Boost de schoolprestaties van je kind

Heeft je kind een studieachterstand of komt het moeilijk mee met bepaalde vakken? Wanhoop niet, er zijn oplossingen. Lees snel verder, want in dit artikel lees je hier meer over.

High,School,Tutor,Giving,Male,Student,One,To,One,Tuition
Bijles om dat ene vak net even beter onder de knie te krijgen. Foto: Shutterstock

‘Mijn kind doet het goed op school; de Engelse taal gaat hem of haar makkelijk af, maar Frans en Duits. Oei. Dat gaat mijn kind toch een stuk moeilijker af.’ Herken je dit? Wellicht is het dan een goed idee om eens aan bijles te denken. Het kan net die nodige helpende hand zijn, waardoor het beste uit je kind gehaald kan worden en het zelfvertrouwen gaat groeien. Bovendien weet je zeker als ouder dat het huiswerk gemaakt wordt met de juiste begeleiding. Dat scheelt weer een stuk zorgen en vrije tijd, die je als ouder dus zeker wel kunt gebruiken.

Taalspelletjes en bijles

Als je zoon of dochter op de middelbare school moeite heeft met talen te leren, dan zijn er natuurlijk uiteenlopende mogelijkheden om het leren van een nieuwe taal te stimuleren. Spelenderwijs gaat dat het makkelijkst. Zo is het interactief spel Quiboba in het leven geroepen om op een leuke en vrolijke manier een vreemde taal te leren. Een leuke optie om tijdens of op vakantie met een nieuwe taal bezig te zijn. En mocht het niet lukken of wil je graag dat je zoon of dochter niet alleen geholpen wordt met de lesstof, maar ook met de motivatie, zelfstandigheid en het zelfvertrouwen, kun je er altijd nog voor kiezen om je kind bijles te laten volgen.

Begeleiding op maat

Lyceo is gespecialiseerd in verschillende vormen van ondersteuning op elk niveau, zoals huiswerkbegeleiding en bijles, maar ook bijvoorbeeld examentraining. Er wordt gebruik gemaakt van een eigen methode die in samenwerking met de Universiteit van Tilburg is samengesteld, waarbij niet alleen aan de lesstof wordt gewerkt, maar ook aan het aanleren en verbeteren van studievaardigheden. Ook wordt er gekeken naar wat nodig is voor elk kind. Ieder kind is natuurlijk uniek. Zo krijgt je kind de juiste, persoonlijke ondersteuning op maat.

Bijles in Amsterdam

Lyceo biedt huiswerkbegeleiding ook online aan en dat is natuurlijk heel makkelijk. Maar er zijn door het hele land ook vestigingen en scholen waar Lyceo mee samenwerkt waar de begeleiding en bijlessen worden verzorgd. Er is dus altijd een locatie bij jou in de buurt. Woon je in Amsterdam en wil je liever dat je kind bijles in Amsterdam krijgt? Dan kun je op prima terecht in een van de twee vestigingen in Amsterdam Oost en Zuid of bij een van de vele scholen in Amsterdam. Hier kunnen leerlingen zich goed concentreren en genieten van persoonlijke begeleiding.

Tip: Spelend leren

Heb je zelf wat vrije tijd over en vind je het leuk om met de kleinere kids bezig te zijn op een educatieve manier? Denk dan eens aan spelletjes die helpen bij het spelend leren. Zeker tijdens Corona-tijden is het een leuke manier van tijdverdrijf om samen bezig te zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan spelletjes die het geheugen of concentratievermogen trainen of bevorderen, zoals smart games en memory, op rekenspelletjes als Rummikub of die een beroep doen op je taalvaardigheid zoals Scrabble of Wordfeud.

Heb jij zelf vroeger bijles gehad voor een bepaald vak?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Ik geef zelf bijles!
    Mijn tip is om kritisch te kijken naar de aanbieder. Er zijn veel bureaus die oa studenten inzetten die niet gespecialiseerd zijn in het bieden van begeleiding. Prima voor bepaalde doelen, maar bij hiaten soms niet voldoende en dan kun je teleurgesteld zijn in het resultaat.

    1. Marguerita zegt:

      Wat een fijne tip! Dankjewel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.