Huiswerkbegeleiding of taalspelletje?

Op de middelbare school maken kinderen kennis met vreemde talen. Dat valt lang niet altijd mee. Engels was voor mij een eitje, maar wat heb ik geworsteld met Frans en Duits! Deze vakken liet ik vallen zodra het kon. Ik heb er ooit zelfs huiswerkbegeleiding voor gekregen van een tutor, een paar klassen hoger dan ik. Daarom tip ik in dit artikel het taalspelletje Quiboba.

quiboba taalspel

In de zomervakantie is er gelukkig even geen drama met woordjes stampen. Wél kan jouw brugpieper juist in deze periode spelenderwijs alvast de basiskennis van een nieuwe taal leren met hulp van taalspelletjes. Zo kunnen ze in de vakantie een beetje oefenen en gaat het straks op school iets makkelijker. Mooi alternatief als je niet naar Frankrijk of Duitsland op vakantie wilt. En vanwege de basiskennis die ze hiermee opdoen, houden ze straks meer tijd over houden voor andere vakken.

Talen = Herhalen

Het blijven herhalen en oefenen van een vreemde taal is nodig om de basiskennis te verkrijgen. Met de taalspellen van Quiboba leer je dit spelenderwijs. Zeker voor kids die na de vakantie naar de brugklas gaan is het fijn om in de zomervakantie alvast wat talen te oefenen. Er zijn zoveel nieuwe indrukken te verwerken; een ander schoolsysteem, vakken en veel meer huiswerk. Kinderen kunnen hierdoor ‘overvallen’ worden. Door de basiskennis van talen onder de knie te hebben zijn ze goed voorbereid als ze straks starten in de brugklas. En mocht het niet lukken, kun je er altijd nog voor kiezen om bijles in Den Haag of huiswerkbegeleiding in Den Haag te volgen.

quiboba taalspel

Spelenderwijs Engels, Duits, Frans of Spaans leren

Met Quiboba kunnen kinderen op een leuke manier vier verschillende talen leren: Engels, Duits, Frans en Spaans. Elk spel bevat 72 kaarten in de vreemde taal, verdeeld in vier groepen: werkwoorden, maanden / dagen / jaargetijden, cijfers en basiswoorden. Op elk kaartje staat een woord met daarbij een voorbeeldzin. Op deze manier pas je direct het woord toe en vergroot je je woordenschat. In totaal bevat elk spel meer dan 1000 verschillende woorden.

Podcast

Bij elk spel krijg je toegang tot een podcast waarin je de juiste uitspraak van de (werk)woorden hoort. Op deze manier kun je de talen zien, schrijven én horen. Je hoeft niet alle onderdelen te gebruiken om de taal te leren. Het is uiteraard aan het kind om te kijken welke manier het makkelijkste werkt. De een vindt het prettig om al wandelend een nieuwe taal te luisteren en leren, terwijl de ander juist liever de kaarten leest en het schrijven oefent.

Gratis extra’s

Elk taalspel bevat een QR-code waarmee je allerlei leuke extra’s kunt downloaden. Zoals uitgebreide spelregels, oefenmaterialen om de schrijfwijze te oefenen, controlebladen, bewaarbladen, extra materiaal zoals een puzzel, landen en hoofdsteden in de taal en kloktijden.

quiboba taalspel

Waar te koop?

De taalspellen van Quiboba zijn geschikt voor kinderen die zich voorbereiden op het voortgezet onderwijs en voor kinderen die al naar de middelbare school gaan. Per taal zijn er drie verschillende spellen verkrijgbaar, elk met andere (werk)woorden. De spellen zijn verkrijgbaar voor € 29,50 per stuk of voor € 79,- voor een voordeelpakket met alle spellen van een bepaalde taal. De taalspellen zijn verkrijgbaar via www.quiboba.nl.

Lees ook: flitskaarten voor basisscholieren.

Welke taalspelletjes kun jij aanraden?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.