Keek op mijn Week: alsof we een dagje pretpark deden, rapportgesprekken, workshop met paarden

Extreem drukke week zakelijk gezien, maar het is me zowaar gelukt om de ballen in de lucht te houden. Ik vond het best knap van mezelf, aangezien ik door de afgelopen paar virusjes ook weer opnieuw mijn conditie aan het opbouwen ben en ik dagelijks een flinke portie rust nodig heb. Het mooie weer en de zomertijd helpen ook mee om met nieuwe energie opnieuw te beginnen aan het afwegen hoe je de dag het beste doorkomt qua energiedosering. Ging lekker dus!

method schoonmaakmiddel

Fotoshoot die als een dagje pretpark aanvoelde

Zaterdag waren we via Clubhouse uitgenodigd bij Careca Verhuur in Ter Aar. Dit bedrijf verhuurt attracties, decor stukken, virtuele games, kasten die je in een gaming hall ziet, opblaasbare stormbanen en nog veel meer. We hadden jurkjes uit de collectie van het nieuwe kinderkledingmerk Louder meegenomen en een paar schoonmaakmiddelen van Method die ik voor mijn blog kreeg toegestuurd, omdat we hier een mooie fotoshoot konden doen. Het werd een echt middagje uit, want we keken onze ogen uit tussen alle decorstukken zoals een pop van de Hulk, Batman, een kip, skigondels en spullen uit de musical van Dora the Explorer.

Als je een evenement wilt aankleden, een feestdag op het schoolplein geeft of een kinderfeestje aan huis wilt organiseren, kun je hier hele toffe dingen huren. Van oud-Hollandse spellen of een midgetgolfbaan tot het grotere werk. Zo mochten wij even plaatsnemen in de virtual reality achtbaan waarin je een 9D ervaring kreeg: de gondel bewoog alle kanten op tijdens het virtuele achtbaanritje en ondertussen voelden we de wind tussen onze benen. Zelf mocht ik even relaxen in de massagestoel – die je voor 95 euro per dag kunt huren – met het licht uit en mijn ogen dicht, terwijl mijn kinderen buiten konden spelen in het enorme speelparcours op wielen. Heb je plek? Dan huur je deze vrachtwagentrailer met ‘Ballorig op wielen’ een dag voor zo’n 800 euro. (Kan ook voor halve dagen.)

Het was alsof ze een 2-persoonskinderfeestje hadden. Onze gastheren Bob en Tom komen duidelijk uit de entertainmentwereld en tijdens een kopje thee konden we de foto’s aan de muur bewonderen van toen Tom zelf nog optredens voor kinderen gaf. Mijn kinderen waren dan ook meteen groot fan, haha. Het was erg gezellig en we hadden een geweldige middag. Alsof we er een dagje pretpark op hadden zitten, maar dan zonder de enorme wandelafstanden en wachtrijen. Ik maak hier nog een aparte blog van.

Gamen op de Switch

Zondag had ik nodig om even bij te komen, dus we deden rustig aan. Mijn moeder kwam even op de koffie omdat ik haar wat paastakken uit de tuin had beloofd. Bovendien wilde ze de rapporten van de meisjes wel even zien. Mijn jongste heeft voor mij onze eigen paastakken versierd en een gezellig paashoekje gemaakt. Naast rust en huishoudelijke taken, stond de Nintendo Switch op onze lijst voor vandaag. Of nou ja, op die van de meisjes die 2 spelletjes voor de blog mochten testen. De jongste is fan van Cooking Star Restaurant (geschikt voor 3+) waarin je gerechten klaarmaakt in je restaurant. De oudste vindt Balan Wonderworld het leukste. Dit is een adventure game (geschikt voor 7+) waarin je diverse kostuums kunt verzamelen en rondloopt in een sprookjeswereld.

paasboom

Offertes opvragen

Maandag heb ik voor een klant offertes opgevraagd en research gedaan. Verder druk geweest met mijn mailbox en met het schrijven van teksten. Gelukkig had ik nog een maaltijd in de diepvries om te ontdooien, dat scheelt weer een hoop energie. ’s Middags weer een paar uurtjes plat en de tijd die je daardoor ‘mist’ kon ik terugwinnen door niet te hoeven koken. Het was prachtig weer, maar ik had niet genoeg energie om een rondje te wandelen.

curry thuisbezorgd
Heerlijk! Lemon chicken curry met knoflooknaan.

