Keek op mijn Week: sinterklaastijd, veel reviews, tandarts en gezellige belletjes

Gewoon een weekje dat lekker voortkabbelde was het. We zijn druk geweest met onze Sinterklaassurprises, kregen leuke verrassingen en deden in het weekend een bingewatch marathon van De Hopeloze Heks. De oudergesprekken van school vonden telefonisch plaats. Zoals altijd had ik overal tijd tekort voor maar dat kon me deze week even weinig schelen. Steady as she goes!

justdance
Er werd lekker gedanst voor de tv.

Sinterklaasshopping

Zaterdag moest er gewinkeld worden voor de lootjes van school. Het is de bedoeling om je aan de opgegeven 4 euro te houden en daar iets leuks voor te vinden. We gingen een aantal winkels in en hebben lekker geshopt. De dames werden bij Zeeman beiden verliefd op dezelfde pyjama, dus die hebben ze van gekregen. Daarna werden de pakjes thuis ingepakt en konden ze verder knutselen aan hun surprises.

’s Avonds deden we een potje Da Vinci Code en keken we gezellig The Voice.

woordrummikub
Spelletje doen, hihi zie het woord op mijn plankje.

Huiswerk en Netflixen

Zondag kroop mijn oudste gezellig bij me in bed ’s ochtends vroeg. Gezellig, dus ik zette een serietje aan om samen te kijken. De Hopeloze Heks op Netflix is eigenlijk wel heel erg leuk! Kleine zus kwam er ook even bij, maar had toch andere plannen. Lekker even samen met de oudste dus, die dat zo gezellig vond dat ze een ontbijtje op bed ging maken. Konden we nog even verder Netflixen saampjes. Verwennerij!

spelling oefenen
Gamen op Spellingoefenen.nl op mijn oude laptop die nog net niet uit elkaar valt.

Eenmaal gedoucht en aangekleed was het uit met de pret. Beide dames hadden flink wat huiswerk. De jongste moest aan de slag op Spellingoefenen.nl op mijn oude laptop (elke keer hoop ik dat hij het nog even blijft volhouden… nu komt het scherm steeds verder los… ieks) en de oudste had een toets voor Engels. Ook maken surprises zichzelf niet, ze moesten er dus nog even aan knutselen. Worden wel heel erg leuk hoor! Ik gaf tips voor materialen en speurde daar de zolder voor af, ze maken alles zelf. We speelden nog een potje woordrummikub. Gewoon een gezellige zondag en na het eten bracht ik ze weer naar hun vader.

ontbijt op bed
Kreeg zomaar een lief ontbijtje op bed <3

Oudergesprekken

Maandag lekker gewerkt. Ik heb het hartstikke druk en was tot mijn tevredenheid lekker productief deze dag met het werken aan artikelen. Tussendoor pakte ik hier en daar wat sinterklaascadeautjes in en vulde ik op zolder de zakken. Vandaag stonden de gesprekken met de meesters van groep 5 en groep 7 gepland. Voordeel van deze tijd: je hoeft er niet helemaal voor naar school, het kan telefonisch. Leuk om te horen hoe het gaat, wat de toets-resultaten zijn, waar nog een uitdaging ligt en vooral ook waar we staan in het dyslexietraject van de één en qua benodigde uitdaging bij de ander. Ze krijgt nu extra Engels. Daarna het verslag weer even doorgebriefd aan de ex en dooorrrrr… ’s Avonds gezellig met een vriendin gebeld die ik een tijd niet had gesproken.

blue iron
Blue Iron gekregen om te proberen, een vegan vloeibaar ijzer supplement met extra vitamine B en C. Op Facebook kreeg ik daar veel vragen over die Blue Iron uitgebreid heeft beantwoordt, waarvoor dank. Je kunt dit op elk moment van de dag innemen en JA ook met yoghurt!

