Drumfeestje in de buitenlucht!

Muziek maakt je feestje. Is er weer een jarige en kun je nergens heen? Haal het kinderfeestje naar je toe! Zo hadden wij een drumfeestje bij scouting via Drum-Party. Het enige dat je nodig hebt is een plek bij je huis waar de drumcaravan geparkeerd kan worden en enthousiaste kinderen vanaf een jaar of 7. Djesse heeft 7 elektronische drumstellen in deze caravan staan en klapt de zijkant open zodat het feestje – in de buitenlucht maar droog – kan starten. Eventueel kan hij onder de luifel nog extra drumstellen kwijt.

drumfeestje drumcaravan

Ik leerde Djesse kennen via de app Clubhouse waarin hij aangaf graag meer bekendheid te willen voor de kinderfeestjes. De evenementen waar hij normaal gesproken staat, kunnen nu niet doorgaan, maar feestjes voor kinderen tot 12 jaar natuurlijk wel. Zelf vond ik het als kind ook altijd gaaf om bij mijn oom in de schuur een roffeltje te drummen. Zouden mijn kids vast ook heel stoer vinden, dus we zijn een samenwerking aangegaan zodat ik jou hierover kan vertellen in deze blog. Omdat ik in een autovrije straat woon, weken we uit naar het scoutinggebouw.

drumfeestje drumcaravan
Clubhouse meeting!

Drummen met scouting

Tijdens een avond van de Welpen kwam de drumcaravan voorrijden. Er waren 14 kinderen aanwezig, dus de groep werd in 2 gedeeld. De scouting leiding had voor de binnen groep een knutselactiviteit bedacht: muziek instrumenten maken. Om in het thema te blijven. We hadden ongeveer een uur de tijd, dus beide groepen konden een half uur drummen.

drumfeestje drumcaravan
De drumcaravan is snel klaar voor het feestje: de zijkant klapt open.

Het opzetten van de caravan is zo gepiept. Luifel uitklappen, stekker in het stroomhaspel dat scouting al had klaar gezet, tablets bij elk drumstel aan en een discoballetje met lichteffecten aan. Bij een normaal feestje klinkt er ook muziek buiten en kan er eventueel nog door Djesse zelf een drumshow worden gegeven voor de omstanders. Omdat ons scouting drumfeestje ’s avonds rond kinderbedtijd was, kozen we ervoor om geen extra geluid neer te zetten.

Dankzij de tablets wisten de kinderen precies wat ze moesten doen. Tussendoor werd hier en daar een vraag aan Djesse gesteld. Of even op het drumstel van de buurvrouw of buurman geslagen. De jongens en meisjes gingen er vrij serieus mee aan de slag en hadden er zichtbaar plezier in om drumles te volgen. Vooral mijn eigen jongste dochter ging compleet uit haar dak achter het drumstel, geweldig om te zien!

drumfeestje drumcaravan

Ook scouting was enthousiast over deze toch best sportieve activiteit in de buitenlucht: de kinderen konden er lekker hun energie in kwijt. Drummen is stoer en niet iets dat de meeste kinderen vaak doen. Er was maar 1 meisje dat het te spannend vond en niet mee wilde doen. Verder was iedereen enthousiast en heeft de scouting inmiddels gekeken of er mogelijkheden zijn om dit voor andere groepen of op bijvoorbeeld een scoutingkamp als activiteit aan te bieden. Na afloop informeerden verschillende ouders naar de mogelijkheden van een drumfeestje voor hun jarige kind.

Wat kost een drumles feestje?

Zin in iets bijzonders tijdens een kinderfeestje bij je thuis? De drumcaravan hanteert momenteel een speciaal coronatarief van 165 euro voor een drumfeestje van 1,5 á 2 uur voor 7 kinderen. Er komen nog reiskosten bij vanuit het Westland (Honselersdijk). Kijk op de website van Drum-Party om jouw feestje te boeken.

>> Hier meer ideeën voor kinderfeestjes

Heeft jouw kind al eens achter een drumstel gezeten om muziek te maken? Zou een drumfeestje in de smaak vallen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.