Als ik toch eens die postcodekanjer zou winnen…

Ik vertel mijn dochters al weken dat het niet kan missen. Gaston moet wel bij ons voor de deur staan straks! Die postcodekanjer van 54 miljoen – of nou ja 27,4 miljoen maar das nog steeds mega – die winnen wij! Eigenlijk als geintje, ergens van dromen en hopen dat je het ooit kunt waarmaken is zo heerlijk! Maar vandaag was het dorp in rep en roer…

loterij

… de grote rode truck van de postcodeloterij is gesignaleerd! Ik had dit waanzinnige nieuwtje nog niet meegekregen – iets met hard aan de bak enzo – maar ineens viel me op dat er wel erg veel berichtjes op de familie app stonden. Toch maar even spieken. En doorklikken naar dé lokale nieuwsbron Rebonieuws.

Super excited zijn we hier allemaal. Via online kanalen dan hè want we mogen ons uiteraard niet verzamelen. Om even te bekomen van dit nieuws, besloot ik thee te zetten. Even uitpuffend in mijn keuken, wachtend op de waterkoker… zie ik een man in een rode jas voorbij lopen met een oortje in. Slinks kijkt hij mijn kant op. Ik zwaai. Automatisme. Hij verdwijnt in het poortje richting de rondweg.

Zou het?

Ik heb de postcode ster voor het raam. De overbuurman ook. Meerdere buren hier in de straat trouwens. Goed gespot tijdens de kerstspeurtocht deze week met de kinders.

Maar ja… het is nog geen 1 januari. 

Duurt nog even.

En ik ben al heel gelukkig! Ooit verzon ik zelfs de ‘lucky bastard tag‘ voor bloggers om in te vullen. Mijn ouders hadden me verrast met een ‘kerstbonus’ zo ontdekte ik deze week. Het lijkt erop dat ik weer gezond ben, of nou ja bijna! Hoe waardevol is dat? Mijn kinderen vertellen me hoeveel ze van me houden en ik ben ook stapelgek op hen. Ben bezig met mooie projecten en heb zoveel leuks in het vooruitzicht het komende jaar. 

Wat zou ik doen met zoveel miljoen?

Financiële zekerheid zou de droom wel afmaken.

Ik zie het al helemaal voor me. De kinderen heb ik sowieso een huis met vloerverwarming, een bad en een tuin die groot genoeg is voor een trampoline beloofd. Moet lukken.

Op vliegvakantie naar een droombestemming of wellicht een Disney Cruise (is net wat veiliger qua pandemie)?

Investeren in vakantiewoningen. Zo eentje waar je zelf ook altijd even naartoe zou kunnen voor een nachtje weg.

Een nieuw servies in mijn keukenkastje! Oh… en mijn koffiezetter ging vandaag weer kapot… met dit bedrag koop ik direct een nieuwe. En genoeg koffie.

Ik heb al een hele fijne auto, maar een nog net weer iets luxere zou natuurlijk niet verkeerd zijn.

Kapper en schoonheidsspecialiste bezoeken zodra dat weer mag… Ik las op facebook afgelopen week al dat ik een kappersbon van 50 euro heb gewonnen, wat natuurlijk helemaal mooi is. Mijn dochters willen ook graag naar de kapper en dan de onderste helft van hun haren in een fel kleurtje. 

Maar na dit alles moet ik er goed over na gaan denken. Eerst maar even een plan maken. Wat wil ik? Wat is er nodig? Hoe zorg ik ervoor dat ik voor mijn dochters en hun latere studie een mooi en veilig potje wegzet? Hadden we niet ook nog nieuwe fietsen nodig? (Ik wel, mijn lampen zijn kapot…) Kan ik een mooie donatie aan scouting doen? Of de school van mijn kinderen helpen aan wat extra chromebooks? (Helaas kunnen we er slechts 1 per gezin lenen, voor mijzelf is dat al te krap en zo zijn er meer gezinnen die hopen op goed materiaal voor de online lessen.)

Genoeg om over na te denken… 

Gaston? Waar ben je? Ik ben thuis hoor!

Lieve plaatsgenoten, ik duim voor jullie! Maar ook een beetje voor mezelf 😀

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. MarjonS zegt:

    Geweldig, ik zou ook opfleuren als ik hier de grote vrachtwagen zou zien!
    In de zomer was hij in het dorp naast ons, waar onze kinderen naar school gaan en voor ons ook voelt als ons dorp (waar wij wonen is geen school, winkel etc, alleen 5 straten, haha).
    We blijven dromen dat Gaston ooit eens aan onze deur staat….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.