De tofste samenwerkingen van … Mamagisch

Influencers houden van leuke samenwerkingen. In deze rubriek lees je de mooiste ervaringen van bloggers die al even bezig zijn. Voor merken zijn Marketing PR en Content PR perfecte manieren om in de spotlight te komen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat krijgen zij zoal aangeboden en hoe hebben ze dit bereikt? Hebben ze nog tips voor PR-professionals? Leuk en leerzaam voor zowel content creators als merken. Kirsten van de blog Mamagisch trapt af!

samenwerkingen blog mamagisch

Wie ben je en waar blog je over?

Hai, ik ben Kirsten van Mamagisch. Ik blog nu 2 jaar en wat begon als een manier om over alle leuke en minder leuke kanten van het ouderschap te schrijven, werd al gauw een blog met allerlei uiteenlopende ‘alledaagse’ dingen. Ik vind het leuk om blogs te schrijven met een persoonlijk tintje. Een review zal bijvoorbeeld nooit puur over een product gaan maar er zal altijd een persoonlijke twist aan zitten.

mamagisch kirsten1
Hier heeft Kirsten nèt een auditie achter de rug.

Heb je een favoriet social media kanaal? Welke en waarom? 

Instagram. De sfeer is gemoedelijk, de drempel is laag en het vele persoonlijke contact.

Wat vind jij fijne persinformatie om te krijgen?

Ik ben altijd blij als je een goede beschrijving en specificaties van een product krijgt. Dit helpt van enorm bij het schrijven van een blog. Daarnaast zie je ook gelijk waaraan het product moet voldoen en kun je op basis daarvan een goede review schrijven.

Wat is je top 3 van gaafste perspakketten die je kreeg thuisgestuurd?

Ik heb hele leuke samenwerkingen gehad met KAYA Sieraden, PlantRebelz en heb nu een gaaf ambassadeurschap voor 100%Yoga op Instagram. Echte perspakketten heb ik nog niet ontvangen, maar ik ben de weg daarvoor nu aan het bewandelen.

Nou meelezende marketeers… uitnodiging voor jullie!

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kirsten • Mamagisch (@mamagisch)

 

 

Welke events heb je bezocht voor je site? Wat was er leuk aan?

Helaas nog niet, want Corona gooit dit hele jaar roet in het eten. Hopelijk kan ik deze zomer deelnemen aan het Blogger By Nature Event. Daar kijk ik erg naar uit! Persreizen heb ik dus ook nog niet gedaan.

Hoe heb je jouw blog laten groeien? Hoe kom je in contact met merken? Heb je tips voor de lezers?

Het helpt enorm om goede contacten te hebben. Ik schrijf bijvoorbeeld al een paar jaar gastblogs voor een grote mama-site. Via de eigenaresse daarvan, heb ik een aantal leuke contacten opgedaan. Ik sta inmiddels ook ingeschreven bij platforms zoals Hulc en Linkpizza. Via hen kom ik zeker ook aan leuke samenwerkingen.

Verder houd ik Facebookgroepen in de gaten waar bloggers worden gevraagd en trek ik op Instagram soms ook gewoon de stoute schoenen aan en stuur ik een bedrijf een DM. Niet door bot te vragen of ze me een product willen sturen tegen een post, maar door goed te kijken naar wat hun doelgroep is en te overleggen waar we voor elkaar iets kunnen betekenen.

Pro tip: Heb je dit overzicht met influencer marktplaatsen al eens bekeken?

Welke verbeterpunten zie jij voor PR-professionals, SEO-mensen en marketeers?

Ik zie vaak aanvragen met weinig informatie of met onrealistisch hoge eisen. Als bedrijven voor een bedrag van €50,- een bereik van 10k op Instagram willen, komen ze van een koude kermis thuis. Natuurlijk zijn er bloggers die een barterdeal genoeg vinden, zeker als het een product is wat je erg leuk vindt maar vergeet niet dat er ook bloggers zijn die er hun hypotheek van moeten betalen.

Het is als blogger belangrijk om te weten wat jij en je site of account waard zijn. Ik denk dat het belangrijk is om van beide kanten de samenwerking duidelijk te hebben. Duidelijk wat er van een blogger verwacht wordt maar ook wat de blogger van de opdrachtgever mag verwachten.

mamagisch kirsten1
Kirsten: “Ik zit op Instagram voor de herkenning.”

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik ben niet meer echt een beginnende blogger, maar het is wel duidelijk: al doende leert men. Ik heb in de 2 jaar dat mijn blog nu bestaat ontzettend veel geleerd en ik vind het leuk om dat te blijven doen. En wat ik het leukst vind: je leert niet alleen van de mensen die al 15 jaar bezig zijn. Vooral op Instagram volg ik veel ‘coaches’ voor hun tips en het is tof om te zien dat die ook echt helpen. Ik merk vooral dat mijn volgers op Instagram mijn eerlijkheid waarderen. Ik ben eigenlijk altijd heel eerlijk en wind nergens doekjes om. Dit spreekt aan. Perfecte plaatjes zien we genoeg, maar ik zit zelf juist op Instagram voor de herkenning. Volg me daar dan ook gerust op @mamagisch. Of lees hier mijn januari update.

Dankjewel Kirsten, ontzettend leuk om te lezen waar je nu staat. Als je het volgend jaar terugleest, kun je zien hoever je bent gekomen (nu de wereld weer open gaat).

Wil jij ook in deze rubriek? Leuk! Klik hier voor de vragenlijst.

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Yaika Tak zegt:

  Heel leuk artikel om te lezen. Vooral leuk om te lezen hoe anderen de blogwereld en samenwerkingen ervaren!

 2. Kelly Aarts zegt:

  Leuk om te lezen, leuke rubriek!

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel 🙂 Ik vind het zelf stiekem ook ontzettend leuk om te lezen al die antwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.