Keek op mijn Week: trap met de Franse slag, Clubhouse meet en intake bij Spine & Joint

Gezellig weekje achter de rug, jij ook? Na de persconferentie heb ik er ook echt weer zin in en ik lijk me langzaam ook weer wat fitter te voelen. Misschien omdat ik even niet meer hardloop? Durf niet te hard te juichen, want als je minder beweegt vliegen de kilo’s er wel aan natuurlijk maar je fit voelen is ook wat waard. Maar goed, afgelopen jaar heb ik de cocktail pneumokokken + griepprik gekregen en dat zou kunnen betekenen dat ik in mei al in aanmerking kom voor een vaccin. Vaccin betekent voor meer dan 30% van de longcovid groep een ‘foetsie klachten’, in ieder geval de vermoeidheid dus ik hoop daar heel erg op!

trap verven
Alle verftesters verzamelen!

Trap bijgekleurd

Zaterdag verzamelde ik 6 Flexa kleurtesters in dezelfde kleur. De verf van mijn trap was redelijk afgebladderd en daar irriteerde ik me aan. Aangezien ik niet genoeg puf heb om deze klus goed aan te pakken, dacht ik het eens met de Franse slag te proberen. Dus trap ontvetten met een doekje en gaan. Geen kwasten. Geen schuurpapier. En die verftesters zijn voor muren bestemd en niet voor trappen. Voor een klein uurtje werk inclusief het schoonmaken, ben ik erg tevreden over het resultaat. De kale plekken zijn niet meer te zien en de trap is nu iets stroever waardoor je op je sokken er minder snel vanaf glijdt. Het knapte er wel van op!

trap verven
Het resultaat.

Clubhouse meeting in het Westerpark en codenames marathon

Zondag lekker gewerkt en het was stralend weer. Een mooie dag om naar Amsterdam te rijden, waar ik bij Fréderique van Clubhouse kraamcadeautje ging afgeven voor een gezamenlijke vriend op de app. Hij leest mijn blog toch niet, dus ik kan het best delen ook al is het nog top secret, haha. Erg leuk om weer iemand die je ‘van online’ kent in het echt te spreken. We hebben in het Westerpark gezellig een patatje en een drankje gehaald en die in het zonnetje genuttigd..

westerpark
Mensen kijken in het Westerpark.

Terug thuis werd in een spelletjesroom op Clubhouse gepingd. Het spelletje codenames kun je dus heel goed via de app en een online linkje spelen: je ziet de kaartjes in je browser en ondertussen klets je met alle spelers via Clubhouse. Ik had dit spelletje ooit 1x live gespeeld en dat was erg leuk, dus ik liet het me graag uitleggen door quizmasters Ruud en Sam’s Pubquiz. Afijn, het was verslavend. Startte om 5 uur ’s middags en ontdekte om 10 uur in de avond dat ik al 5 uur aan het spelen was met dezelfde club mensen. Sommige spelletjes zijn gewoon heel erg leuk!

codenames
Verslavend dit spelletje… je speelt het via de site en praat met elkaar via een groepscall, zo kun je toch met een grote groep tegelijk spelen.

Spine & Joint

Maandag work, work. ’s Middags reed ik naar Rotterdam voor de intake bij revalidatiekliniek Spine & Joint. Vooraf al mijn klachten doorgegeven – het zijn er nog steeds best veel als het zo bij elkaar staat – en een stukje medische geschiedenis. Zij hebben een interessante theorie over wat de langdurige covid kan veroorzaken en ik ben één van de 25 mensen op wie ze theorie gaan uitproberen om te zien of daarmee de klachten verminderen en de belastbaarheid wordt vergroot. Dat heeft te maken met een fixatie van het diafragma (middenrif) dat ze met oefeningen willen doorbreken. Er werden wat checks gedaan en ik kreeg een tidal volume meting, wat inhoudt dat ik met een knijper op mijn neus moest ademen in een apparaat. Gelukkig niet zoals bij een spirometrie (die mij de vorige keer veel schade heeft gedaan op de long) tegen weerstand, maar gewoon lucht. Normaal hoort deze meting 2 centimeter uit te slaan, bij mij is dit 1 centimeter. Er is dus nog iets niet goed met mijn longen, ik hoop dat de oefeningen die ik hier krijg helpen om dit te verbeteren. Vijf keer per dag moet ik voorlopig de ademhalingsoefening doen, ik houd jullie op de hoogte!

rotterdam spine en joint
Revalideren in Rotterdam.

