Keek op mijn Week: logeetje, lekker weer eens Chinees, brownie liefde en waar zijn onze winterspullen?

Terwijl ik rustig aan probeer te doen, heb ik het toch maar druk druk druk en ga ik af en toe als een speer. Waarna mijn hoofd galmt en ik toch even op bed moet liggen om de stress uit mijn lijf te krijgen. Revalideren valt niet mee, maar in ieder geval kan ik nu ook daadwerkelijk kracht opbouwen. En ik krijg dingen gedaan. Tsjakka!

logeerpartij woonkamer
Missie kinderen opfleuren geslaagd! Ze vonden de logeerpartij in de woonkamer erg leuk.

Logeerpartij geslaagd

Zaterdag startte gezellig. De jongste sloop op een nette tijd mijn bed uit, maar gaf me eerst een kus op het voorhoofd. We hoorden beneden de televisie al: grote zus en haar vriendin lagen lekker te netflixen. Ideaal met zo’n groot scherm en de matrassen in de woonkamer op de grond. Ik heb thee voor de meisjes gemaakt en koffie voor mezelf. Kon ik boven mooi zelf ook even een serietje kijken. De meisjes deden nog een potje Cluedo en ik maakte ontbijt: gebakken eieren en witte bonen in tomatensaus. De logée vond dat toch een beetje gek, dus er bleef een hoop over haha. Ik denk altijd maar zo: dan zit de groente er vast in!

 

Nog even wat werk achter de laptop gedaan terwijl de meisjes gezellig speelden. Logée weer naar huis. Spullen opgeruimd en matrassen weer naar boven. Hatseflats! Einde van de middag liepen we gezellig naar oma die komende week jarig zou zijn. Wij hadden het zaterdagavond tijdsslot geclaimd. Gezellige narcisjes gekocht als cadeautje en oma mocht van ons kiezen welk avondeten ze lekker zou vinden. Het werd Chinees! Voor iedereen een tijd geleden, je krijgt altijd zoveel dat het fijn is als je met een groepje bent. Smaakte heerlijk en het was gezellig. Oma voelde zich al een klein beetje jarig met al die aandacht. En de volgende dag? Konden we er mooi nog een keer van eten!

chinees eten
Jarige oma mocht van ons kiezen wat ze wilde eten. Het werd Chinees! Verjaarscadeau geslaagd.

Ff niks

Zondag deden we even niks. Of nou ja, we hingen op de bank en keken Ohana op Netflix. Ik probeerde de kinderen mee te laten doen met wat sportoefeningen, wat niet helemaal lukte. Zelf ging ik nog een rondje wandelen, maar zij gebruikten de smoes “je wilde toch dat we onze kamer zouden opruimen” waar ik uiteraard instonk. Want een opgeruimde kamer is ook fijn. Kort ommetje gemaakt dus. En in de avond bracht ik ze weer bij hun papa.

ommetje maken
Even een klein ommetje. Overal ganzen op het land.

Coach call

Maandag was wervelend. De maatregelen duren te lang. Vandaag kon ik er voor iemand zijn die het moeilijk had. Dat is waardevol, maar ook intens verdrietig. Ik voorspelde vorig jaar al dat de impact op kinderen en jongeren veel groter is dan op volwassenen, maar als volwassene breek je op een bepaald punt ook. En dan ben ik er dus met een knuffel, foute grappen en een bakje thee…

Daarna door naar een call met coach Manon die ik voor het NL Leert Door traject heb ingeschakeld. Omdat vanwege mijn gezondheid mijn business niet door kan als voorheen. Door haar ben ik begonnen aan een boek, waar ik eigenlijk wat meer de gang in wil en moet zetten maar de ‘gewone business’ loopt ook door. En het is nogal buiten mijn comfort zone. Ze had weer goede tips en later deze week heb ik haar een ruwe schets van de inhoudsopgave kunnen sturen. Waarna ze opmerkte dat dit misschien beter 2 boeken kunnen worden. En dat het handig is als ik de boeken af heb voordat de gewone wereld weer open gaat en het dus nog drukker wordt. Goed punt, dus ik ga mijn best doen. Heb superveel zin om met de vormgeving te stoeien, maar eerst moet uiteraard de inhoud klaar!

boek lezen
Kindloos, dus even een onthaastmomentje met koffie en een boek. Ik lees “Nice girls don’t get the corner office.”

