Keek op mijn Week: sinterklaassurprises, nieuwe laptop, karaoke en online beauty event

Ook deze week deed ik een poging om het rustiger aan te doen, maar met mijn werk gaat het zo hard dat het niet echt lukte. Verder is de sinterklaastijd nu echt aangebroken, dus moet er geknutseld worden aan surprises. Ook woonde ik een ontzettend leuk online beautyblogger event bij en ging ik over op een nieuwe laptop. Dat kost altijd even tijd, maar ik kan nu de laptop weer normaal open en dichtklappen én het apparaat is een stuk sneller.

kapper
Mijn haar zit weer goed! En hoe vinden jullie deze toffe outfit die ik kreeg van NED Dutch Fashion? (Binnenkort een outfit of the day, zit heerlijk!) Mondkapje met mijn logo maakte mijn moeder.

Naar de kapper

Zaterdag ging ik naar de kapper om mijn uitgroei te laten verven. Dat in het kader van me-time. Mijn long brandt al de hele week, dus ik vond dat ik het verdiend had. Verder thuis lekker geblogt, voor de tv gehangen, wordfeud gespeeld en alvast wat dingen van zolder gehaald om sinterklaascadeautjes te kunnen inpakken.

 

Ik kreeg deze foto’s toegestuurd van fotografe Marian Sijben, die langs is geweest voor een reportage over covid longhaulers. Op de 2e foto kijk ik te vrolijk, maar ja, wie kijkt er niet blij met zo’n lieve dochter naast zich?
Deze outfit komt ook van NED Dutch Fashion, waarvan dus binnenkort een review (nou ja de pantoffels niet, haha, die zochten mijn dochters ooit bij de Zeeman voor me uit.)

bieten

Met mijn surprise bezig

Zondag rust! Ik hoopte dat door een dag niet te praten de pijn zou zakken. Helaas. Wel lekker aan mijn surprise gefreubeld. Cadeautjes ingepakt. Toch happy time altijd die voorpret voor pakjesavond. Verder een beetje geblogt en wat foto’s gemaakt. Een paar tedtalks gekeken. En natuurlijk lekker genetflixt.

surprise
Top Secret work in progress… mijn sinterklaassurprise.

Mondhygiëniste en Go See Beauty

Maandag bezocht ik de mondhygiëniste om mijn gebit te laten reinigen. Kon ik mooi langs de Primera om een pakketje op te halen dat ik die middag nodig zou hebben. Het was een goed gevuld perspakket voor het online Go See Beauty event van Maison PR en FS Agency. Naast een lekker drankje, een reep chocola en kruidnootjes van de Kruidvat zaten er fijne beauty producten in. Tijdens het online event werden hier dingen over verteld, kregen we filmpjes te zien, en kon ik polls invullen en vragen stellen. Het was ontzettend goed en professioneel georganiseerd.

go see beauty
Spannend! Wat zou er in dit perspakket voor Go See Beauty zitten? (Roze suede jasje kreeg ik ook van NED Dutch Fashion, binnenkort de review.)

Van de solid nachtcrème heb ik die avond direct al een filmpje opgenomen voor facebook. Dit schijnt een nieuwe hype te zijn in duurzaamheidsland, maar voor mij was het nieuw. Balade en Provence maakt dus blokjes die in een kartonnen doosje verpakt zitten en daardoor veel minder belastend zijn voor het milieu. En het is nog vegan ook. Ik heb hem nu een paar keer gebruikt en ik ben er aan gewend. De eerste keer had ik deze nachtcrème te dik aangebracht, waardoor de huid in de ochtend nog wat vettig was. Ik denk dat deze solid ook heel makkelijk voor mijn dochters gaat zijn, die moeten nu af en toe aan de cleanser voor het slapen gaan en daar word je huid natuurlijk wat droger van. In de tienertijd moet ik ze wat beautyrituelen gaan bijbrengen…

tandarts
Even een selfie in de wachtkamer van de tandarts, vond dat mijn NED Dutch Fashion jasje wel goed uitkwam bij dit schilderij en voor de review wil ik leuke foto’s hebben.

