Knuffeltijd op donkere dagen: hoe krijg je de spanning er in?

Elke nieuwe partner is spannend, dus als jij vrijgezel bent en druk in de weer bent met datingsites dan zul je waarschijnlijk genoeg spanning in je seksleven hebben. Niemand weet tenslotte hoe saai of vamp je voorheen was. Met een vaste partner is het echter een stuk moeilijker om ‘nieuwe dingen’ te proberen. Deze persoon kent jou al door en door en wellicht ben je op erotisch vlak in een bepaald patroon gekomen? Hoe kom je daar weer uit? Hoe krijg je er de spanning van een nieuwe ontmoeting in?

kamasutra voor beginners

Als ervaringsdeskundige op beide vlakken kan ik je zeggen: communiceer. Een nieuwe partner kent jou en je lijf nog niet en andersom en als je niet meteen zegt wat fijn is of wat niet, gaat een volgende vrijpartij tegenvallen. Dat is meteen het grote voordeel van een vaste partner. Je weet van elkaar wat je fijn vindt en dat maakt het fijn. Doordat je elkaar zo goed kent, kan het intiem zijn echter op een bepaald moment in een patroon vervallen. Steeds ongeveer hetzelfde. En als je weet wat je kunt verwachten, is het automatisch ietsje minder spannend…

Met een app als afstandsbediening

Webshop PABO vroeg mij of ik hier iets over wilde schrijven. En dan met name of ik je wilde wijzen op het bestaan van de Lovense. Bij deze. Ik kende het merk zelf nog niet, maar misschien is het een leuk stiekem cadeautje (dat je NIET aan je kinderen laat zien) voor elkaar met de feestdagen? Het klinkt in ieder geval wel spannend en ze hebben speeltjes voor zowel mannen als vrouwen, dus voor ieder wat wils. Je doet een Lovense speeltje in en gaat dan… (wandelen, werken, whatever) iets anders doen. Bijvoorbeeld de Lovense Lush 3, een vibratie eitje. Je partner heeft de afstandsbediening en bepaald dus wanneer, hoe lang en met welke intensiteit dat eitje gaat trillen… Overigens schijnt dat niet alleen met een aan of uit knop te kunnen, maar kun je deze intieme speeltjes ook laten reageren op de stem van je partner of op het ritme van je favoriete muziek. Interessant om eens te proberen en dit soort dingen doe je juist alleen als je een vaste partner hebt die je vertrouwd.

Lingerie onder de kerstboom?

Daarnaast is het wellicht goed om bij je partner te benadrukken hoe leuk en spannend het is als hij een mooi, sexy lingeriesetje voor je koopt. Ik heb dit inmiddels opgegeven, blijkt niet iets te zijn dat de Nederlandse man spontaan uit zichzelf doet. Gebeurt alleen bij hoogste uitzondering. Dus dan doe ik het zelf maar en dan koop ik vooral iets dat prettig zit en waarin ik mezelf mooi voel. Moet jij altijd je eigen cadeautjes kopen (was bij mij altijd wel zo) en weet je niet wat? Dan is een fijne, mooie beha met matchende slip superfijn als cadeau. Heb je elke dag iets aan tenslotte.

Spannend uitstapje

Als jullie kinderen vlakbij slapen, is dat niet bevorderlijk om samen los te gaan in de slaapkamer. Misschien is het leuk om elkaar terug te vinden tijdens een spannend uitstapje. Boek een romantisch hotelletje en ga vooraf samen uit eten waarbij je elkaar weer eens diep in de ogen kijkt (en het niet over de kinderen hebt). Helemaal spannend als je samen een privé sauna boekt en net doet of je elkaar voor het eerst ontmoet. Relaxen, goed voor je huid en quality time met zijn tweetjes. Een compleet weekendje weg samen is natuurlijk het ultieme ‘even samen’ cadeautje als relatieboost.

Kamasutra voor beginners

Van uitgeverij Gottmer kreeg ik verder het boek Kamasutra voor Beginners toegestuurd. Geschreven door relatiecoach Michelle Pauli en geïnspireerd door de oorspronkelijke Kamasutra van Mallanaga Vastyayana dat ergens rond het begin van onze jaartelling werd geschreven. In dit boek komen niet alleen de originele standjes om te proberen langs, maar ook technieken om je relatie te verdiepen en elkaars zintuigen te prikkelen voordat je überhaupt naar de slaapkamer verplaatst. Het is een onderdeel van de Touch Here! Boekenserie met adviesprijs 14,99 euro. Leuk cadeautje voor een bruidspaar! (Nee, ik heb het niet cadeau gedaan vorige week, ik heb netjes een nachtje weg voor het hele gezin gegeven als familymoon.) Te koop bij onder meer de Bruna.

 

Wat vond ik zelf van dit boek? Nou, het is mooi en op een nette manier geschreven. De Kamasutra gaat er van uit dat ‘de liefde bedrijven’ een heilig ritueel is en dus met respect moet worden aangepakt. In het boek lees je over jezelf vooraf wassen en over het stimuleren van alle zintuigen met bijvoorbeeld geurende oliën, mooie muziek en zachte aanrakingen met je haren of je lippen om in de stemming te komen. Er staan allerlei technieken van aanraking in beschreven, massage technieken maar ook verschillende omhelzingen en soorten kussen bijvoorbeeld. En over hoe bijzonder het is wanneer je samen met je partner de ademhaling synchroniseert. Uiteraard eindigt het met de instructies voor bijzondere standjes en de voor- en nadelen hiervan. Moet de man er sterk voor zijn of juist de vrouw? Welk standje kun je proberen als je beiden wat gezetter bent? Waar houd je rekening mee in het water? Interessant om eens te proberen of het iets voor je is, zo’n bijzondere positie. Wanneer het bevalt dan houd je die er in. (Ja, mooi woordgrapje vond ik zelf.)

Als je bij Pabo in de webshop het woordje Kamasutra intikt, kun je ook heerlijk geurende kaarsen vinden die bij het smelten te gebruiken zijn als massageolie. Speciaal badzout en leuke cadeausetjes hebben ze ook.

Waar het eigenlijk op neer komt is dat je tijd en aandacht maakt voor elkaar. Dat je er een ritueel en daarmee iets bijzonders van maakt. Zo kun je allebei ten volste genieten van de beleving. En zo kom je weer nader tot elkaar…

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.