Fysio

Dinsdag voelde ik me fit genoeg om weer een stukje hardlopen te proberen bij de fysio. Ging goed! Ik heb het zowaar 1,5 minuut volgehouden, ben ontzettend trots op mezelf. Daarna nog goed genoeg om de krachtoefeningen te doen ook. Zo fijn dat het weer lukt om iets dat op sportief zijn lijkt te benaderen. Daarna langs de groentenboer voor een gezonde avondmaaltijd (krootjes, heerlijk) en thuis hard aan de bak met werk. Tussendoor lekker bijgekletst met een andere vriendin die ik ook al even niet had gesproken. Gezellig! En ’s avonds kwamen mijn meiden weer thuis en lieten ze hun surprises aan papa zien.

all my life
Geheel coronaproof kreeg ik een streamer van een film die donderdag de 26e in de bioscoop zou draaien. Wat een prachtige film… All My Life. Ik pinkte een paar tranen weg.

Cadeautje van de gemeente en Tandarts

Woensdag druk, druk omdat de meiden alleen in de ochtend naar school gaan. ’s Middags moesten ze van mij wederom verder aan de surprise, vandaag stond in het teken van ‘het gedicht’. Gezellig gerijmd dus. Iets dat ik zelf heel erg leuk vind, dus ik moest me ontzettend inhouden om de creativiteit bij de kinderen te laten. Kon ze wel goed op ideetjes brengen, haha. Vinden jullie de sinterklaasrijmpjes ook zo leuk? Ondertussen viel er een brief gericht aan de meisjes op onze deurmat. Van de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk! Als bedankje voor hun deelname aan de coronapreventiecampagne van de gemeente kregen ze allebei een mooie Intertoys cadeaubon. Wow! De winnaar was al bekend, dus totaal onverwacht dit maar wel ontzettend leuk. Blije snoetjes!

cadeaubon intertoys
Wat leuk! Voor hun deelname aan de coronapreventiecampagne van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kregen ze onverwachts een mooie cadeaubon!

Daarna tanden poetsen en naar dorp. De tandarts verwachtte ons! De meisjes kregen weer de nodige muntjes, er werden wat fotootjes gemaakt en ze leerden om als een echte tandarts daarnaar te kijken. Ik mocht een orthodontist uitkiezen en de doorverwijsbrief zullen we binnenkort ontvangen. Heb gekozen voor dezelfde waar ik zelf vroeger naartoe ging, die heeft ooit gevraagd of hij mijn gipsafdruk met overbeet van 7 mm mocht gebruiken op orthodontistenconferenties. Ben benieuwd of hij me nog kent, haha. Zelf bleek ik helaas een gaatje te hebben. Jammer de bammer. Mijn kinderen wilden graag meekijken, dus dat werd direct aangepakt. Het leven van een moeder gaat niet altijd over rozen. Maar goed, zo hik je er ook niet tegenaan. Iets met aan je kinderen het goede voorbeeld geven.

Meteen maar door naar de speelgoedwinkel waar de meisjes zorgvuldig uitzochten waar ze hun cadeaubon aan wilden besteden. Tussenstop bij de Trekpleister om inpakpapier in te slaan. Mijn jongste koos een tattoo set om zelf glittertattoos te maken, de oudste ging voor een LOL popje met geluid en kocht er van haar zakgeld ook een glitteroogknuffel bij.

 

’s Avonds kroop ik direct met de meisjes onder de wol, zodat ik een filmreview kon doen met een warme kruik op mijn buik. De romantische tranentrekker All My Life, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Uiteraard met zakdoek binnen handbereik. Ik had ‘m nodig. Prachtige film… draait nu in de bioscoop!