Fysio

Dinsdag gemotiveerd aan de slag met het boek en enkele opdrachten voor de blog. Ik had er zin in! Ook stond de fysiotherapeut op het programma. Een telefoontje met mijn verzekeraar leerde me dat ik door het half jaar van covid-behandelingen uit de basisverzekering heen ben. Alles moet dus nu van mijn aanvullende verzekering komen en dat gaat hard. Daarom terug naar 1x per week en aanvullend zelf kracht en conditie opbouwen. Zodra de sportscholen weer open kunnen, kan ik kijken of ik daar voorzichtig mag trainen. Dacht zelf dat vandaag alles best goed ging en heb wat meer cardio gepakt maar niet te intens… Beetje roeien, beetje crosstrainen, beetje wandelen. Alsnog was mijn hartslag ruim boven de 170 en dat is eigenlijk niet zo goed… terwijl ik dit keer niet buiten adem of wat dan ook was. Zelf trainen is dan ook best ingewikkeld, gelukkig heb ik nu nog begeleiding van de fysio.

gembershot
Gembershot. Zo. Daar word je wakker van.

Oeh lekker wok!

Woensdag ging het lekker met mijn boek. Allemaal ideeën en een paar ook al uitgewerkt. Daarnaast weer een artikel opgeleverd en leuke opdrachten gekregen. Vandaag hoefde ik niet te koken, want ik mocht aanschuiven bij de ex voor een gezellige overdracht. En wok! Lusten de kinderen niet (die kregen iets anders) maar ik wel, jummie!

Ommetje gelopen en verder vooral hard gewerkt. Meters gemaakt en dat voelde goed. Toen de kinderen op bed lagen ben ik begonnen aan een nieuwe serie op Netflix: The Winx Club Saga. Was eerst van plan die met de meisjes te gaan zien, maar het blijkt 16+ te zijn. Dacht dat het gebaseerd was op de kindvriendelijke tekenfilm, maar tis toch net even anders en meer iets voor mama.

glij ijzers
Op zoek geweest naar de winterspullen. Nergens die skibroek van de kinderen kunnen vinden… wel deze glij ijzers die door zijn naar de dochter van mijn nichtje om misschien voor ’t eerst te kunnen schaatsen komende week.

Happybrownie en samen met de oudste

Donderdag werkten we alle drie hard achter ieder een eigen schermpje. Tot er iets op de deurmat plofte: een Valentijnscadeautje van Happybrownie! Er zaten 3 smaken brownies in en wij mochten proeven. We begonnen met de Lion smaak, echt een traktatie. Gemaakt met verse ingrediënten door mijn nichtje Rachella die haar uit de hand gelopen hobby inmiddels al aardig professioneel heeft opgezet. Zo zat er een leuk handgeschreven kaartje bij! Volg je haar al op instagram? Even doen hoor: @happybrownie en je weet nu waar je een leuk stukje brievenbusliefde kunt bestellen voor 14 februari.

’s Middags zouden we een stuk gaan wandelen, want er moest nog een tekening naar een nichtje dat jarig was geweest. Net toen we onze schoenen aandeden, werd ik gebeld: de papa van een vriendje van de jongste. Of ze zin had om te komen spelen en mee te gaan naar paardrijles? De sikkeneurige “ik wil niet wandelen” look was direct van haar snoetje verdwenen! Daar had ze superveel zin in, dus in plaats van de benenwagen pakten we toch de auto en reden we de polder in. Ze had een topmiddag.

happy brownie valentijnsbox
Errug lekker! Wat een traktatie.

Ondertussen leverde ik met de oudste haar tekening af en kletsten we even kort bij. Tante had nog snowboots voor haar, dus dat was helemaal fijn met sneeuw op komst. Daarna samen de supermarkt in en gezellig samen kletsen en uitzoeken wat we zouden gaan eten. Ze vroeg of ze me mocht helpen in mijn bedrijf. Dat leek haar leuk en zo kon ze geld verdienen om een nieuwe telefoon te kopen. En zo had ik een heuse medewerker achter mijn laptop zitten die http linkjes heeft veranderd naar https. Heel trots op haar!

bijbaantje
Haar eerste bijbaantje. Ze wil centjes verdienen voor een nieuwe telefoon.

Waar lag die skibroek nou toch?

Vrijdag zocht ik me suf op zolder naar een skibroek van de meisjes die nog ergens moet liggen. Niet gevonden. Wel roze glij ijzers die de dochter van mijn nichtje volgende week misschien kan proberen op de vijver. Zouden we kunnen schaatsen? Ben heel benieuwd of er echt sneeuw gaat vallen. Kunnen we de slee ook weer eens gebruiken. Afijn, ik haalde tussen alle rotzooi op zolder mijn vinger nog open en dochterlief heeft daar een leuke eenhoorn pleister opgeplakt. De meisjes maakten pizza zodat we voor de televisie konden eten. Lekker komkommertjes erbij en vanavond genieten van The Voice met z’n drietjes.

papierbakjes
De Makro bestelling kwam binnen. Naast pindakaas, koffie en vlokken ook meteen postbakjes voor mijn bureau besteld.

Lees meer weekoverzichten.

Weekend! Ben zo benieuwd of de weersvoorspellingen dit keer wel uitkomen. Twintig centimeter sneeuw, zou het?

Lees ook: Review Roompot park Eksel in België

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Kelly zegt:

    Wat stoer, een eigen boek! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.