Zonnetje

Dinsdag had ik me voorgenomen om toch een klein rondje te wandelen. Einde dag lukte het gelukkig, al had ik ook nu weer veel rust nodig. Zulk lekker weer, heerlijk! Ook nog heel even in de tuin gezeten tot de telefoon weer ging. Het avondeten heb ik via Thuisbezorgd besteld bij Indiaas restaurant Surya waar ik nog niet eerder had besteld vanwege de prijs. Maar oh wat was dit lekker! Ik had een lemon kip curry met verse knoflooknaan, frisse salade en een yoghurtsaus met koriander. Had genoeg over om er nog een dag van te eten en alles was heel vers en goed, dus ik onthoud dit voor een volgende keer.

blogtalk

Rapportgesprekken

Woensdag wederom wat meters gemaakt en leuke calls gehad. Haalde de kinderen uit school en we genoten in de tuin van het zonnetje. ’s Middags stonden de rapportgesprekken gepland. Voor de jongste was een digitale meeting niet mogelijk, dus ik had vooraf doorgegeven dat het dit keer de beurt aan haar vader is. Daar kreeg ik dus later een terugkoppeling van. Eigenlijk was de terugkoppeling precies waarom we vorig schooljaar een IQ test hadden laten doen bij haar: omdat ze te slim is voor de standaard dyslexie toets… Heel irritant. Vooraf geef je dit aan, dan moet ze nog een officieel traject in en komen ze alsnog tot de conclusie die ik een jaar geleden al had getrokken. Maar goed, zo gaan die dingen met procedures. Ze maakt in ieder geval behoorlijke vorderingen omdat de meester er rekening mee houdt en haar mondeling toetst. Bij de oudste aangekaart dat ze TTO wil gaan doen en dus extra Engels nodig heeft, dat zou opgepakt worden maar is toch blijven liggen met al die thuisonderwijstoestanden.

Belangrijke taak van vandaag was het voorbereiden van het paasontbijt. In de supermarkt had ik de nodige dingetjes gehaald en toen ik klaar was met werken, mochten de meisjes helpen met het opmaken van hun bordjes. Ze reageerden blij op de lekkere dingetjes die ik had gehaald: roze donutsoesjes, knijpkwarkjes, fruitsap, bolletjes… Ze mochten van een wc-rolletje dat ik in stukken had geknipt een eierhoudertje verven. Ondertussen kookte ik de eieren en sneed ik de aardbeitjes. Het geheel werd afgemaakt met eetbare bloemetjes. Zo stond alles mooi op tijd in de koelkast!

paasboom
De paasboom om de speurtocht voor alle buurtkinderen een beetje gezellig te maken. Ook in onze voortuin lag een ei verstopt met daarin een woord.

Paasontbijt en paardencoaching

Donderdag moesten we dus om 8 uur op school zijn, geen geintje. Bordje mee en de dames mochten genieten van al het lekkers dat ze mee hadden en paasliedjes zingen en verhalen luisteren. Ik deed snel een boodschapje en stapte daarna in de auto richting Heiloo. Hier had ik een sessie paardencoaching van Carina Braams, waar ik nog een aparte blog over ga schrijven. Interessante ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling! Je krijgt uitleg over het gedrag van paarden en daarna ga je tussen de paarden staan en leest Carina het gedrag van de paarden af. Zij spiegelen jouw binnenwereld, dus daar zit een les.

Speurtocht en verjaardag

Vrijdag hadden de meisjes vrij en deed ik het zelf ook wat rustiger aan. Uiteraard wel met lekkere paashaasbroodjes ontbeten en voor de lunch hadden we gevulde paas ragoutbakjes. We hebben samen Lego gebouwd en de buurtspeurtocht naar paaseieren gedaan. In verschillende tuinen lag een paasei verstopt met daarin een deel van een zin waarmee je het paasverhaal compleet kon maken. Leuk om te doen, al was het wel een beetje koud vergeleken met begin van de week.

paasragout

Einde van de middag stapten we op de fiets naar opa en oma. Opa is dit weekend jarig en wij hadden de vrijdag gereserveerd om op verjaarsvisite te gaan. Hij mocht kiezen wat hij wilde eten en de meisjes waren heel erg blij met zijn keuze voor patatjes met wat lekkers. Oma had voor ons leuke paashaasjes gemaakt die we mee naar huis kregen en voor de meisjes nog een feestzak met lekkere dingen voor op opa’s echte verjaardag. Gezellig én lekker gegeten dus. De meisjes deden wat leuke goocheltruuks en opa was passend onder de indruk. Daarna thuis lekker voor de buis met The Voice Kids.

speurtocht
Lekker buiten bezig met de eieren speurtocht.

De kinderen zijn in het paasweekeinde bij hun vader en ik heb verder geen plannen, behalve nog een keer bij restaurant Surya een curry bestellen via Thuisbezorgd. Was jouw gezin compleet? Heb je nog iets gezelligs van het ontbijt gemaakt?

Meer weekoverzichten lees je hier.

Lees ook: Menstruatieondergoed, wat een uitkomst! + kortingscode

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.