Hobby’s om mee tot rust te komen

Slow living is belangrijker geworden. We hoeven niet meer zoveel mogelijk te beleven, het is juist fijn om helemaal tot rust te komen tussen onze uitstapjes door. Voel je je opgejaagd? Doe een stapje terug. Het komt zoals het komt. Bouw mindfullness momenten in: de momenten dat je kunt genieten van het nu. Dat er even geen gisteren of straks door je hoofd spookt. Deze leuke hobby’s kunnen je daarbij helpen!

hobby om te ontspannen

Schilderen op nummer

Gewoon schilderen kan ook erg rustgevend zijn, maar zelf zou ik dan in de stress raken met wat ik dan moet schilderen en of het wel mooi genoeg is. Ga daarom schilderen op nummer, dat is ideaal. Lekker met je kwast over het doek bewegen, maar de kleuren en welke kleur op welk plekje moet, zijn al voor je uitgezocht. Als kind deed ik dit al graag maar schilderen op nummer voor volwassenen is juist zo leuk omdat de werken groter zijn. Je bent er dus echt wel even mee bezig. En wil je iemand een bijzonder cadeau geven? Zoek dan een mooie foto uit en laat die via Paintingexpert omzetten in een schilderen op nummer eigen foto doek! Je krijgt dan een compleet pakket met canvasdoek, 24 of 36 acrylkleuren verf, 5 kwasten, een voorbeeld op A3 formaat en desgewenst ook nog een lijst om je werk in te plaatsen.

Legpuzzels maken

Voornamelijk twintigers en dertigers hebben de legpuzzel herontdekt het afgelopen jaar. In de top 5 van best verkochte legpuzzels staan puzzels van fabrikant Jumbo, bekend van de puzzels van Jan van Haasteren – humoristische, getekende zoekplaten vol met mensen. Deze puzzels bestaan meestal uit 500 tot 1000 stukjes. Ook legpuzzels van meer dan 5000 stukjes vinden gretig aftrek. Je kunt zo’n puzzel in je uppie maken, maar er ook samen met je gezin voor gaan zitten. Wil je toch iets meer spanning? Ga dan voor escape room puzzels. Dat kan een zoekplaatje zijn (zoals in deze review), maar ook leuk is de variant van Identity Games waarin je een mysterie ontrafelt in Escape Room The Game: Puzzle Adventures. In deze kruising tussen een Escape Room en een legpuzzel verken je een mysterieus huis en ontdek je stukje voor stukje de geheimen die het bevat. Lees het verhaal, maak de puzzel en speel nieuwe puzzelstukjes vrij door raadsels op te lossen en de code te ontcijferen. De speldoos bestaat uit meerdere vakken met daarin puzzelstukjes en bijbehorende spelonderdelen. Na elke juiste code kom je een stukje verder en staat je weer een nieuwe uitdaging te wachten.

escape puzzel

Boek lezen

Pak er weer eens een boek bij en gun jezelf een rust moment. Dansen de letters al snel en houdt dat je tegen? Ga in dat geval voor een beeldroman zoals bijvoorbeeld ‘Samen’.

boek samen

‘Donkere wolken stapelden zich in de verte op. We zagen hoe ze zich samenpakten en vroegen ons af … Wanneer zullen ze bij ons aankomen? Hoe lang zal de storm duren?’

Samen is een klein poëtisch verhaal over grote gebeurtenissen vol wijze levenslessen. Het laat ons – via een man en zijn hond – zien waar het in het leven echt om gaat als het tegenzit: verbinding en saamhorigheid. Hoe we samen stormen doorstaan als de wereld geregeerd wordt door onzekerheid en angst. In deze beeldroman wordt de woedende storm prachtig verbeeld door de Britse kunstenaar Luke Adam Hawker. Zijn beelden zijn krachtig en luchtig tegelijk; met zijn geheel eigen stijl weet hij de uitdagingen van deze tijd feilloos te treffen. Je kunt hem ook volgen op instagram @lukeadamhawker.

Natuurfotografie of ‘slow hike’

Wandelen in de natuur is heel rustgevend en ondertussen kun je er ook de prachtigste foto’s maken. Om bezig te zijn en om later nog eens van te genieten. Tussen mijn persberichten zat ook een mail van een prachtige plek in de Franse Ardennen waar ze ‘slow hikes’ aanbieden voor 2 euro. Hier in Nederland kun je ook genoeg mooie natuurgebieden en wandelcoaches vinden, maar ik wilde deze toch even aanstippen vanwege de focus op gezondheid en het mooie verhaal.

korenbloem ardennen
Korenbloem in de Franse Ardennen Credit: Henriet_LR

Wist je dat de naam Ardennen is afgeleid van Arduinna? Arduinna was een Keltische woudgodin. Ze werd voornamelijk aanbeden in het bergachtige en bosrijke gebied van de Ardennen. Druïden namen een belangrijke plaats in binnen de Keltische samenleving. Ze waren nauw verbonden met de natuur en hadden een grote astronomische kennis. De Franse Jean en Claudie organiseren ‘Randos Santé’ wandelingen met focus op gezondheid, waarbij ze vertellen over de gebruiken van de druïden. Reserveren kan via hun website: http://rando.jeanluclemaire.fr/

Ontspannen met denksport

Zelf kom ik graag tot rust door mijn hersens aan het werk te zetten met een puzzelboekje. Een woordzoeker als ik niet al te veel wil nadenken, een logikwis of sudoku als ik juist even nergens anders aan wil denken. Van Denksport ontving ik onlangs in de Blogbox wat mooie puzzelpareltjes met een harde kaft, waaronder een boek compleet gericht op de logikwis. Heerlijk! Wanneer er veel om mij heen gebeurd (zoals met kinderen altijd het geval is) lukt het me niet om een boek of magazine te lezen en grijp ik er graag wat denksport bij. Er staan altijd luchtigere puzzels in én juist wat serieuzer denkwerk. Bekijk ze bijvoorbeeld op www.denksport.com/boekentitels

puzzelboekjes denksport
Jaaaaaa, een puzzelboek vol met Logikwisjes. Die vind ik zo leuk!

Vroeger deed ik ook graag aan scrapbooking om te ontspannen (creatief foto’s inplakken), maar omdat ik zoveel knutselspul van zolder moet halen om lekker bezig te kunnen, valt deze hobby nu ik geen hobbykamer meer heb niet onder ontspanning, haha. Kleuren voor volwassenen vind ik ook ontspannend en mooi om te zien.

Van welke fijne hobby word jij helemaal zen?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.