Hutspot

Dinsdag stond er een zakelijke afspraak die niet doorging, dus ik kon even meters maken achter de laptop en een beetje bijkomen van de drukke maandag. Veel belletjes gehad en dingen achter de schermen gedaan, maar ik had geluk. Ik mocht bij mijn ouders aanschuiven voor een lekker prakkie hutspot. Fijn wandelingetje er naartoe en na de persconferentie weer terug. Is ook fijn als je die persconferenties meteen met andere mensen kunt bespreken. Mooi dat de wereld weer een beetje open gaat! En ik hoop dat ik bij de groep zit die in mei een uitnodiging ontvangt voor het vaccin, omdat ik afgelopen jaar de pijnlijke maar effectieve cocktail griepprik + pneumokokkenvaccin heb gekregen. Ik hoor hier hoopvolle dingen over uit het buitenland en uit de patiëntengroep, dus kijk daar echt naar uit.

lekker toetje met drank
Lekker toetje bij mijn Thuisbezorgd bestelling van Heerlijk Eten (voor de locals: eten was echt goed!)

Gezellig shoppen met mijn meisjes en de hoofdrol in een datingshow op Clubhouse

Woensdag lekker gewerkt en rond het middaguur mijn meisjes weer uit school gehaald. Samen deden we boodschappen en zochten de dames lekkere ijsjes uit. We hadden een gezellige middag in het zonnetje en eind van de dag stond er een shopafspraak bij de Hema op de agenda, omdat ik daar een DHL pakje moest ophalen. Dacht, dan ook maar meteen even de winkel door. Mijn oudste spotte een mooie bikini, de jongste viel voor een oranje haarwokkel en ik wilde nieuwe vriezerbakjes hebben en nam meteen ook maar een badmintonsetje mee.

jongerenkeet
Wandelen…

Toen de meisjes op bed lagen, wilde ik even lekker bijkletsen op Clubhouse. Daar kwam een bekende de room in die alle single ladies aanspoorde om direct naar een datingroom te gaan. Ze hadden hier het concept van The Bachelor bedacht, met rozen voor wie mag blijven enzo. Je kon een knappe jongen van 23 voor 24 uur winnen, bijvoorbeeld om je tuin te doen of je huis schoon te maken. Dat leek me wel wat en je wordt toch verdraaid competitief van zo’n wedstrijd! Extra hilarisch was de appgroep waar we met zo’n 50 Clubhousers in zitten, waar een mede-kandidate en ik ondertussen werden aangemoedigd. Met zo’n supportgroepje werd het nog leuker, uiteindelijk ben ik op de 3e plek geëindigd. Yay for me, hahahaha.

pissebed

Van Blogtalk tot Zoomcall

Donderdag ben ik vrijwel de hele dag in gesprek geweest. Startend met de wekelijkse Blogtalk die dit keer flink de diepte in ging mbt onder andere hosting en techsupport. Daarna telefooncalls met diverse klanten gehad, lekker oldschool 1 op 1 gesprekken. ’s Avonds nadat de kinderen ingetukt waren, startte een zoomcall waarvoor ik via Mighty Networks was uitgenodigd om te brainstormen over een nieuwe community voor mensen die de wereld een stukje mooier willen maken. Inspirerend om elkaar te leren kennen! Ik was deze call nog niet uit of het volgende belangrijke zakelijke telefoontje met interessante update wist me alweer te vinden. Bekaf na deze dag, maar het was tof.

verjaarszakjes versieren
Kinderfeestje op de planning, ze pakken de cadeautjes alvast leuk in.

Oh, en tussendoor heb ik het begrip ‘mailfunnel’ aan mijn kinderen uitgelegd. Ze snappen het nog niet helemaal, maar vonden het wel heel leuk om samen een filmpje op te nemen met een e-bookwaardige titel. Mocht jij zitten te springen om ’10 waardevolle tips voor je toiletgebruik’ en die gratis willen bekijken – zelfs je mailadres achterlaten is niet nodig, once in a lifetime kans dat snappen jullie: zie ons filmpje op youtube. En wees vooral alert of je niet opgelicht wordt wanneer je iets tegenkomt met een soortgelijke titel waarvoor je moet betalen. Slinkse marketingtruukjes zijn tegenwoordig ook iets waarin je je kinderen mediawijs wilt maken.

serum testen pure obagi
Serum testen voor de blog van Púre Obagi.

Koningsspelen

Vrijdag trokken mijn dochters hun oranje outfits aan: tijd voor een sportieve dag met de Koningsspelen! Ze hadden er heel veel zin in. Grote zus heeft de Nederlandse vlaggetjes op de wangen geschminkt en samen hadden ze de nodige voorpret. De bovenbouw en middenbouw gingen naar het voetbalveld en hebben daar allemaal leuke spelletjes gedaan.

koningsspelen outfit

Zelf had ik een afspraak bij een klant om de marketingcommunicatiestrategie door te spreken. Inspirerende meeting weer en komende week ga ik de acties opvolgen. Verder nog wat achter de laptop gewerkt en een kort dutje gedaan met de ademhalingsoefeningen van Spine & Joint voordat ik de kinderen weer moest halen. We hebben ’s avonds gezellig The Voice Kids gekeken. Meivakantie!

Gaan jullie leuke dingen doen deze weken?

Lees ook: Teens cottage in Roompot Lakeside Brielle

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.