Keek op mijn Week: Blogboot, 9-jaars prik, TravelPRessentation en Blooming Hotel

Zonnige dagen afgewisseld met donker en regen, niets zo onvoorspelbaar als het weer. Of als mijn werkweken, haha want daarom lees je toch steeds dit weekoverzicht? Moet zeggen dat het vocht en de kou er toch weer voor zorgen dat mijn long weer opspeelt. Het heen en weer racen helpt natuurlijk ook niet, maar toch: ik heb weer genoten van allerlei leuke uitstapjes en hopelijk breng ik je op een tof idee voor thuis!

makro kerstshow

Shoppen bij de Makro

Zaterdag ging ik een dagje shoppen bij de Makro. Daar maak ik altijd een ‘dagje’ van want zo vaak kom ik er niet. De kerstshow was al opgebouwd, er stonden allerlei verschillende kerstpakketten, bomen, lampjes en natuurlijk decoratie in alle soorten en maten… zo leuk! Ik keek mijn ogen uit (en laadde mijn winkelwagentje vol). Ook voor Sinterklaas kon ik ‘los’ en dan niet alleen met inpakpapier dat al op was. Ze hadden mooie speelgoedaanbiedingen en natuurlijk gingen er chocoladeletters mee. Tussendoor lunchen bij de inpandige La Place. Nuttige dingen zoals postits in verschillende kleuren, koffie, mooie nieuwe theedoeken en handdoeken, mijn dochters favoriete MadSauce en nieuwe steelpannen maakten de shoppingspree compleet. Kom jij weleens bij de Makro?

alcoholvrije gintonic
Alcoholvrije gintonic met ‘gin’ van Nona June en eetbare glitters van Smith & Sinclair.

Kids van scoutingkamp

Zondag was ik best moe. Snel alle cadeaus en geheime zaken naar zolder gebracht en afgedekt. Spullen opgeruimd. Huis ietwat aan kant. Chillen met een serietje en daarna door naar scouting. Onder het genot van een bakje koffie even kletsen met andere wachtende ouders en toen kwamen de doodvermoeide kinders aanrijden. Ze hadden het weer superleuk gehad op het winterkamp! Thuis mochten ze even uitpuffen met warme chocolademelk en daarna tijd voor een tekencheck en goede douchebeurt. Schoon en fris konden ze verder chillen tot hun vader ze op kwam halen. Ondertussen zette ik een wasmachine aan, las ik een hoofdstuk in mijn Jane Goodall boek, vulde goodiebags en werkte een spoedwerkklus weg achter de laptop.

blogboot chocolade
Fotocredits: Fallon van Faithly

Varen met de Blogboot en vaccinatie

Maandag zette ik wat puntjes op de i. Daarna wilde ik snel de auto in richting Amsterdam maar IEKS! De riolering werd gereinigd, parkeerplaats door 2 grote vrachtwagens geblokkeerd en geen bestuurder of werklui in zicht… Gelukkig wist ik van welke buurman de auto naast de mijne was en deze buurman was nog thuis ook. Hij heeft snel zijn auto een stukje naar achter gereden, zodat ik schuin over de stoep via een andere (gelukkig lege) parkeerplaats alsnog weg kon rijden. Dankjewel buurman!

blogboot sapje

Onderweg trok de mist op en ging het zonnetje stralen. Prachtig herfstweer! Perfect om door de grachten te varen. Er was wat bereikbaarheidsstress, dat ik op wist te lossen samen met Starboard Boats: we regelden valet parking en zo kon de boot met iedereen aan boord toch nog tijdig vertrekken. Voor de allereerste keer een volle bak! Inmiddels zijn er weer nieuwe maatregelen van kracht, maar ik ben zo dankbaar dat we nu toch echt konden doen wat ik voor ogen had. Aan boord proefden we chocola van Chocoladebezorgd, kregen we een demo van een topmodel Roidmi stofzuiger die je kunt ombouwen tot dweil of kruimelzuiger, mochten we het mooie verhaal horen achter horlogemerk Kraek Design en de vitamientjes werden geboost met de slowjuicer van Witt Benelux. Daarnaast werd er vooral heel veel gezellig gekletst en genoten we van de prachtige rondvaart.

blogboot juicer
Groepsfoto met de mini blender die we kregen van Witt Benelux.

Thuis floep floep wat administratie en doorrrrrrr… naar mijn lieve dochter. Vandaag kreeg ze haar stereoprik om de DKTP en BMR bescherming te verzekeren. Vorig jaar kreeg ze al eens Rode Hond en baalde ik dat ze daar nog niet volledig voor was ingeënt. Nu gelukkig wel! Ik vertelde haar ook over mijn eigen hamsterwangetjes vroeger, toen ik de Bof had. Ze gaf geen kik bij het prikken, de topper. Volgende week mag ik zelf de griepprik, ik kijk ernaar uit. Toen ik dochterlief weer thuisbracht bij haar papa, mocht ik aanschuiven voor het eten. Een gezonde courgettesoep. Fijn hoor!

kraek design
Prachtig horloge gekregen van Kraek Design, met elk verkocht horloge wordt ook Micro Krediet gesteund.

