Dierendag: Feest voor Birdie!

Vandaag is het (bijna) wereld dierendag! Dé dag waarop je je dierenvriend lekker verwend. And so do I! Maar dit jaar ontving ik ook een leuk cadeau voor mezelf. Ik ontving namelijk een hele mooie sleutelhanger van Bella Mia met daarop de namen van mijn twee honden: Birdie en Diesel. Wist je trouwens dat “wereld” dierendag helemaal niet wereldwijd bekend is?! Dat hoorde ik laatst van mijn familie in Denemarken!!

Gastblog door Esther Weemers

                                         dierendag bella mia dierendag bella mia

Een nieuwe vriend

Ik heb al een aantal verhalen met jullie gedeeld over mijn hond Diesel. Een kruising Border Collie-Labrador die ik kreeg toen ik 15 jaar werd. Helaas heb ik in Januari afscheid van hem moeten nemen. Wat was dat een groot gemis na zo’n lange tijd! Maar gelukkig maakte verdriet plaats voor vreugde, want in April mocht ik mijn nieuwe pup verwelkomen! Birdie de Koningspoedel. Een heel ander soort hond en ras, maar een heel bewuste keuze met mijn allergie. Wat een verademing dat ik niet continue verkouden ben, moet niezen, rode ogen en zo kan ik nog wel even door gaan. En heerlijk dat ik nergens in huis haren tegen kom. Alhoewel, hij neemt wel enorm veel zand mee in zijn vacht!

dierendag bella mia

Hoe kies je een pup?!

Het avontuur begon in Maart. Ik stond al bijna een jaar op een wachtlijst voor een Bernedoodle. En ineens kwam deze optie voor een koningspoedel voorbij. Het was bijna te mooi om waar te zijn! Hiervoor stapte ik dan ook meteen in de auto naar Hengelo (best een eindje vanaf Eindhoven)! Eenmaal daar keek ik mijn ogen uit. 13 super lieve, kleine pups, die allemaal op elkaar leken. En ik mocht als eerste kiezen! Jeetje waar moest ik toch beginnen…

Ik had me al goed ingelezen in het boek van Ceaser Milan en was er wel over uit dat een hond met een rustige energie goed bij mij zou passen. Maar hoe zie je dat?! Met een heel aantal tips ging ik selecteren. Niet te doen eigenlijk, maar uiteindelijk had ik toch een top 3 weten te selecteren. Rood op 1, roze op 2 en oranje op 3 (ze hadden allemaal een gekleurd halsbandje om waaraan je ze kon herkennen). Waarom rood op 1? Hij lag languit te slapen, terwijl al zijn broertjes en zusjes over hem heen liepen. Heerlijk zo’n luilak, die wil ik!!

dierendag bella mia

Birdie ophalen!

Helemaal happy ging ik weer naar huis en 2,5 week later zou ik hem al op mogen halen! Jeetje wat ging dat ineens snel. Het enige wat nog even spannend was was dat Stichting Hulphond 2 honden zou gaan selecteren om op te leiden tot hulphond. Maar hopen dat dat niet mijn keuze gaat zijn! Een week later werd ik gebeld. De rode en groene pup waren meegenomen. Oh nee!!!!  Wat nu???? Hetzelfde weekend ben ik weer in de auto gestapt om nog een keer te gaan kijken. Voor mijn gevoel nog een keer bekijken of roze of oranje het beste past. Nou wat denk je… kom ik daar aan, blijkt rood er toch nog te zijn! Er waren namelijk 2 pups met een rode bandje, en die andere was meegenomen!

Super blij besloot ik dus voor rood te gaan, die ik een week later mocht ophalen. Helemaal verliefd zaten we samen in de auto terug. En toen kwam de eerste nacht. Ik wilde hem meteen zelf in de bench in de gang laten slapen. En dacht ging aardig goed! Hij heeft 2x gepiept, maar het helemaal zonder ongelukjes volgehouden tot de volgende ochtend! Wauw wat was ik trots!

Terror pup!

Nou dat had ik beter niet kunnen zeggen, want 3 lange weken met slapeloze nachten volgde. Birdie was een echte terror pup. Ik kon hem geen seconde geen aandacht geven. Continue springen, rennen, blaffen, en alles wat niet mag! Jeetje hoe kan dit nou, het leek zo’n rustige pup?!

Gelukkig kon ik meteen met puppy training beginnen, en dat veranderde de zaak. Langzaam werd hij een rustige, lieve en trouwe hond. Hij is enorm op mij gesteld en volgt me overal. Zo lief om te zien! Inmiddels is hij 8 maanden en is hij een echte clown. Super vrolijk, vriendelijk tegen alle honden en in huis heerlijk rustig. En een echte waterrat niet te vergeten.

                                            

Hoopers training

Vandaag mag hij voor het eerst mee naar Hoopers training. Dit is een soort behendigheidstraining maar dan zonder springen. Hierdoor mogen pups dit ook al doen! Ik heb al een keer een privé proefles gedaan en dat ging heel goed. Ik weet zeker dat hij dit super gaat vinden! En ikzelf ook hoor. Met Diesel heb ik een aantal jaren behendigheid gedaan, maar hij was er niet zo’n kei in. Ik hoop dat ik met Birdie een stuk verder kom.

Vooruit dan, alleen vandaag mag je op de bank!

Bella mia = happy me

Birdie’s dag kan niet meer stuk, maar die van mij ook niet. Ik ben namelijk super blij met mijn nieuwe sleutelhanger van Bella Mia. Mocht deze speciaal voor dierendag uitzoeken voor een review op deze blog, leuk hè? De hanger werd bezorgd in een heel mooi luxe doosje en daarin nog een fluwelen zakje. En het plaatje glanst super mooi. Ik moest zelfs opletten met een foto maken dat je mijn telefoon niet in de weerspiegeling zag!

bella mia sleutelhanger

Bella Mia is een webshop die graveert of Hoogwaardig stalen (RVS). Ze doen dit op sleutelhangers, kettingen en armbanden. En allemaal gepersonaliseerd. Op de website kan je een standaard tekst kiezen, en deze personaliseren met de juiste naam. Een heel leuk idee. Ze spelen in op verschillende thema’s: papa, mama, oma, opa, oom en tante, bonusouders, peetouders, juf en meester en huisdieren. Met al deze keuzes was het lastig kiezen!

Wie zou jij een mooi persoonlijk cadeau willen geven?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.