Verrassend modern Cinekidfestival

Afgelopen weekend mocht ik op uitnodiging van Marstyle een bezoek brengen aan het Cinekidfestival met mijn 9-jarige dochter Feline.  En wat een aangename verrassing was dat.

Gastblog door Lisanne van Uunen

cinekid festival misfit serie

Cult

In mijn hoofd bestond een mythe dat een filmfestival een hoog cultgehalte zou hebben. Die vlieger gaat zeker niet op voor de kindervariant van het filmfestival, het cinekidfestival. Dit festival is hartstikke modern en vindt op 35 locaties door heel Nederland én digitaal plaats. Op de hoofdlocatie, Pathe Amsterdam Noord, centraliseren zich de meeste
activiteiten. Ideaal om ook ongepland ‘aan te waaien’.

Buiten op het plein voor de bioscoop kun je gratis deelnemen aan spelletjes, verven en knutselen. Daar tegenover staat een podium dat wordt ingezet voor alles tussen dans demo’s, kickbox workshops, optredens en voorleessessies. Ook kunnen de spellen tetris en bejeweled worden gespeeld, maar wel een moderne versie die fysiek en een scherm combineren.

cinekid festival misfit serie

MisFit de serie

Voor ons stond er nog meer op het programma, want op een filmfestival is het best logisch een film te bezoeken. In ons geval was dat de première van de serie MisFit, die vanaf nu te zien is op Netflix. Een topserie voor mijn entourage, een meisje van 9 wordt daar dolgelukkig van.

cinekid festival misfit serie

Over de serie kan ik alleen maar zeggen dat hij ‘spot on’ is.  Meiden herkennen zich in de hoofdpersonen die, na 3 films, nu in serievorm te zien zijn. De combinatie met leuke musicalliedjes, coole outfits en de inmiddels, beroemde acteurs en actrices, doet een meisjeshart sprongetjes maken. Bijna alle spelers waren aanwezig bij de première, en gingen ook nog eens tussen de kids in zitten, dichterbij dan dat komt je niet.

cinekid festival misfit serie

MediaLab

Ons programma was te vol om ook het MediaLab binnen in de bioscoop uitgebreid te bezoeken. We liepen we wel langs onderweg naar de zaal en dat zag er uitnodigend uit. Allemaal interactieve spellen die op door de kids zelf aangestuurd werden en een interactieve wand die zich aanpast aan je bewegingen en schaduwen. Wellicht keren we daar nog een keer voor terug.

Vlekkenfeest

Een ervaring en gevuld handtekeningenboekje rijker, sloten wij de dag feestelijk af bij de McDonalds. Een geslaagd begin van de herfstvakantie. Thuis kon dochterlief tevreden haar bed in maar kon ik het gevecht aan met de verfvlekken die haar lila jasje had opgelopen bij het verfplein. Supertof voor de kids, minder feestelijk voor mama want helaas bleek de verf niet helemaal uitwaswaar. Dus tip van mama tot mama, trek niet je nieuwste kloffie aan.

cinekid festival misfit serie

Tip: De dochter van Lisanne is kidfashion influencer op instagram, je kunt haar hier volgen. Op haar insta geeft ze een leuke Misfit goodiebag weg!

>> Lees ook Leuke cadeaus voor meisjes van 9 jaar

Het cinekidfestival is nog te bezoeken tot en met 31 oktober, ook digitaal, wellicht fleurt het ook jullie vakantie op!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.