Creatieve advent

Dít is de periode om lekker creatief bezig te zijn. Heb jij een creatieveling getrokken met je sinterklaaslootje? Of houd je van diy-projecten en zoek je iets moois voor op je verlanglijst? Ik kreeg van uitgever Snor de DIY Adventskalender die vol staat met mooie zelfmaakprojecten voor een huiselijke, gezellige kerst.

diy adventskalender
Wat is ie mooi en wat een leuke ideetjes staan er in!

Met zoveel creatieve lezers, leek dit me een cadeautip die ik zeker met jullie moest delen. Piepkleine truitjes breien, christmascake bakken, kerstballen vouwen en cocktails brouwen. In de DIY Adventkalender, aftellen naar een heerlijke kerst, vind je 24 zelfmaakprojecten, voor iedere dag 1 project om af te tellen naar kerst. De met glitters en goud bedrukte DIY Adventkalender komt van Uitgeverij Snor en staat prachtig op je dressoir.

kersttruitjes snor
Foto: Uitgever Snor
Piepkleine truitjes breien

Adventkalenders hebben traditiegetrouw 24 luikjes met erachter een chocolaatje of klein kadootje. In Snors DIY Adventkalender vind je iedere dag een DIY-project: iets leuks, lekkers en moois om in je eentje of samen met je kinderen te maken. Zodat je op 25 december allemaal zelfgemaakte cadeautjes onder de kerstboom kunt leggen. Maar je mag ze natuurlijk ook zelf houden. Je huis wordt er sowieso erg kerstig van!

christmascake snor
Foto: Uitgever Snor Christmas cake recept

Wat kun je verwachten?

Als je echt een uniek en persoonlijk kadootje wilt geven deze kerst, dan kun je met de Adventkalender niet stuk gaan. Zo vind je er een beschrijving om one-of-a-kind geurkaarsen, zeepjes en bruisballen te maken. Je maakt het extra persoonlijk met een geurmelange, die je kunt afstemmen op de ontvanger. Veel persoonlijker wordt het niet dit jaar.

fortunecookies snor
Foto: Uitgever Snor Zelf fortune cookies maken

Om je zelfgemaakte parels helemaal af te maken, staan er in de Adventkalender glinsterende etiketjes om uit te knippen en erop te plakken. Ook zijn er doosjes om zelf te maken, uitknip-elementen voor een originele kerstkaart en mooie papiertjes om kerstballen mee te vouwen.

Of het huis nu ruikt naar versgebakken koekjes en eucalyptustakken, of dat je lekker met je kinderen iets kersterigs aan het maken bent, met deze Adventkalender is iedereen al vanaf 1 december in de kerststemming.

Er staan ontzettend leuke ideetjes in om als volwassene een paar mooie kerstprojecten zelf te maken. Ik was eerst van plan om met een paar projecten zelf al aan de slag te gaan voor deze review, zodat ik ze kon fotograferen. Mijn gezondheid werpt echter roet in het eten, dus vandaar dat ik hem ‘gewoon zo’ even tip. Maar hoe leuk is zelf gelukskoekjes met een wens er in maken samen met je kinderen? Ook leuk om uit te delen in de klas!

 

Welke projecten heb jij de vorige kerstfeesten zoal zelfgemaakt? Kerststukken, kaarten, recepten of een andere mooie DIY?
Foto’s in de reacties op facebook zijn superleuk!

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Simone zegt:

  Dit is een aparte kalender, erg leuk!

 2. Marushi zegt:

  Dat is zeker een gave advent kalender zeg! Zo een ben ik er nog niet eerder tegengekomen.

 3. Renata Feyen zegt:

  Dat lijkt me wel iets leuk een kalender waar je dingen mee kan maken – die truitjes zijn zo schattig ook 🙂

 4. Ik val als een blok voor die schattige kersttruitjes in de kerstboom. Superleuk!

  1. Marguerita zegt:

   Ja superschattig he? Echt een huiselijk kerstgevoel.

   1. Femke Dekker zegt:

    Zitten de materialen voor de DIY er ook bij of moet je die steeds zelf bij elkaar zoeken?

    1. Marguerita zegt:

     Er zitten wel wat uitknipvellen bij maar de bakproducten, wol, kaarsen, planten etc moet je zelf in huis halen idd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.