 

Verder zat er een kuur met ampullen in van mijn favo beautymerk Babor, waar ik ook de dagcrème, oogcrème en cleanser van gebruik. Over deze kuur doe je een week. Ik wil dit in de week van mijn verjaardag gebruiken, als cadeautje voor mezelf. Van Embryolisse zaten er samples in met liquid foundation die je huid hersteld, in vier verschillende huidstinten. Ook maakte ik kennis met het revolutionaire Profhilo, dat de elasticiteit van je huid hersteld. Ik heb hier nog een vraag over uitstaan, maar als dat niet lukt ga ik het sampletje op mijn decolletè gebruiken waar ik ook wat lijntjes zie ontstaan. Door onder andere hyaluronzuur in dit product, verstrakt je huid. Zeker het proberen waard dus voor deze veertiger!

go see beauty goodies

Het laatste beautygeheim is Blue Iron, een vloeibaar ijzersupplement (vegan en glutenvrij) dat je door de yoghurt kunt doen en wat naar bosbessen smaakt. Een fijn product voor mensen met een ijzertekort dat je energieniveau ondersteunt. Ik mag dan inspanningsintolerantie hebben en snel vermoeid zijn, mijn eigen ijzer is dik in orde bij elke meting die ik het afgelopen jaar en alle jaren daarvoor heb gehad. Uitzonderlijk, want ik begreep dat 75% van de mensen er problemen mee heeft. We gaan het wel proeven, want ik ben nieuwsgierig of het toch effect gaat hebben. Ik ontving ook de speciale Blue Iron voor zwangeren waar nog extra foliumzuur aan is toegevoegd, deze krijgt mijn fysiotherapeute als cadeautje. Ben jij nieuwsgierig? Heb je ijzertekort? Op www.blueiron.nl krijg je tot en met 31 december nu 40% korting met de code: ijzersterk2020

solid bar balade en provence
De solid bar van Balade en Provence wilde ik direct proberen. Je moet er even aan wennen, maar een fijn en makkelijk te gebruiken product. Word nu dus wakker met een zachte huid.

Over naar een nieuwe laptop

Dinsdag eerst naar de fysiotherapeut waar ik met het vaste oefengroepje van 70+ mannen mijn oefeningen doe. Dit keer lukte het wel om de volle 10 minuten op de band te lopen en wat oefeningen te doen. Maar niet zo goed als een paar weken terug vanwege de pijn, waar ik inmiddels wel wat frustraties van heb. Het gaat niet heel lang meer duren of ik ben door het eerste half jaar covid-fysiotherapie heen en iets dat op mijn oude belastbaarheid lijkt is nog ver te zoeken, al ben ik toch een eind gekomen. Ik bedoel, ik kan weer boodschappen doen en deze naar mijn huis sjouwen dus laat ik niet vergeten waar ik vandaan kom. Met de fysio besproken dat we tzt een nieuwe verwijzing van de huisarts moeten hebben om dit te verlengen. De inspanningsintolerantie is er nog steeds, wat betekent dat ik niet in een normale sportschool kan trainen.

 

Toen druk om wat werk gedaan te krijgen. Ik had er vandaag weinig tijd voor omdat de Bol.com installatieservice langs zou komen. Mijn oude laptop was gebroken en dat stuk scheurde steeds verder. Ik durfde hem niet meer open en dicht te klappen, er vielen schroefjes uit. Over van de ene laptop naar de andere leek me echter nogal een gedoe, dus ik stelde de aankoop van een nieuwe uit tot het echt niet meer kon. Had er behoorlijk wat stress van, tot ik op de bestelknop van Bol.com wilde drukken… Kun je er dus gewoon voor 60 euro een installatieservice bij bestellen! Hoe handig!

