Keek op mijn Week: speurtocht, vet bevriezen en buurten op een vakantiepark

Hoe was jouw week? Laatste koude weekje als het goed is. Ik heb zo’n behoefte aan de zon! Daarom heb ik het vakantiegevoel opgezocht door op een vakantiepark op visite te gaan. Net echt toch? Verder weer mooie diepe gesprekken gehad op Clubhouse over onderwerpen die je niet zo snel ergens anders bespreekt. En natuurlijk gewonnen met Codenames, want ook spelletjes met een groep kun je heel leuk via Clubhouse spelen.

perspakket Kneipp
Kneipp bestaat 130 jaar en stuurde mij een leuk pakketje toe met producten voor verwenmomenten. Fijne crèmes, gezichtsmaskers, een geurkaars maar ook hele leuke zaadconfetti om vrolijke bloemen in mijn tuin te laten groeien. Erg leuk, confetti is altijd een feestje en met deze krijg je er nog bloemen van na verloop van tijd ook.

Huiswerk…

Zaterdag was het niet echt stralend weer. Afgezien van een rondje wandelen deden we weinig. De meisjes moesten huiswerk maken en dat is toch ook een soort straf voor ouders. Naast al je andere verplichtingen – voor zover je daartoe in staat bent – komt dit er ook nog even bij. De één moest een werkblad invullen, beiden moesten woordjes leren. Zo’n dictee geeft zichzelf niet, dus als ouder moet je er toch even bij zitten. Met kind in de weerstand. Terwijl je zelf ook liever iets anders zou doen. Gelukkig had één kind er wel zin in. Ik heb mijn plicht gedaan, maar pfffff… Huiswerk lijkt wel een extra straf voor ouders af en toe. Naast het huishouden, je gezondheid managen en je stinkende best doen om ondanks alles toch wat geld te verdienen om iets van huur of boodschappen te betalen, komt dat er ook nog bij. Maar goed, ik hoef dan al jaren geen luiers meer te verschonen en dat soort zaken. Dit komt ervoor in de plaats. En daarna hadden we echt wel een snoepje verdiend!

bizarre dingen boek
Ik had prijs in de Bankgiroloterij! Helaas geen miljoen of wat, maar ik mocht een boek uitzoeken en moet zeggen dat dit kinderboek met weetjes over bizarre dingen op aarde erg mooi is!

Pinksterspeurtocht

Zondag is altijd een lekkere relaxdag. De meisjes keken beneden tekenfilmpjes terwijl ik vanuit bed na het wakker worden een leuke romantische Nederlandse film aan had staan. We maakten lekkere afbakbroodjes en hebben de pinksterspeurtocht door onze woonwijk gedaan. Erg leuk georganiseerd weer! Steeds doen er andere huizen mee, dus je moet goed zoeken naar de hints. Dit keer zochten we hartjes achter de ramen met daarop ‘ik hou van jou’ in allerlei talen. Als je ze allemaal had weggestreept, dan waren je woorden compleet. Op elk hartje stonden 2 cijfers en bijbehorende kleurcodes waar het woord moest worden opgeschreven. Aan het eind hadden we een mooie zin en haalden we bij het organiserende huis onze ‘prijs’ op: een lief waxinelichtje. Ondertussen kon dochterlief ook nog wat Pokémon vangen en eieren uitbroeden met de gelopen kilometers. Hun vader kwam bij ons eten koken, dus ik kon even uitpuffen na de speurtocht.  Daarna gingen de kinderen weer naar huis en heb ik ’s avonds nog een mooie natuurwandeling gemaakt in Reeuwijk. Gaat steeds beter qua gezondheid!

speurtocht
Weer een paar woorden gevonden tijdens de pinksterspeurtocht.

Extra relaxdagje dus naar een vakantiepark

Maandag kon ik rustig het huishouden doen en natuurlijk aan mijn blog werken. Verder ben ik begonnen aan de spannende serie De Ridder op Netflix. Heb jij die al gezien? Toen het heel hard regende halverwege de middag ben ik naar mijn auto gerend om naar de drogere omgeving van de Utrechtse Heuvelrug te rijden. Mijn ouders zaten daar op een EuroParcs vakantiepark en met het oog op eventueel een artikel erover schrijven, leek het me leuk om hun huisje en het park te bekijken. En om natuurlijk een graantje van het vakantiegevoel mee te pikken! We hebben een mooi rondje over het park gelopen en het was gezellig. Fijn samen gegeten en tijdens het afsluitende kopje thee begon het heel erg hard te regenen… Ai. Uiteindelijk ben ik onder vaders paraplu terug naar mijn auto gelopen en thuis was het weer droog.

wandelen in reeuwijk
Wat is Nederland toch mooi hè?

Stukje slanker na een bezoek aan Fabulous@40

Dinsdag stond mijn 2e afspraak bij Fabulous@40 waar Ineke Zweers mij via Clubhouse enkele behandelingen cryolipolyse had aangeboden. Na de eerste keer was mijn buikomvang al wat minder, dus ik dacht dat het nu niet zo hard zou gaan met vet bevriezen. Daar had ik me dus in vergist, want ook nu was ik na afloop weer een flink stuk slanker. In mijn review kun je lezen dat het thermoshock effect waardoor je het bovenste laagje vetcellen afbreekt, permanent is. Mits ik uiteraard geen kilo’s aankom, blijft dit. Oud vet is verwijderd, maar er zijn nog genoeg vetcellen over die kunnen opzwellen als ik mezelf misdraag met een slecht voedingspatroon en weinig beweging. Gelukkig constateerde Ineke dat mijn startomvang gelijk was met het eindresultaat van vorige keer. Bijkomend voordeel is dat je bindweefsel goed gemasseerd wordt en dat bindweefselmassage een positief effect heeft op mensen met longcovid. Het proberen van een proefbehandeling waard dus om meerdere redenen.

plakboek blijdorp
We hebben al een paar dubbele in het plakboek van Blijdorp, binnenkort maar eens ruilmatties opzoeken. Wie spaart ze ook?