Ging goed bij de fysio

Dinsdag druk. Een inhaalslag gemaakt omdat ik in het weekend en maandag weinig had kunnen doen. Ik heb lekker gewerkt. Teksten schrijven, maandafsluiting naar de boekhouder, administratieve zaken, technische dingen met mijn site. Mijn SSL certificaat is deze week weer vernieuwd en helaas lag de site daardoor even plat. Uiteindelijk is het gelukkig opgelost, maar het was even balen.

Ik stopte dit keer rond 5 uur met werken, zodat ik iets eerder kon eten. Dat hielp inderdaad, mijn hartslag bleef zowaar de hele training bij de fysiotherapie netjes! Wow! Het kan dus toch.

cadeautjes blogboot
Alle cadeautjes van de Blogboot, van beautyblogger Janneke van Jansstories kreeg ik de Essence primer. Ik wist niet dat zoiets bestond maar je smeert dit op je ooglid voordat je oogschaduw opbrengt en dan is de kleur mooier zichtbaar. Weer wat geleerd!

Studiedag

Woensdag werden einde ochtend de kinderen gebracht. Vandaag hadden ze een studiedag en konden ze lekker rustig aan doen. Fijn hoor, ze konden het gebruiken en ik stiekem ook. Heerlijk om een dag de deur niet uit te hoeven. De tafel werd vol met knutselspullen gezet en ze zijn samen gezellig creatief bezig geweest. Zelf nam ik de rust om weer een hoofdstuk van Jane Goodall te lezen en alle wassen weg te vouwen en op te bergen.

smith and sinclair

TravelPRessentation in het Hard Rock Hotel

Donderdag bezocht ik voor het eerst het Hard Rock Hotel in Amsterdam. Heel tof om het eens van binnen te kunnen bekijken. Hier was het TravelPRessentation event waar je als blogger kon netwerken met zo’n 30 bestemmingen. Ik heb ze lang niet allemaal kunnen spreken, maar einde dag waren er toch 15 afgevinkt van het lijstje dat ik bij binnenkomst ontving van de organisatie. Sommigen had ik al eens eerder gesproken, anderen waren een nieuwe kennismaking. Na heel wat jaren bloggen weet ik nu ook zelf wat voor reizen ik het komende jaar wil maken en wat ik met Marstyle te bieden heb qua content. Heel veel inspiratie, behoorlijk wat prikkels. Toen mijn alarm afging om richting huis te rijden, was ik behoorlijk moe van alle speeddates. Maar zoals altijd supertof! Nu thuis een jaarplan maken en kijken wat er mogelijk is.

travelpressentation
Fotocredits: Baltus Communications

Na de files kon ik fijn aanschuiven bij mijn ouders, waar de meisjes gelukkig nog wat eten voor me hadden overgelaten. Hun lievelingskostje was door oma op tafel gezet: spinazie met een gehaktbal, zoals alleen oma dat kan maken. Ik liet wat landkaarten zien, omdat beiden druk zijn met topografie huiswerk. Dat leert toch makkelijker als je weet dat deze topo kennis met reizen goed van pas komt.

blooming hotel

Zwemmen in het Blooming Hotel

Vrijdag tijd voor de landkaart van Nederland: uit school zouden we naar het Noord-Hollandse Bergen vertrekken. De meisjes hadden fietsles vandaag, dat was voor mij persoonlijk een hindernis. Ik kan wel naar school fietsen, maar weer terug red ik nog niet. Confronterend. Gelukkig kon ik met mijn ex regelen dat ze bij hem thuis hun fietsen konden halen, ik kon ondertussen direct bij de fysiotherapie parkeren. Uit school reden ze hun fietsen daar weer naar terug. Ik deed mijn best bij de fysio, daarna wat werk gedaan en tassen gepakt.

blooming hotel

Die middag reden we dus door de regen naar het prachtig mooie Blooming Hotel. Hier was een roomy room voor ons gereserveerd: een kamer die geschikt is als je met jonge kinderen wilt overnachten. De 9-jarige paste nog in het schattige stapelbed, de 10-jarige was er te lang voor. Dat is dus een goed punt voor de review: let op dat je kinderen onder de 1.40 meter zijn als je deze kamer boekt. Desalniettemin kroop de oudste graag naast haar zusje om gezellig televisie te kijken. De kinderbedjes zijn heerlijke hutjes.

blooming hotel

In het hotel is een verwarmd zwembad aanwezig, een bubbelbad en een sauna. We hadden duikspeeltjes mee, haalden bij de receptie extra handdoeken en een badjas en hebben heerlijk gezwommen en gebubbeld. Het was lekker rustig dus alle ruimte. Daarna snel omkleden voor het diner (mét lekkere groenten en fruit bij het kindermenu) en ’s avonds streamde ik de nieuwste Cinderella (op Prime) op de tv. Goede start van het weekend!

Lees hier meer weekoverzichten.

Wat heb jij met dit herfstweer gedaan?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.