Menstruatieondergoed, wat een uitkomst! + kortingscode

Elke maand is het toch weer een gedoe, je menstruatie. Je weet nooit exact wanneer het bloedverlies zal starten. En dan… heb je genoeg maandverband in huis? Gebeurt het onderweg en heb je iets bij je in je handtas? Soms – tijdens fietsen, sporten of slapen – is het nog maar de vraag of alles goed op z’n plek blijft zitten of dat je ‘doorlekt’ en het bed of je kleding moet verschonen. Daarom erg fijn dat ik van Moodies menstruatieondergoed mocht proberen én een mooie kortingscode voor jou heb gekregen!

menstruatie ondergoed ongesteld

Ik weet dat er alternatieven zijn voor maandverband en inlegkruisjes. Sommige dames zweren bij een menstruatiecup die je inbrengt en regelmatig uitspoelt onder de kraan. Dat spreekt mij niet zo aan omdat ik ook geen fan ben van tampons. Zit niet lekker en ik ben doodsbang voor ‘tamponziekte’ met nare infecties etcetera. Voor een ‘hygiëneproduct’ vind ik tampons gewoon niet hygiënisch qua bebloede vingers als je ze inbrengt, dus ik gebruik ze zo min mogelijk. Alleen met zwemmen of sauna bezoek indien nodig.

Inlegkruisjes en maandverband waren dus altijd mijn ‘go to’ producten. Maar ja, die verschuiven zoals gezegd weleens. Met 2 (bijna) tienerdochters die ik als het zo ver is op hun opties moet wijzen en leren hoe je alles gebruikt, was ik dan ook blij om te horen over menstruatieondergoed.

menstruatie ondergoed ongesteld

Over de broekjes van Moodies Undies

Ik mocht een broekje uitzoeken op de website van Moodies. Dit zijn goed aansluitende onderbroeken in verschillende pasvormen die je kunt gebruiken voor bloed- of urineverlies. Als ik ze nu aanschaf voor mijzelf, zal ik er dus over wat jaren verder bij incontinentie door ouderdom ook nog iets aan hebben. Een duurzame investering. Ook omdat je geen of minder wegwerpproducten als maandverband of tampons nodig hebt bij gebruik van ondergoed dat je steeds weer kunt wassen en opnieuw gebruiken.

De Moodies Undies kun je tot 10 uur lang dragen. Ze zijn gemaakt van 95% bamboe en 5% spandex, lekker flexibel en heel comfortabel. Ik heb meer bamboe ondergoed en dat zit ontzettend prettig. Er zijn verschillende varianten, afhankelijk van hoeveel bloedverlies je verwacht.

Voor mijn dochters koos ik alvast een Boyshort uit in maat 152/158 omdat deze gemiddeld tot zwaar bloedverlies aan kan, goed voor ongeveer 3 tampons. Ideaal voor ’s nachts dus! Als het zover is, kan deze voor het slapen gaan aan en in de ochtend in de wasmand.

Zelf heb ik inmiddels wat minder zwaar bloedverlies, daarom koos ik een bikinibroekje dat goed is voor gemiddeld bloedverlies, gelijk aan zo’n 2 tampons. Ik ontving ze met de brievenbuspost net na mijn periode, dus ik heb ze volgens instructie netjes eerst gewassen en mijn eigen broekje een nacht dat het eigenlijk niet nodig was gedragen. Gewoon om even te kijken hoe het zit. Moet zeggen dat het Moodies broekje heel zacht en comfortabel aanvoelt en zeer goed aansluit. Je hoeft dus echt niet bang te zijn voor een lekkage.

menstruatie ondergoed ongesteld

Het menstruatieondergoed is verkrijgbaar in absorbtielevels van 1 tot 5 druppels, vergelijkbaar met 1 tampon á 5 ml tot wel 4 tampons met 20 ml. Op de website kun je kiezen of je iets zoekt voor jouzelf als volwassene of voor tienerdochters.

Een broekje gaat zo’n 2 tot 3 jaar mee, ongeveer 50 wasbeurten.

De voordelen op een rij:

  • Vocht absorberende stof die je droog houdt
  • Geen geurtjes vanwege de antibacteriële beschermlaag
  • Ademende, zachte stof, zit erg lekker
  • Beter voor de planeet door gebruik van bamboe en herbruikbaarheid

Wasinstructies

  • Voor het eerste gebruik moet je het even wassen
  • Na gebruik onderbroek uitspoelen in koud of lauwwarm water
  • Wassen op maximaal 30 graden (vanwege de beschermlaag)
  • Geen wasverzwachter gebruiken
  • NIET in de droger doen!

Wist je trouwens dat je in een vrouwenleven zo’n 90 kilo restafval aan maandverband en 60 kilo restafval aan tampons creëert? Best heel veel. Een herbruikbaar onderbroekje of menstruatiecup is daarom zeker het overwegen waard.

Mijn ervaring met menstruatieondergoed

Zelf heb ik zo af en toe een ‘lekkage’ vooral ’s nachts en dat is vervelend omdat je de ‘zooi’ dan uit je beddengoed moet zien te krijgen óf – als dat niet lukt – nieuwe hoeslakens kunt kopen. Ik heb het menstruatiebroekje daarom een aantal keer in de nacht gebruikt om te zien of het ‘bestand’ is tegen mijn gewoel. Nou, dat is het dus! Je kunt rustig slapen en woelen wat je wilt. In de ochtend stap je onder de douche, broekje uitspoelen en hups in de machine terwijl je zelf even wakker wordt met een fijne badschuim en wat me-time. Met het thuiswerken kun je die wasmachine prima in de gaten houden. Daarna gaat het Moodies broekje aan de waslijn en dat droogt erg snel. ’s Avonds kon ik het dus bij het slapen gaan van de waslijn halen en wederom aantrekken. Mijn wasmachine staat pal naast de douche, dus een fijne nieuwe routine zo. Staat jouw wasmachine ergens anders? Dan gooi je het uitgespoelde broekje simpelweg even in een teiltje of emmer. 

Kortingscode voor 20% korting bij Moodies

Menstruatieondergoed van Moodies is wat mij betreft een heel vrouwvriendelijk en prettig product om te gebruiken. Ik ga meer broekjes bestellen gezien ons vrouwenhuishouden en dan is het natuurlijk heel erg fijn dat daar een kortingscode voor beschikbaar is. De code Marstyle20 geeft je 20% korting, ook op afgeprijsde producten (maar geldt niet in combinatie met andere kortingen). Dat scheelt flink! Klik snel door naar de website van Moodies Undies en kijk welk type broekje jij zou willen gebruiken voor jezelf of voor je dochter.

Heb jij al ervaring met menstruatieondergoed?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.