt… Ik werkte zowaar de mail weg en dat was het dan zo’n beetje. Tussen de dutjes door heb ik de Miss Whistledown escape room nog even afgemaakt, in verschillende etappes. Erg mooi gemaakt, maar in je uppie heel lastig op te lossen. Bovendien was ik niet echt in staat om goed te focussen. Gelukkig kon ik er met een beetje cheaten (ik was ziek, dan mag ‘t) toch doorheen komen en kreeg ik uiteindelijk het slotfilmpje te zien. Toch iets van mijn lijstje kunnen strepen! Verder kreeg ik niets uit mijn handen, ik heb vooral thee gedronken, mijn eten bleef binnen en op de bank gehangen en geslapen. ’s Avonds keek ik zombiefilm World War Z en bedacht dat het altijd nog erger kan, hahahahaha.

posters op kantoor
Inspirerende posters aan de muur en een tijdschriftenrek. Fijn werkplekje zo!

Gezellig thuis met de kids en mijn ouders

Woensdag ging het gelukkig beter, alleen nog een beetje slapjes. Ik heb lekker gewerkt en alles liep eigenlijk soepel. De boodschappen van hellofresh werden weer bezorgd inclusief het premium gerecht dat de meisjes heel graag wilden. Dacht alleen dat het een beetje veel zou zijn, beenham met haricots verts in spek met aardappelpuree en peer en appel uit de oven. Daarom gevraagd of mijn moeder zin had om samen te koken. Het was dus na de werkdag gezellig in huis en het rook ook zalig met van alles in de oven en op het fornuis. De kinders aan hun topo huiswerk ondertussen.

hellofresh maaltijd
Smaakte heerlijk, alleen de haricots verts waren nog iets te hard.

Inmiddels waren ook de nieuwe lijsten van Posterstore bezorgd. Erg goede klantenservice: fotootje gestuurd van een productiefout en dit werd ook direct doorgegeven aan de fabriek. Ik kreeg nieuwe lijsten en mijn vader heeft ze voor mij opgehangen. Mijn oplossing van Tesa met plakkers bleek toch niet heel handig, er was al iets van de muur gevallen en inmiddels is er weer een geplakt exemplaar gevallen. De lijsten zijn gelukkig nog heel en gaan er nu met een schroef in in plaats van een plakker. Wat ook hangt is een metalen tijdschriftenrek van Ikea. Het stond op de lokale ruilsite en ik vond hem supertof. Niemand had gereageerd en ik kon hem ophalen nadat ik de kids bij hun vader had gebracht. Ideaal om mijn kantoor opgeruimd, praktisch en sfeervol te maken. Echt een fijne werkplek nu!   

team marstyle
Yay, een 3e plek voor team Marstyle!

3e plek bij de Jerusalem Quest

Donderdag kids naar school, boodschapjes gehaald en lekker aan de slag. ’s Ochtends de belangrijke dingen zoals artikelen schrijven, foto’s zoeken, mails beantwoorden en natuurlijk de techniek achter de site beheren. Belletje hier, belletje daar. Kabbelde lekker voort en toen ik de kinderen uit school had ging mijn alarm af: tijd om in te loggen bij de Jerusalem Quest. Via zoom logde ik in bij de sessie van het Israëlisch Bureau voor Toerisme. Ze hadden met hulp van Google Maps een soort puzzeltocht uitgezet door het bekende Jeruzalem. Zo konden we iets van de stad zien, zonder daadwerkelijk naar Israël af te reizen. Nog nooit geweest, maar gezien alle bijbelse verhalen natuurlijk een zeer interessante historische stad. De oudste zat naast me en samen gingen we dit avontuur aan en leerden we ondertussen wat mooie weetjes. Er was één puzzel waar we echt niet uit kwamen, daardoor dacht ik dat we redelijk onderaan zouden finishen… tot onze grote verbazing eindigden we echter op de 3e plek! De 1e prijs was een kookboek, wat de 3e prijs is blijft nog even spannend maar dat lees je vanzelf in dit weekoverzicht. Heel leuk gedaan in ieder geval en fijne moederdochtertijd.

uitpakken
Hulp met dozen uitpakken.

Bestellingen binnen

Vrijdag was pakketjesdag. Er had een kind geklaagd over te kleine gymschoenen en gebrek aan een fatsoenlijk sportbroekje, dus ik had een bestelling gedaan bij de Bristol. Normaal deed ik dat altijd bij Scapino, maar dat ging bij de vorige bestelling niet goed en de klantenservice is dusdanig ruk dat ze niet eens het respect kunnen opbrengen om op je vraag hierover te reageren. Prima, maar dan ben je mij als klant kwijt. Hallo Bristol, wij zijn een nieuwe klant hopelijk doen jullie het beter.

melli mello borden
Bordjes van Melli Mello <3

Verder gebruik gemaakt van een uitnodiging van een groothandelswebsite waar ik op een bestelling van 300 euro zo’n 200 euro korting kon krijgen. Kijk, dat zijn de betere berichten. Al heel lang wilde ik een nieuw servies hebben. Het oude saaie witte is al tig jaar oud, superzwaar en een herinnering aan mijn stukgelopen huwelijk. Het nieuwe heb ik uitgezocht van Melli Mello, een supervrolijk merk en met het zwart en roze past het perfect in ons meisjeshuis. Flinke doos was het! Ook bestelden we bij een kinderkledingmerk dat we nog niet kennen, Kiddo United. De meisjes hebben alles zelf uitgezocht, heel veel flared broeken. Alle maatjes 140 gooi ik naar zolder want de polsen en enkels piepen overal onderuit. Deze items kunnen daarvoor in de plaats in de kast.

kiddo united kleding
De meiden vonden allebei wel dingen van hun gading in de collectie van Kiddo United, ken jij dit merk al?

En nu… weekend! Zonder The Voice dit keer, pfff. Assholes. Misschien gaan we gewoon lekker knutselen of een spelletje doen en laten we die televisie lekker uit. Wat zijn jouw plannen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.