Travelproof shoplijst: wat staat op je inpaklijst voor een nachtje weg?

Met het mooie weer komen ook de vakantiekriebels weer op. Vorig jaar verbleef ik in Fletcher Leidschendam en wie straks een shoppingweekendje weg wil, zit daar nu helemaal goed. De grootste shoppingmall van Europa is afgelopen week officieel geopend en zit pal naast dit hotel. De grote foodcourt om onder meer tapas te proeven en wijntjes te drinken is een aanrader, vond ik toen al. Maar nu kun je er ook terecht bij een grote Lego winkel, Swiss Sense beddenbalzaal en bijvoorbeeld Victoria’s Secret. Wat staat er op je inpaklijst voor een hip weekendje weg?

shoppende dames
Foto: Shutterstock

Lingerie

De eerste tip ligt natuurlijk aan met wie je dat weekendje weg doet. Als het je liefde is, dan kan zo’n nachtje weg voor 2 extra leuk worden met een setje mooie lingerie. Bij LASCANA hebben ze heel veel prachtige setjes met mooie kantjes, zelfs met open kruis als je helemaal fifty shades wilt gaan. Maar ga je met je beste shoppingbuddy en wil je een dagje los in de shopping mall is het vooral fijn als de onderkleding comfortabel aanvoelt. Kies dan voor een naadloze beha en een paar goede hipsters. Ik neem zelf altijd minimaal 1 extra set ondergoed mee: iets schoons voor als je nog even uitgebreid wilt badderen voor het diner, iets voor de volgende dag en eventueel nog iets voor ‘als t mis gaat’ (menstruatie, bekkenbodemproblemen, extra vloeien door het winkelen). Zoveel plek neemt dit niet in beslag in je rolkoffer of weekendtas.

osprey rolling transporter ervaring

Rolkoffer of weekendtas? 

Zelf ga ik tijdens een weekendje hotel het liefst voor een rolkoffer. Je weet nooit hoever je vanaf de parkeerplaats moet lopen. Toen ik bij de eerder genoemde Fletcher Leidschendam was, lag alles open vanwege de bouwwerkzaamheden aan het shopping centrum en moest ik dus best een stukje wandelen met mijn bagage (waaronder een goede fles wijn voor op de kamer). Dan is het prettig als je een rolkoffer hebt en niet hoeft te sjouwen. Mijn topper in deze is de Transporter van Osprey.

jbl speakers hip
Foto: JBL

Speaker on the go

De hotelkamer die ik vorig jaar via Vakantieveilingen bij Fletcher had geboekt, heeft een bad. Dat heb ik thuis niet. Heerlijk dus om na een dagje shoppen lekker met je mobiele speaker in de badkamer te luisteren naar een rustgevend muziekje of inspirerende podcast. JBL heeft allerlei kleine hippe handzame varianten. Deze kleurrijke JBL Go 3 in pocket-formaat is een hele leuke accessoire in je reistas. Met vijf uur afspeeltijd op één lading en een geïntegreerde lus om hem ultradraagbaar te maken kan je zelfs tijdens een lange fietstocht naar je favo hits luisteren. Fijn geluid en geen gedoe – op het strand of in het park, de IP67 waterdichte en stofdichte Go 3 staat garant voor plezier. Een spettertje in de badkamer maakt dus ook niet uit. Adviesprijs is 39,99 euro.

face care kneipp
Foto: Kneipp

In je toilettas: iets liefs voor je huid

Een nachtje weg is toch een beetje verwennerij. Wanneer je toch uitgebreid wilt badderen, is het ook fijn om fijne producten voor de huidverzorging mee te nemen. Een bijzondere badschuim, maar beter nog een boost voor je huid. Een lekker maskertje bijvoorbeeld. Of een nieuw huidverzorgingsproduct waar je nu alle tijd voor neemt om het te proberen. Kniep heeft net een nieuwe lijn uit, de Mindful Skin. Deze kijkt niet enkel kijken naar je huidtype, maar vooral naar je huidconditie. Ideaal voor een heerlijk mindful verzorgingsmoment dankzij de zachte natuurlijke geurbeleving van deze producten. De lijn Kneipp Mindful Skin face care bestaat uit 6 producten: een reinigingsgel, 24H crème, dagcrème, nachtcrème, oogcrème en vitamine serum. Producten van Kneipp zijn zonder conserveringsmiddelen, paraffine, minerale oliën, siliconen, microplastics en dierproefvrij.

Shoppingproof outfit met handtas

In je koffertje zitten natuurlijk een paar fijne outfits. Eentje voor het diner, eentje voor tijdens het shoppen. Comfortabel maar stylish en praktisch voor als je kleding wilt passen in pashokjes, je schoudertas en met laagjes om eventueel iets uit te kunnen doen als het toch iets warmer is dan gedacht. In mijn mailbox zaten deze leuke foto’s van Esprit. Ze wilden hun collecties uit de 90s laten zien, die nog altijd prima kunnen voor een dagje winkelen. Esprit staat bekend om de positieve levenshouding die het merk wil uitstralen en de duurzame materialen die ze gebruiken. Vandaar dat hun modecampagne voor de zomer van 2021 inzoomt op hoe lang je hun kleding kunt blijven dragen. Vond ik een mooie boodschap om met je te delen!

MOBO14 waterfles
Foto: Sodastrean

Flesje water voor de gezonde dorst

Je wilt niet voor elk wissewasje een terras opduiken, en het is sowieso de vraag wanneer dat mag. Dus neem je zelf een flesje water mee. Om de dorst te lessen, tegen de droge mondkapjesmond en het is nog gezond ook. Er zijn allerlei hippe waterflessen verkrijgbaar. Vandaag noem ik de My Only Bottle met sportdop van Sodastream. Daar kun je niet alleen kraanwater in doen, maar ook bubbelwater gemaakt met je Sodastream apparaat.  Elke keer een wegwerpflesje gebruiken is een no-go anno 2021 tenslotte. De My Only Bottle is superlicht en vaatwasbestendig. Adviesprijs bedraagt € 9,99.

peugeot 308
De nieuwe Peugeot 308 een idee als vervoer voor je weekendje weg? Foto: Peugeot

Fijne auto om er naartoe te rijden

Ook over nieuwe auto’s worden uiteraard persberichten toegestuurd. Omdat ik zelf Peugeot rijdt en mijn ritje naar Leidschendam destijds de eerste was in mijn nieuwe auto, deel ik hier een foto van de nieuwe Peugeot 308. Ze benoemen hier nog even de behaalde titel ‘Auto van het Jaar 2014’, die de huidige 308 destijds in de wacht heeft gesleept. Ik vind hem mooi en de meeste lezers komen net als ik uit een dorp, waarbij een auto – zeker met kinderen – onmisbaar is als vervoermiddel. De 308 heeft meer binnenruimte dan het vorige model, wat natuurlijk fijn is qua kinderzitjes en bagage. Mooi ding, je kunt hem ook online kopen zeggen ze maar ik adviseer je om gewoon even een proefrit te maken bij de dealer. Dan leggen ze namelijk altijd even uit waar alle knopjes voor dienen en wat je er verder mee kan. Plus: hoe ga je onderhandelen over de verkoopprijs bij een online aankoop? 

Ik wacht zelf nog even met hotelweekendjes weg tot de horeca weer open is, dat geeft toch net een wat leuker sfeertje. Welke winkelstad tip jij voor een leuk nachtje weg?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.