Zakelijke projecten

Donderdag wederom erg druk met werk. Met moeite perste ik er toch nog een artikel uit, maar ik was vooral enthousiast met zakelijke calls over nieuwe projecten voor de lange termijn, bloggers uitbetalen, facturen en balen van één of ander nono-buttbedrijf waar ik een tekst voor had opgeleverd. Zij checken blijkbaar niet je Google Analytics, die ik altijd toestuur op aanvraag. Nee, ze baseren zich op de schattingen van Ahrefs, die bepaald niet in de buurt komen van mijn echte cijfers. Waar ik heel hard voor heb gewerkt de afgelopen 5 jaar. Er zijn steeds meer van dit soort nep-SEO-experts die in de verste verte niet weten waar ze het over hebben. Ik irriteer me daar aan zoals je ziet, want werk opleveren en factureren en vervolgens horen dat de opdracht wordt teruggetrokken is… frustrerend. Zeker als dat niet 1x maar meerdere keren gebeurt. Vrijwel altijd betreft het hier buitenlandse partijen. Doe daar dus nooit zomaar zaken mee! Wil je iets met linkbuilding doen via een SEO-bedrijf? Ik ken genoeg respectabele partijen en hoop dat de fake-experts snel omvallen.

corona bier
Ik deed vast wat verjaarsinkopen…

Gun jij me wel mijn boodschapjes? Superfijn als je af en toe eens op een Bol.com of advertentielinkje klikt. Alle beetjes helpen, 2020 is een pittig jaar. De gederfde inkomsten ontving ik gelukkig uit handen van de Belastingdienst, die mijn aangifte over 2019 heeft verwerkt. Ik hoop dat ze deze bij Toeslagen.nl ook snel zullen verrekenen, dan wordt het een fijne kerstvakantie, hahaha.

Uit school kwam er een vriendje spelen en waren de kids lekker zoet met de Pokémonkaartjes.

Yes, trots bij de fysio!

Vrijdag was ik ontzettend trots op mezelf bij de fysiotherapeut. Ik probeerde nu om 2 minuten hard te lopen op de band. Dat lukte! Kostte me erg veel moeite en ik mocht daarna ook niet verder maar kreeg een massage want de fysio zag het gebeuren in mijn nek: alle ademhalingsspieren verkrampten. Mogelijk is dat dus waarom ik al maanden zoveel pijn heb ook om mijn long. Dat het dus niet de long zelf is, maar alle spieren die er aan vast zitten. We hebben deze grens genoteerd en gekeken waar ik op moet letten, zodat ik binnen deze grenzen blijf.

babor ampul
Ik ben deze week begonnen aan een 7-daagse kuur met Babor ampullen voor een mooie huid. Gekregen voor de blog en bewaard voor mijn verjaarsweek.

Snel de boodschappen thuis gebracht waaronder een verjaardagstaart, bakje koffie er in, snel wat mailtjes beantwoordt en door. Ik had een afspraak bij Wimpersalon Woerden omdat ik mijn extensions erg miste. Cadeautje voor mezelf. Ze zijn wel wat aan de lange kant, maar ik kan weer wapperen met de wimpers. Bij thuiskomst kreeg ik van iemand die bij de buurvrouw aan de slag was te horen “wat een mooie buurvrouw” dus missie geslaagd, haha.

wimpers
Jaaaaaa dit had ik gemist! Kan weer wapperen met de wimpers.

Dochterlief maakte zich zorgen om een vriendinnetje in quarantaine, want ze weet nog hoe dat bij ons ging in april. En nu nog. Laten we hopen dat ze er goed vanaf komen. Gelukkig stond er een ander vriendinnetje voor de deur en hebben de meiden keihard staan meebrullen met Sing 2021 en lekker gedanst op Just Dance 2021 (die ik binnenkort zal verloten in een winactie), terwijl ik boven van achter de laptop kon meegenieten van dit meisjesfeestje. Nu moet de Nintendo weer terug, maar als ik een meevaller heb wil ik er ook eentje kopen. Heerlijk als de kinderen zo samen staan te dansen voor de tv in plaats van gebogen over een piepklein schermpje.

Ik hoop dit weekend een leuke manier te vinden om mijn verjaardag te kunnen vieren. Klaverjassen was het plan. Volgende week lees je wat het voor feestje geworden is.

Mooie weekend gewenst! Heb jij plannen?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.