ENGELSE KUST ALS POPULAIRE LOCATIE VOOR FILMS EN TV SERIES

Weet jij dat er heel veel films opgenomen worden in de Engelse kustregio East Coast? Ik moet eerlijk zeggen, ik ook niet. Sterker nog, ik ben er nog nooit geweest! De film The Dig – die waarschijnlijk één van de grote succesfilms van Netflix gaat worden dit voorjaar – is een van de films die opgenomen is in deze regio. Het schijnt een must see te zijn, niet alleen vanwege het verhaal, maar ook vanwege het ruige landschap dat mooie beelden oplevert: de kust van Suffolk, ten noordoosten van Londen in de Engelse kustregio East Coast.

National Trust Sutton Hoo Anglo Saxon Burial Grounds
Foto: PR

Doe met deze films alvast inspiratie op zodat de Engelse kust jouw eigen droom decor wordt voor een vakantie met ver weg allures maar toch dichtbij.

Redactie door: Esther Weemers

The Dig decor: de weidse kuststreek van Suffolk

De regisseur van The Dig heeft volop gebruik gemaakt van de unieke en weidse brakwatergebieden aan de kust van Suffolk, the estuary lands. Een prachtige plek om hier te bezoeken is het Deben Peninsula. Dit schiereiland hoort bij een gebied dat officieel is uitgeroepen tot een Area of Outstanding Natural Beauty en over die kwalificatie is geen twijfel mogelijk! Bijkomen van alle indrukken kan aan de nabijgelegen stranden van Thorpeness en van Aldeburgh. Of spot vogels in het natuurgebied van Shingle Street. Kortom, een regio waar genoeg interessants te beleven en bezoeken is.

The Dig
Snape Maltings – The Dig

Kate Winslet haar meest recente film decor: South Coast

In 2021 komt de film Ammonite uit waarin topactrices Kate Winslet en Saoirse Ronan spelen. Het verhaal is gefilmd in Lyme Regis in Dorset, aan de Engelse South Coast.  Dit stijlvolle en charmante plaatsje tussen Exeter en Bournemouth staat bekend als vindplaats van fossielen uit de geologische Jurassic periode en wordt ook wel bestempeld als de Jurassic Coast. Tegenwoordig staat het ook bekend als paradijs voor shoppers en foodies, met de leukste winkels, fijnste cottages en restaurants in overvloed. Klinkt mij als muziek in de oren!

Lyme Regis – Ammonite

Ook geen onbekenden aan de Engelse kust: Gwyneth Paltrow, Monty Python en Coldplay

Er werden nog eindeloos meer films opgenomen op de mooie plekken aan de Engelse kust.

Zo werd aan de stranden van Norfolk gefilmd voor Shakespeare in Love met Gwyneth Paltrow en is oorlogsklassieker The Eagle has Landed met Michael Caine gefilmd aan de kust van Cornwall. Het populaire naturistenstrand Studland aan de South Coast vlak bij Bournemouth is te zien in de openingsbeelden van Monty Python’s Flying Circus (waar Michael Palin uit de zee komt zetten) en Coldplay vond deze omgeving perfect voor de videoclip van Yellow.

Holkham Beach – Shakespeare in Love en The Eagle has landed

De Engelse kust is dus duidelijk een populaire locatie voor de mooiste films en het tot leven wekken van verhalen. De kustlandschappen zijn karakteristiek, eigenzinnig en fotogeniek. Van de vorstelijke kastelen in Northumberland tot pittoreske havenstadjes aan de zuidkust. Met charmante vissersdorpjes, vriendelijke pubs en stijlvolle restaurants aan zee, is de Engelse kust een must visit bestemming om te bezoeken. Ik moet eerlijkz zeggen dat ik hier geen idee van had. Maar wanneer het weer kan zal ik toch eens die kant op gaan!  

>> Lees ook: vakantieboek Engels voor bijna-brugklassers

Meer informatie over een vakantie aan de Engelse kust?

Op het interactieve Englandscoast.com kunnen bezoekers zelf hun reisprogramma samenstellen uit de enorme lijst aan mogelijkheden die overzichtelijk op de interactieve kaart staan weergegeven. Boek een knusse B&B, boetiekhotel of slaap onder de sterren op een kampeerplek. Proef de knapperigste fish ‘n’ chips of ga naar een van de beste visrestaurants ter wereld. Ga hiken, golfen of surfen. Zoek de rust en spot vogels en zeehonden. Ter inspiratie staan er informatieve filmpjes en voorbeeldroutes online, met alle must-sees – kastelen, landhuizen, spectaculaire tuinen, nationale parken, bruisende havenstadjes en verborgen baaitjes – klaar om te boeken.

Ben jij al ooit aan de Engelse kust geweest?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.