bol installatieservice

Ik had vooraf al een ander bedrijf gebeld, maar dan zou ik mijn laptop 3 dagen kwijt zijn voor een tientje minder. Dit is veel fijner, want in 1,5 uur was het gepiept! Er kwam een gezellige jongeman langs die met handschoenen aan coronaproof te werk ging. Hij liet me nog even schrikken omdat hij dacht dat mijn nieuwe laptop niet genoeg geheugen zou hebben voor al mijn bestanden, maar het viel mee. Gelukkig bleek ik toch de juiste variant besteld te hebben, hij vond hem alleen zo goedkoop voor zoveel geheugen. Nou, dat hoor ik natuurlijk graag want het was nog niet eens Black Friday en waar het hardware betreft ben ik een behoorlijke digibeet.

go see beauty

Hij schroefde de oude laptop open om de harde schijf eruit te halen en op de nieuwe aan te sluiten, probeerde tussendoor nog even de wobbel van de kinderen uit (hij wist niet wat het was, dus ik zei nou ga er maar eens op staan) en schroefde het ding ook weer terug in mijn oude laptop. Bij nieuwe thuiswerkperiodes kan ik die dan alsnog voor mijn kinderen gebruiken. De nieuwe laptop heeft geen touchscreen meer (vond ik te duur), maar wat is hij snel in vergelijking met de oude! En ik kan hem open en dicht doen zonder problemen. Dikke win! Nog even wat aanklooien met instellingen hier en daar, maar wat ben ik blij dat ik weer fatsoenlijk kan werken!

 

Wie ook een nieuwe laptop nodig heeft: ik heb nu een Lenovo Ideapad 3.

HG ECO producten
Neverending story… Met kinderen blijf je wassen. Zitten jouw wasmanden ook altijd vol?

’s Avonds kwamen mijn dochters weer thuis en sloot mijn ex de Nintento Switch aan die ik een paar dagen mocht lenen om de toegestuurde spellen voor deze console te bekijken. Kon ik even zien of ik zelf zo’n spelcomputer wil aanschaffen. Ik vond Slide Star toch best naar op sommige stukken (voor ongelukken krijg je punten en je karakter kan ook verdrinken), maar Sing 2021… dat is echt ZO leuk! Er zat een microfoon bij en we hebben al heel wat nummertjes gezongen. Ook meteen een mooie oefening voor mijn longen. Bovendien moet je tijdens het zingen goed vanuit je buik ademhalen, een truukje dat ik tijdens een EHBO-cursus leerde: bij hyperventilatie laat je het slachtoffer een liedje zingen.

karaoke nintento sing
Yes, we kunnen aan de karaoke met Sing 2021 op de Nintendo Switch.

Rekenen met maatbeker en Surprise

Woensdag gaf ik een bestickerde maatbeker met mijn jongste mee naar school. Groep 5 had vandaag een erg leuke rekenles: de inhoud meten in de praktijk. Met emmers, maatbekers en lege frisdrankflessen mochten ze aan de slag.

Voor Wereldprematurendag werden er De Ruijter muisjes bezorgd. Ze hebben deze in 77 ziekenhuizen door heel Nederland afgeleverd op de afdelingen waar premature kindjes ter wereld komen. Zo willen ze met de paarse muisjes ouders van couveusekindjes een hart onder de riem steken, die misschien niet helemaal op een roze of blauwe wolk terecht zijn gekomen omdat hun kindje veel te vroeg of te licht geboren is… Een heel mooi initiatief!

Zelf ging ik hard aan de bak met een rustmoment tijdens de healing die Annie Massop had ingepland. Even een kwartiertje niets om tot jezelf te komen. Mijn oudste ging bij een vriendin spelen, dus ik haalde alleen mijn jongste (en een schooltas van haar zus) uit school. We genoten van paarse De Ruijter muisjes en brainstormden over de sinterklaassurprise voor school. Afgelopen maandag waren er lootjes getrokken en ze had al een idee wat ze wilde maken.

karaoke
Lion King staat ook op Sing 2021.

