Houd je hoofd koel in een race tegen de klok

Een tijdje terug stond een coronaproof weekendje weg op de planning. Met twee vriendinnen ging ik naar een vakantiehuisje op de Veluwe. Even lekker eruit. We hadden een coronaproof planning: wandelen, films kijken, spelletjes spelen en lekker eten en drinken. En net op tijd ontving ik het spel Escape Room the game voor een review. Deze ging natuurlijk mee in de koffer!

Gastblog door Esther Weemers

Na een lekkere wandeling zaten we er met een wijntje en nacho chips helemaal klaar voor: vastberaden om te gaan ontsnappen. Het spel was nieuw voor ons, dus we hebben ons eerst goed ingelezen. Dat is ook wel nodig, want het is niet eenvoudig. In de doos zitten 2 avonturen: The Little Girl en House by the Lake. Er zit een introductie spel van 15 minuten bij om je een beetje wegwijs te maken. Verder bevat het een hintboek en een hint decoder. Op je smartphone moet je een game app downloaden met daarin de digitale chrono decoder.

>> Lees ook de review van Marguerita en haar broer die een andere editie van dit spel probeerden

Introductiespel: speel het wel!

Wij dachten het introductiespel niet nodig te hebben… Hier hadden we later spijt van. Jeetje, dit 16+ spel is echt niet eenvoudig. We hebben het spel The Little Girl gespeeld. We zijn ruim 20 minuten bezig geweest met alleen al het eerste deel. We hadden alle tips al gebruikt, en hadden nog steeds geen idee! Dit is nog lang niet zo makkelijk… We liepen nogal vast en kwamen geen steek verder. Na een half uur hebben we het dan ook opgegeven.

Poging 2 om te ontsnappen

Samen met mijn zusje gaf ik het een tweede poging. Yes, dit ging een stuk beter. Na een tijdje hadden we het eerste deel ontcijferd en mochten we door naar deel 2. Je speelt het spel op een soort papieren spelbord, dat je telkens verder mag uitvouwen wanneer je een deel hebt opgelost. Erg leuk gemaakt! Gedurende het spel ga je op zoek naar sleutelcodes. In de Chrone Decoder app voer je de sleutelcodes in om te kijken of je het goed hebt. Zo niet dan gaat er een minuut af van je tijd. Een race tegen de klok dus!

Deel twee ging ons minder goed af. Als je eenmaal vast loopt, ben je echt het spoor bijster. De klok liep langzaam af en in plaats van nieuwe inzichten te krijgen werden we alleen maar zenuwachtig. Helaas, we hebben het niet weten te redden om binnen het uur te ontsnappen.

Avontuur 2: House by the Lake had een nog hogere moeilijkheidsgraad. Ik denk dat ik hier maar een professional bij ga vragen. Maar… ondanks dat het ons niet is gelukt hebben we een erg gezellige middag gehad! Erg leuk om samen intensief bezig te zijn en op zoek te gaan naar oplossingen. Voor de fanatieke puzzel fans is dit spel zeker een aanrader.

Oké eigenlijk niet.. Maar deze foto hoorde er toch bij!

Leuke cadeautip voor de zak van de Sint dus! Je koopt het onder andere bij Bol.com. Ben jij weleens uit een escape room ontsnapt?

 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Ik heb al veel over dit soort escape room spellen voor thuis gehoord, ben erg benieuwd naar zo’n spel.

  2. Wat lekker zeg er even tussenuit! Jammer van dat spel, ik had het ook opgegeven. Nu moet ik zeggen dat als ik de beschrijving van een spel lees ik er vaak nog niet veel van snap haha.

  3. racheltjuh zegt:

    leuk artikel alleen houden wij totaal niet van spelletjes dus deze slaan we even over. misschien leuk om kado te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.