Een gezonde en veerkrachtige huid dankzij CBD

In de winter hebben veel mensen last van een droge en schilferende huid. Daarnaast zijn er veel Nederlanders die last hebben van huidaandoeningen als een gevoelige huid, eczeem en psoriasis. Dit is niet alleen erg vervelend, maar kan ook zeer pijnlijk zijn. Veel crèmes bevatten echter chemische bestanddelen. Hierdoor hebben deze crèmes een averechts effect op de huid. CBD crème kan de oplossing bieden.

cbd roos

Wat is CBD?

CBD staat voor cannabidiol, een stof die voorkomt in cannabis. Uit de hennepplant wordt CBD olie gewonnen, dat weer verder verwerkt kan worden in onder andere crème. CBD werkt in op het lichaamseigen cannabinoïde systeem. Dit systeem speelt een belangrijke rol bij onder andere het immuunsysteem, het cognitief functioneren en de motorische functies van je lichaam. CBD olie is tegenwoordig bij veel mensen bekend als echte alleskunner op het gebied van gezondheid. Zo kan dit ingezet worden als natuurlijke pijnstiller, als kalmerend middel bij stress en om beter te slapen. CBD valt niet te verwarren met THC, dat een psychoactieve werking heeft. Doordat CBD geen psychoactieve werking heeft is het vrij verkrijgbaar.

Alles op z'n kop deals bij BCC. Shop nu!

Ontstekingsremmende werking

CBD heeft een ontstekingsremmende werking, waardoor het goed werkt tegen huidziektes als psoriasis en eczeem. In feite is eczeem een ontstekingsreactie van de huid. Dit is een normale reactie, alleen is deze bij eczeem-patiënten extreem overdreven waardoor er een uitbraak ontstaat. Vaak wordt dit verergerd door stress of andere omgevingsfactoren. CBD is een sterke ontstekingsremmer en kan onder andere jeuk verminderen en pijnstillend werken. Een bijkomend voordeel is dat CBD 100% natuurlijk is en er vooralsnog geen bijwerkingen bekend zijn.

Voor ieder huidtype

Of je nu een droge of een vette huid hebt, met een hydraterende en verzorgende crème met CBD krijg jij een soepele en zachte huid. De crème maakt de huid rustig en zeer zacht, wat zeker bij een droge en geïrriteerde huid prettig is. De CBD olie wordt opgenomen via de huid en heeft daardoor zeer snel een positief effect op de staat van je huid. Veel crèmes zijn voorzien van extra bestanddelen om het huidherstellend vermogen optimaal te activeren. Bij de probleemhuid is het prettig om een crème met CBD te gebruiken omdat veel andere crèmes hormonen bevatten. CBD is puur natuur en hierdoor bijvoorbeeld ook te gebruiken wanneer je zwanger bent. Vraag wel altijd je huisarts om advies wanneer je in een bijzondere situatie zit en je afvraagt of de crème veilig te gebruiken is.

Jonge en frisse huid

Ben jij op zoek naar een dagcrème of nachtcrème die jouw huid niet alleen goed hydrateert, maar ook zorgt voor een optimale frisse en jeugdige uitstraling? Crème met CBD gaat tekenen van veroudering tegen doordat het de celvernieuwing stimuleert, evenals de opbouw van de huidbarrière. Doordat deze crème een hydraterende en kalmerende werking heeft, zorgt het voor een intense, voedende boost voor onder andere de rijpere huid.

Heb jij het al eens geprobeerd?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.