Er werd een doos geclaimd en ik deed wat suggesties waarop ze net iets eenvoudiger een nog toffer resultaat kon krijgen. Mevrouw ging lekker aan de slag met de verf die ik voor haar had neergezet. Ondertussen zorgde ik ervoor (zij had verfvingers) dat oma werd gevideobeld. Oma is namelijk super creatief en had vast ook wel goede ideetjes voor de uitvoering van de surprise. (Bovendien weet ik dat oma er ook van geniet om haar kleinkinderen creatief bezig te zien, haha.) Daarna stortte ik zelf een beetje in en ben ik op bed gaan liggen met een wekkertje voor de ophaaltijd van de oudste. Mijn meisje baalde wel dat ik geen puf had om haar verder met materialen te helpen, maar heeft ondertussen toch een hele mooie en creatieve basis voor haar surprise verzonnen. Wordt echt heel tof! Trots op haar!

HG ECO producten
Neverending story… Met kinderen blijf je wassen. Zitten jouw wasmanden ook altijd vol?

Kennismaken met mijn Maatje

Donderdag work, work. Tussendoor reed ik nog even naar het Evertshuis waar ik werd voorgesteld aan mijn Maatje. Een tijdje terug heb ik me aangemeld voor vrijwilligerswerk bij het ‘Maatjesproject’. Hierbij wordt je gekoppeld aan iemand met een hulpvraag en is het de bedoeling dat je die persoon elke week of om de week even spreekt om ze verder te helpen. Dat kan zijn op sportief gebied of tegen eenzaamheid, maar ik ben nogal van de ‘hup, hup, hatseflats, aanpakken en gaan’ dus ze hebben mij gekoppeld aan iemand die hulp zoekt op carrière gebied. Studie in het land van herkomst moeten afbreken door oorlog en die hier nu met verschillende studies wat vastloopt. Het was een fijne kennismaking en ik denk dat ik wel wat duwtjes in de rug kan geven. Mijn eerste advies was: maak een LinkedIn-profiel. En ik heb een leerwerktraject bij een ziekenhuis in de buurt doorgestuurd, gezien de wens om in de zorg aan de slag te gaan. Hoop dat ik kan helpen.

Mijn gevoel is nu dat je in een oorlog, vlucht en inburgering, de regie over je leven kwijt bent. Dat het lastig is om die verantwoordelijkheid dan terug te pakken en dat ik als stier in een porseleinkast – die bovendien deuren kan openen in dit land omdat ik de taal goed machtig ben – daar wel iets in kan betekenen. Ik verwacht van mijn kinderen ook zelfstandigheid en subtiel komt in mijn woordenboek eigenlijk niet voor. Soms jaag je dan mensen op de kast, maar in dit geval denk ik dat mijn goede bedoelingen weleens precies kunnen zijn wat er nodig is. (Had ook expliciet gevraagd om geen kwetsbaar zieltje als maatje te krijgen, dat zou geen match zijn en dat gevoel is in ieder geval wederzijds vanuit mijn maatje die dat ook niet wilde.) We gaan het zien! Kan natuurlijk ook dat ik er volledig naast zit, maar ben blij dat ik vrijwilligerswerk heb gevonden dat bij me past en niet lichamelijk heel zwaar is.

Uit school gingen we op de thee bij oma. Die paste even op de meisjes omdat ik een checkup bij de huisarts had. Sinds deze week ook last van duizeligheid of flauwtes of hoe je het ook wilt noemen en nog steeds de pijn van die laatste terugval. Op een gegeven moment weet je het zelf ook niet meer en wil je gewoon verder kijken. De huisarts vond de pijn en inspanningsintolerantie die ik ervaar meer iets van een burnout. Ik heb overspannen mensen gezien, maar zelf herken ik me daar eigenlijk niet in. Voor mijn gevoel heb ik nog wel plezier in mijn leven, maar wel zou ik heel graag weer de dingen kunnen die vorig jaar niet eens een issue waren.

computer
Vergelijk deze even met de laptopfoto van maandag 😉 Yay!

Toch nog maar even bloedprikken en ze ging de longarts nog even bellen. Naar aanleiding van Diederik Gommers die op instagram vragen beantwoordde leek het me toch verstandig als er naar de hartspier gekeken kan worden, las hier ook over in de New York Times. Als ik met een steroïdenkuurtje van het gedoe af kan zijn, lijkt me dat de moeite van het onderzoeken waard. De huisarts doet dit soort doorverwijzingen echter niet en wees me op de spieren die ook klachten kunnen geven. Wordt vervolgd dus, want ik ben het met haar eens dat het raar is om niet eens zo heel erg ziek te zijn geweest en dan zo lang te miepen over je lijf dat niet wil.

