Al 130 jaar verwenmomenten van Kneipp

De genezende kracht van water en werking van geneeskrachtige kruiden waren ooit het startpunt voor Sebastian Kneipp, de oprichter van het bekende merk verzorgingsproducten. Wist je dat hij op jonge leeftijd turberculose had? In die tijd overleefden mensen die ziekte niet, maar hij besloot op zoek te gaan naar een oplossing. Dat bleek hij gevonden te hebben in wat we nu kennen als de Wim Hof methode: elke dag dompelde hij zich in het ijskoude water van de Donou en waarempel… zijn ziekteverschijnselen verdwenen. Een mooi verhaal dat ik las in de goodiebox vol verwenmomenten die Kneipp mij onlangs toestuurde.

kneipp 130 jaar
Ik kreeg een goodiebox vol verwenmomentjes, heerlijk!

Je kent het merk Kneipp vast wel? Ik vind zelf de douchefoams hun allerfijnste producten. Maar ze hebben veel meer. In de doos vol verwenmomenten vond ik onder meer:

  • Een leuk blikje met zaadconfetti om in de tuin te strooien. Zal een vrolijk resultaat geven in mijn bloembakken. “When you plant a seed of love, it is you that blossoms” staat er op. Mooie quote!
  • Een geurkaars voor mijn interieur of als ik een kaarsje wil branden voor iemand die een moeilijk of spannend moment doormaakt. Doe jij dat ook weleens?
  • Sheetmaskers om de huid van mijn gezicht te laten kalmeren. Dat vind ik zelf de makkelijkste maskers om aan te brengen. Je duwt het vloeitje aan op de neus en rond de ogen en dan doe je gewoon wat je altijd doet. Kwartiertje later haal je de sheet weg en kan ie in de prullenbak. Eventuele restjes verzorging masseer je nog even in, handdoekje over het gelaat en klaar…
    Zo zat ik pas lekker met maskertje te relaxen in de tuin, kindjes op bed… en hoorde ik ze kletsen. Dat kan niet op een schooldag, dus ik naar boven. Mèt masker. Deur open en niets zeggen. Twee paar oogjes keken me aan… totdat de jongste toch durfde te vragen “mama, wat zit er op je gezicht?” Hihi. Tja, mamatijd als de kinderen moeten slapen. Daarna was het gelukkig stil.
  • Een oogcrème en een dagcrème maakten het pakket compleet. Een fijn ritueel om je dag mee te beginnen, vind ik dat. Lekker een crème rond de ogen en op de gezichtshuid smeren. Mindful skin staat er op. De oogcrème bevat onder meer revitaliserende schizandra en dit zit ook in de dagcrème waar nog extra vitamine serum aan is toegevoegd.

Afijn, Kneipp is dus opgericht in 1891. De eerste producten waren onder andere dragees tegen obstipatie, kruidenthee, kruidenpoeders en verschillende tincturen. Rond 1900 kwamen er ook cosmetische producten bij zoals kruidenzepen en haartonics. De Kneipp filosofie van toen, passen ze nog steeds toe: een mix van de elementen water, planten, beweging, voeding en balans.

kneipp producten

Naast de ijsbaden was hij groot voorstander van het op blote voeten lopen, wat volgens hem de goedkoopste en meest natuurlijke therapie om sterker te worden is.

Lees ook Zo. Superpoweractivatie: ik heb in een ijsbad gezeten!

Leuke weetjes allemaal, maar vooral ben ik blij met de verwennerij. Eigenlijk doe ik dat te weinig, even relaxen met een maskertje op. Denk jij daar regelmatig aan? Of zie je de maskertjes bij je beautyproducten ook altijd net pas op dat moment staan dat het eigenlijk niet uitkomt? Ik zet het voor dit weekend in de agenda: maskertje!

Welke producten van Kneipp zijn jouw favoriet?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.