Tips om online wijn te kopen

De wijnwereld is groot. Niet alleen wanneer we kijken naar het aantal wijnlanden, druivenrassen en flessen wijn, maar ook wanneer het gaat om aanbieders van wijn. In de supermarkt, de wijnwinkel, de avondwinkel en natuurlijk online. Volgend jaar bezoek ik in Frankrijk een wijngaard, nu deel ik tips om online wijn te kopen!

online wijn kopen

Wijn webshops

Online wijn kopen is al lang geen probleem meer. Er zijn genoeg aanbieders te vinden. Heel fijn, maar dat kan tegelijkertijd ook een probleem zijn, want waar kun je het beste terecht? Allereerst is het bij online shoppen altijd fijn wanneer een webshop het Thuiswinkel keurmerk heeft. Daarnaast kun je uiteraard online op zoek gaan naar reviews over webshops en de wijnen. Veel webshops hebben een Trustpilot score op hun site staan die gegenereerd wordt door de waardering van de klanten.

De beste wijn

En als je dan een goede webshop hebt gevonden, wat dan? Hoe maak je je keuze tussen al die verschillende wijnen? Gelukkig hebben veel wijn webshops bij alle wijnen een proefnotitie staan. Dit kan je helpen om je keuze te maken. In zo’n proefnotitie worden de geur en smaak van de wijn beschreven en staat er vaak ook nog eens een wijn en spijs advies bij. Handig als je op zoek bent naar een wijn bij het diner. In sommige gevallen kun je ook beoordelingen van klanten bij de wijnen vinden. Kun je nog een beetje controleren of wat er staat allemaal klopt.

Wijnpakket

Vind je het moeilijk om een keuze maken? Ga dan voor een wijnpakket met verschillende wijnen. Dan zit er altijd wel iets tussen wat je lekker vindt en heb je altijd nog een fles wijn achter de hand om cadeau te doen. Wijnpakketten kunnen bestaan uit verschillende thema’s. Ga bijvoorbeeld voor wijnen uit een bepaald land, een bepaalde streek of van een bepaald druivenras. Altijd leuk om al die verschillen te proeven en meer van de wijnwereld te ontdekken.

Het juiste moment

Sommige wijnen zijn een soort van seizoensgebonden, ondanks dat ze gewoon het hele jaar te verkrijgen zijn. Zo zie je dat Cava en Champagne vooral aan het einde van het jaar vaker zijn afgeprijsd. Niet zo gek met al die feestelijkheden waar mensen graag een bubbel bij willen drinken. Het moment om je slag te slaan natuurlijk. Al kan een bubbel natuurlijk altijd wel gedronken worden. Welke maand of dag het ook is. Zelfs de beruchte vijf hoeft niet in de klok te zitten. Waar hebben we anders het champagneontbijt voor uitgevonden?

>> Tip: organiseer zelf thuis een wijnproeverij feestje!

Heb jij al eens online wijn besteld? Was dat om drukte in winkels te omzeilen, vanwege de ruimere keuze of zodat je niet hoeft te sjouwen?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.