 

Nog maar weer even thee bij oma en toen met dochterlief naar de brillenwinkel. De juiste brillenglazen waren binnen! Ondertussen haalde de oudste oliebollen, want daar had ze mega trek in. Is weer eens een ander toetje dan vla. Druk dagje zo. Eenmaal thuis gingen we weer lekker aan de karaoke met z’n drietjes!

oliebollenkraam
Goed idee van dochterlief, supervers dus ze smaakten zalig! Bovendien kreeg ze van Tony’s Gebakkraam nog een legpuzzel mee als cadeautje.

Fysio, digimeeting en surprises

Vrijdag wederom een druk programma. Kinderen naar school, boodschappen halen en daarna bloedprikken. Het was druk bij de prikpoli, maar het prikken zelf was zo gepiept. Snel de boodschappen naar huis, kopje koffie er in wat mailtjes doorwerken en naar de fysio. Naar aanleiding van mijn bezoek aan de huisarts heeft ze nu andere spieren losgemaakt, krijg ik nieuwe ademhalingsoefeningen en heb ik behalve de loopband even geen oefeningen gedaan. De loopband deed ik overigens op mijn sokken… glad vergeten om sportschoenen aan te doen… Oeps! De behandeling hielp wel, de brandende pijn verminderde aanzienlijk in de loop van de dag.

 

Thuis mijn werk opgepakt en een fijne videomeeting met Patricia om de voortgang van onze blogs te bespreken. We hebben allebei veel aan elkaars tips gehad en dat laat zich zien in de cijfers. Samen kom je toch verder. Verder druk met facturen en het updaten van oude blogs. Van de studenten van de Fontys kreeg ik een aantal canva plaatjes voor pinterest toegestuurd die ik komende week wil verwerken én ze hadden een nieuwe facebookplanning voor december gemaakt. Binnenkort stellen ze zich voor op mijn blog. Als je ook dergelijke klusjes voor je bedrijf hebt liggen, gaan ze graag voor je aan de slag!

surprises maken
Er wordt hard gewerkt aan de surprises, de hele woonkamer is 1 creatieve zone.

Mijn oudste fietste alleen uit school naar huis. Gelukkig had ze dit keer wel haar sleutel en telefoon bij zich, want ik was er niet… Samen met haar zusje deed ik een kopje thee bij mijn schoonzus en neefje. De kinderen hadden elkaar veel te vertellen en wij ook. Ondertussen appte ik met mijn kind die het toch best spannend vond zo, thuiskomen in een leeg huis. Niet al te lang gebleven dus, wel weer een nieuwe fase dat dit zo kan. Eenmaal thuis gingen ze snel aan de slag met hun surprises. Kleine zus had van haar tante wat benodigdheden gekregen voor deze knutsel en grote zus blijkt een zelfde soort surprise te willen maken als haar neef. Ik dook de zolder op om de juiste spullen bij elkaar te zoeken voor de knutsels. Als moeder faciliteer ik, maar de surprise maken ze zelf. En wat worden ze al leuk!

sodastream
Het zijn de kleine dingen die het doen… Dat staat ook centraal in de nieuwe kerstcampagne van Sodastream. Ik heb zelf deze week onverwachts een mooi groen exemplaar gekregen én ik mag er binnenkort ook weer eentje verloten in een winactie!

Weekend! Wij gaan lekker verder met freubelen aan onze surprise, wat staat er op jouw programma?

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Els zegt:

    Wat een drukke week, maar ook zeker met leuke dingen. Hier moet ook een surprise gemaakt worden gelukkig is mijn zoon heel creatief en hoef ik alleen het materiaal maar te leveren. Wij hadden een lui weekend, nog 1 week te gaan en dan is mijn verlof om, dus dan begint de drukte wel weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.