Zilvervisjes bestrijden in huis

Zilvervisjes; wie kent ze niet? Bijna iedereen heeft deze kleine beestjes weleens ergens in huis gezien. Toch is de frequentie waarmee je deze beestjes kunt zien niet heel hoog. Ze komen namelijk vooral in de nachtelijke uren tevoorschijn. Ondanks dat je deze beestjes niet vaak ziet, ben je ze liever kwijt dan rijk. Ze kunnen immers wel de nodige overlast veroorzaken.

zilvervisjes weg
Foto: Shutterstock

Wat zijn zilvervisjes precies?  

In nagenoeg iedere woning komen zilvervisjes voor. Maar wat zijn die zilvervisjes nou precies? Zilvervisjes worden vaak als onschuldige kleine beestjes gezien. Deze beestjes steken of bijten niet en lijken daarmee onschuldig, maar dat zijn ze niet!

Zilvervisjes kunnen namelijk wel op een andere manier overlast veroorzaken. Zo dragen ze bijvoorbeeld allerlei schimmels en bacteriën met zich mee. Als deze beestjes op jouw etenswaren hebben gezeten, kun jij hier vervolgens ziek van worden. Zilvervisjes zijn dus minder onschuldig dan ze lijken. Heb jij last van zilvervisjes in huis? Laat deze dan op een deskundige manier bestrijden door de experts van Beestjeskwijt. Bestrijding is belangrijk voor het behoud van je spullen, maar ook voor je gezondheid.

Waar houden zilvervisjes zich schuil?

Dat zilvervisjes vaak als onschuldig betiteld worden, heeft ook te maken met hun zichtbaarheid. Zilvervisjes laten zich namelijk niet veel zien. Zilvervisjes houden niet van licht en komen daarom in de nachtelijke uren tevoorschijn. Hierdoor is de kans dat je overdag een zilvervisje tegenkomt klein. Wanneer je in de nacht het licht aanzet, zal je daarentegen wellicht wel wat zilvervisjes zien wegschieten.

De zilvervisjes leven dus vooral in de nacht. Maar waar houden ze zich dan overdag schuil? Je vindt de zilvervisjes vooral op donkere en vochtige plekken. Je moet hierbij denken aan afvoerleidingen en waterleidingen. Maar ook in boeken, achter plinten of schilderen en in kleine naadjes van muren en vloeren. Deze beestjes weten zich dus erg goed te verstoppen.

Dit kun je zelf doen

Het zelf bestrijden van zilvervisjes is lastig. Het pletten van een zilvervisje elke keer als je er een ziet, zet geen zoden aan de dijk. Vaak is er namelijk sprake van een zilvervisjesplaag die je niet zomaar zelf kunt oplossen. Het inschakelen van een professional op dit gebied is dan ook altijd aan te raden.

Tot die tijd kun je wel zelf ook aan de slag met het beperken van de plaag. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het verlagen van de luchtvochtigheid in huis. Zilvervisjes zijn namelijk gek op vochtige ruimtes. Door goed te ventileren, maak je de omgeving minder gewild voor de kleine beestjes. Zilvervisjes vallen zijn ook een optie als het aantal beestjes nog binnen de perken blijft. Toch zal je voor een volledige uitroeiing van de beestjes in huis een expert in moeten schakelen.

Lees ook deze review van HG producten waaronder een zilvervisjesval.

Heb jij veel last van zilvervisjes in huis of valt het mee?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.