Jongens en meisjesnamen kies je met deze tips

Je bent zwanger en dan… moet je (liefst) voor het kindje geboren wordt weten welke naam het zal krijgen. Ben je er nog niet helemaal uit welke naam je voor een jongen of voor een meisje wilt gebruiken? Dit kan ook erg lastig zijn, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om een keuze te kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar de betekenis van namen. Wil je graag een originele naam bedenken? Dan kun je dit ook op verschillende manieren doen. Lees hieronder meer over het bedenken van jongens en meisjesnamen.

baby namen verzinnen
Foto: Shutterstock

Jongensnamen 

Ben je op zoek naar jongensnamen, maar weet je niet zo goed waar je moet zoeken? Op de website babynamen.nl vind je veel verschillende voorbeelden van jongensnamen. Ben je opzoek naar stoere, lieve, unieke of uniseks namen? Je vindt het allemaal op die website! 

Populaire jongensnamen die dit jaar 2021 weer veel voorkomen zijn als volgt: Adam, Sem, Noah, Luuk, Levi, Noud. Deze namen vallen in de top 10 van jongensnamen 2021. Bij het kiezen van een jongensnaam kun je natuurlijk aan bepaalde dingen denken, stel jezelf de volgende vragen: 

 • Wat wordt er geassocieerd met de naam?
 • Wat vind je van de combinatie met je eigen naam en die van je man/vrouw?
 • Heb je al een tweede of derde naam bedacht? Hoe past de eerste naam daarbij?
 • Past de gekozen naam bij deze tijd? 
 • Heeft de naam een betekenis? Zo ja, vind je deze mooi en passend?
 • Wat gebeurt er als de naam wordt afgekort? 

Meisjesnamen

Het bedenken van meisjesnamen is natuurlijk net zo lastig als het bedenken van een jongensnaam. Bij het kiezen van een meisjesnaam kun je jezelf afvragen of je wilt dat de naam ook daadwerkelijk meisjesachtig klinkt. Daarnaast kun je ook naar uniseks namen kijken. De uniseks namen zijn momenteel super populair en ook nog eens super leuk! 

Hieronder vind je een reeks uniseks namen die je kunt gebruiken voor het bedenken van een meisjesnaam, maar natuurlijk ook voor een jongensnaam: 

 • Guus(je) De jongensnaam Guus kennen we allemaal, maar tegenwoordig zien we ook regelmatig de meisjesnaam Guusje.
 • Robin wordt al een tijdje gebruikt voor zowel jongens als meisjes.
 • Jos werd vooral voor jongensnamen gebruikt, maar de naam Josje of Joshua wordt nu ook voor meisjesnamen gebruikt.
 • Alex gebruiken veel mensen als jongensnaam alhoewel dit een afkorting kan zijn van Alexa of Alexandra. Dit is weer een meisjesnaam.
 • Zelfde geldt voor Sam en Samantha.
 • Mischa wordt voor zowel jongens als meisjes gebruikt.
 • Kim is in België heel gebruikelijk voor jongens, in Nederland kennen we de naam vooral voor meisjes.

Zelf heb ik destijds heel veel websites afgestruind omdat wij vanwege de Engelse achternaam een naam wilden kiezen uit die contreien. Ik houd nogal van fantasy boeken en films, dus we gingen voor namenlijstjes in het Gaelic, Welsh, Iers, Engels en Amerikaans heen. Best lastig. Uiteindelijk werden het Aislynn en Caileigh, namen die ik nog steeds erg mooi vindt en die je niet zo vaak hoort (maar dus wel altijd moet spellen). Maar, mocht je nu toch een meisje verwachten en je bent ‘fan’ van mijn site, noem haar dan gerust Marguerita :-).

Lees ook: “Marguerita, wil jij je voornaam veranderen?”

Hoe ben jij op de naam van je kindje gekomen?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.