Steeds een ander kostuum in Balan Wonderworld

Je kinderen komen op een gegeven moment in de fase dat ze het leuk vinden om spellen te doen waarin ze kunnen rondlopen: platform games noemen ze dat. Net nieuw en interessant voor spelers vanaf 7 jaar is Balan Wonderworld, het komt van de makers van Sonic the Hedgehog. Wat mijn dochters er zo leuk aan vinden?

balan wonderworld switch

Van de simpele spelletjes groeien je kinderen door naar iets met net wat meer uitdaging. Het rondlopen in een wereld, waar platformgames om draaien, vinden ze erg leuk. Balan Wonderworld draait om het mysterieuze Balan-theater, de thuisbasis van de ondeugende maestro Balan. Jij speelt een ster in zijn show en je kunt daarom steeds een ander kostuum aan doen in het spel. Dat vinden ze leuk!

balan wonderworld switch

Je poppetje ziet er dus steeds weer anders uit. Wel belangrijk welke kledingkeuze je maakt, want elke outfit heeft andere eigenschappen. Voor bepaalde barrières moet je dus wel een kostuum gevonden hebben waarmee je kunt vliegen, bijvoorbeeld. Het spel is heel mooi gemaakt en speelt zich af in het denkbeeldige Wonderland.

Gameplay trailer

Bekijk dit filmpje om een indruk te krijgen.

  

Outfits sparen

Grote zus was al fanatiek aan het spelen geweest met karakters Leo en Emma, ze had al aardig wat kostuums bij elkaar verzameld in de eerste levels. Toen liet ze haar zusje ook even, maar ja… die moest het spel nog onder de knie krijgen. En zo ‘verloor’ ze verschillende outfits… Wat je gevonden hebt, kun je dus ook weer kwijtraken. Best heel spannend dus en je moet soms echt even puzzelen hoe je iets voor elkaar krijgt, vandaar ook de adviesleeftijd vanaf 7 jaar en je moet soms vechten met monsters. Voor de meisjes heel fijn: het spel is volledig in het Nederlands. Ze snappen dus alles wat er staat.

balan wonderworld switch

Lekker veel levels

In totaal zijn er 80 kostuums verstopt in het spel en reis je als speler door 12 droomachtige levels. Je kunt het met 1 of 2 spelers spelen. Wij hebben Balan Wonderworld voor de Nintendo Switch gekregen, maar het spel is ook voor andere consoles beschikbaar. Ik ben in ieder geval blij want ze kunnen het dus op de televisie spelen, maar ook op het kleine schermpje van de Switch in de auto of op de bank als ik zelf even iets wil kijken.

Sinds 26 maart 2021 ligt dit spel in de winkels, je koopt het onder meer hier. Erg leuk: de avond voor het spel uitkwam ontvingen wij een envelop met popcorn en entreetickets om deel te nemen aan de show van de maestro. Met die 12 levels en moeilijke missies zijn de voorlopig in ieder geval nog wel even zoet!

 

Welke platformspellen zijn nog meer leuk voor beginners?

 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.