Houd je brein fit met Escape Room the Game voor 2

Laatst had ik een date met mijn broertje. Dit keer niet om ‘bij te kletsen’ of whatever. Nee, we moesten hard aan de bak, want we gingen iets leuks doen: Escape Room the Game voor 2 spelers. Een 18+ spel en dat hebben we geweten! Als volwassene is het belangrijk om regelmatig te spelen en zo geestelijk fit te blijven. Dat gun ik mijn broer natuurlijk van harte *kuch*…

escaperoom the game 2p

Hij mij ook. Dat scheelt. Dus dompelden we ons in het fenomeen ‘Escape Room’ als gezelschapsspel. We hadden beide weleens een ‘gewone’ escape room gedaan, waarbij je als rollenspel samen puzzels oplost. Nu werd middels een spel in een doos gecombineerd met een app op je telefoon de setting neergezet waaruit wij samen moesten ontsnappen. Ik had Escape Room the Game voor 2 spelers ontvangen voor een review, omdat het spel in de categorie 18+ is genomineerd voor de titel ‘Speelgoed van het Jaar’.

Met een prijs van 14,95 euro dacht ik dat het een leuk Sinterklaascadeau zou zijn voor een datenight van papa’s en mama’s die geen zin hebben om een oppas in te huren. Lekker samen spelen dus. Of je ritselt net als ik een date met je broer. Ook erg leuk.

We zijn allebei erg nieuwsgierig en houden van puzzelen. Mijn broer is bovendien heel technisch, zet zelf ingewikkelde spellen voor tienerkampen in elkaar en ik durf wel te zeggen dat we beiden erg slim zijn. Toch zijn we niet ontsnapt zonder de 3D loep te gebruiken om te spieken…

Escape Room the Game voor 2 spelers is écht best moeilijk, maar wel ontzettend leuk. In de doos zit een beginnersavontuur getiteld ‘Kidnapped’ om de gameplay even door te krijgen. Deze duurt een kwartier. Daarna kun je kiezen uit 2 gewone avonturen: Prison Island en Mad House. Wij hebben voor deze review Kidnapped en Prison Island gespeeld. Voor Mad House moeten we nog even een nieuwe date prikken.

escaperoom the game 2p
Druk samen aan de puzzel…

Hoe ging het?

Het duurde even voor we doorhadden hoe je de app in combinatie met de puzzel gebruikt. Het spel is heel leuk opgezet met een spelbord (of kaart net hoe je het wilt noemen) dat je tijdens het spelen verder uitvouwt naarmate je puzzels hebt opgelost. Je moet samen op zoek naar sleutelcodes in de vorm van getallen, vormen of andere tekens. Die zet je in de app om te kijken of je de oplossing hebt. Is het fout? Gaan er minuten van je tijd af… ieks! Die tijdsdruk is wel een dingetje hoor, ik werd er best zenuwachtig van. Je moet echt op out of the box manieren naar de puzzels kijken. Bij sommigen was dat geen probleem, bij anderen snapten we de logica er achter niet zo. Na het spel heeft mijn broertje nog even zitten doorpuzzelen omdat hij persé wilde snappen hoe we bijvoorbeeld de puzzel met het leidingwerk in de gevangenis hadden kunnen uitvogelen. We waren best een goed team, maar deze snapten we niet zo. Het was daarom ook erg leuk, want makkelijk was het zeker niet. Echt een uitdaging waarbij je als team oplossingen moet zoeken en moet overleggen over hoe en wat.

Maar… al met al een ontzettend gezellige middag! We hadden er veel plezier in om dit nieuwe spel samen uit te vogelen en met de puzzels aan de slag te gaan. En na afloop konden we een selfie maken om op facebook onze ontsnapping samen te delen. Leuk klein cadeautje voor puzzelfans.

escaperoom the game 2p

Oh, en na het spelen kun je bepaalde onderdelen opnieuw uitprinten (je moet op sommige puzzelstukken schrijven). Daarna leg je het een jaartje in de kast óf je geeft het door in je vriendenkring.

Ben jij al eens ontsnapt uit een escape room?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.