Dubbel rondje carwash

Woensdag lekker mijn ervaring met vet bevriezen uitgetikt. Dingen op de zakelijke to do lijst afgewerkt en al snel was het weer tijd om mijn kinderen uit school te halen. Ze wilden heel graag met hun zakcentjes shoppen bij de speelgoedwinkel, en ik vond het prima want dan kon ik mooi nog even rustig doorwerken achter de laptop. Naast wat nutteloze prullen kwam de één thuis met een klein doosje Lego en de ander met een xl tennisbal, waarmee ze op school vaak spelen. Beide kinders blij dus. Als uitstapje wilde ik een rondje carwash doen. Altijd een leuke attractie. Er zat vogelpoep op mijn spiegel en dat moet je niet te lang laten zitten want dan beschadigd het zuur in de poep de lak. Na het eerste rondje bleek het spul er nog op te zitten. Lastige plek voor de borstels om te bereiken. Na het stofzuigen mochten we daarom nog een extra rondje, waarbij een medewerker eerst de poepplek extra behandeld heeft. Dat hielp.

in de carwash

Geïnspireerd on a roll

Donderdag tijd om de focus op wat teksten te leggen. Alles vloeide als vanzelf uit mijn toetsenbord en ik kon eindelijk weer even die focus op nieuwe content leggen die ik graag wilde. Ondertussen lukte het ook nog om wat oude artikelen met code-foutjes op te kalefateren. Voelde erg fijn om weer eens zo productief te zijn, zonder vermoeidheidsklachten. Geen dutje nodig, dat scheelt zoveel tijd!

witlof met spaghettisaus
Restjes opmaken: witlof bladen met spaghettisaus.

Uit school kwam er een vriendinnetje spelen. Ze gingen lekker naar de speeltuin, dus ik kon nog even verder met mijn inspiratiestreak. Lekker gewerkt dus. Lang geleden dat het zo vloeiend liep, voelt fijn. ’s Avonds nog even een rondje gewandeld met dochterlief zodat zij Pokémon eieren kon uitbroeden en ik mijn nieuwe wandelapp kon proberen: Sweatcoin. Ken je dat? Je krijgt daar betaald met spaarpunten voor elke 1000 stappen die je op een dag zet en daarmee kun je dingen aanschaffen in hun spaarshop en goede doelen steunen. Geinig en motiverend concept. Als je het ook wilt proberen, is het superlief als je deze link gebruikt.  Je krijgt 5 sweatcoins als een vriend zich via jouw link aanmeld namelijk.

lekker eten
Als de kinderen er niet zijn… mag mama Indiase curry <3

Nog een paar uurtjes geleend vakantiegevoel

Vrijdag was druk, druk, druk. Ik was eigenlijk de hele dag in gesprek. Was het niet op Clubhouse, Skype of aan de telefoon dan was het wel in real life. In de wekelijkse Blogtalk hadden we mooie authentieke gesprekken over een lastig onderwerp: wat deel je wel of niet op je blog of social media en waarom en wat zou je echt niet moeten delen, wat kan er misgaan met de dingen die je gedeeld hebt. Veel ervaringsverhalen waarbij ieder op het podium elkaar van de nodige steun voorzag.

toetje maken
Terwijl mama het avondeten maakt, zorgt de kleine chef voor een lekker toetje.

Verder sprak ik klanten over marketingcommunicatieprojecten waarvoor ik input geef en projectmanagement doe. De één kon ik op goede content ideeën brengen, bij de ander was het een analyse voor het optimaliseren van het project. Tussendoor werkte ik nog aan een artikel voor een andere website waar ik samen met een mede-ondernemer aan werk en nam ik me voor om nu ik me wat beter voel binnenkort weer verder te schrijven aan mijn boek. Door de slechte gezondheid in combi met andere druktes is dat helaas een beetje stilgevallen. Als je maar een paar uurtjes op een dag productief kunt zijn, moet je keuzes maken tenslotte. Maar the times are changing, gelukkig.

tafelen
Tafelen met de nieuwe bal in de speeltuin van het vakantiepark. Lekker weertje voor!

’s Middags had ik quality time met mijn dochters gepland. We reden uit school direct door naar opa en oma op het vakantiepark. De nieuwe bal moest mee, want de speeltuin heeft een tafeltennistafel. De zon scheen en zo pikten we fijn wat graantjes vakantiegevoel mee in een paar uurtjes. Lekker buiten gezeten, ijsje gegeten, heerlijk in de speeltuin gespeeld en nog een fijne boswandeling gemaakt. Onderweg kwamen we zelfs nog kaboutertjes tegen, hoe leuk is dat? Ook de persconferentie was positief, dus we reden vrolijk weer naar huis om nog even The Voice Kids te kijken met z’n drietjes.

kaboutertjes
Kwamen we zo ineens een kabouterfamilie tegen die voor de dieren rondom deze boom zorgt. Superschattig.

Fijn om zo het weekend in te gaan! Ben jij van het eindelijk wat zonnigere weer aan het genieten?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.