Verhaaltje inspreken voor de kleinkinderen

Thuisblijven in het griepseizoen, onder je dekentje op de bank, je voelt je niet zo lekker maar… opa of oma leest een verhaaltje voor. Dat kan via een speciale app, waarmee een kindje in het ziekenhuis, een kindje thuis op de bank of een kindje ’s avonds in bed of in een ander land, naar jouw vertrouwde stem kan luisteren. Edu Play Book is een educatieve app voor kinderen, waar opa’s en oma’s gratis een avontuurlijk voorleesverhaal kunnen inspreken. Zo is jouw stem snel bij de kleinkinderen. Speciaal in deze tijd worden vijfentwintig originele voorleesverhaaltjes gratis in de app aangeboden.

voorlezen op afstand

Oplossing voor weinig contact

Edu Play Book hoopt hiermee laagdrempelig de band tussen grootouders en kleinkinderen te versterken, nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven. Via de app is het heel simpel om opa en oma uit te nodigen om een verhaaltje in te spreken. Zo zijn families in deze tijd toch dichter bij elkaar. Wat de app zo uniek maakt, is dat er keuze is uit meer dan honderd verhalen. Je hoeft niet naar een winkel om boekjes aan te schaffen. Alle verhaaltjes staan in de app. Denk aan een kort verhaal van Snuf, Tito Tovenaar of Avonturen van oma. Op die manier horen de kleinkinderen toch de fijne vertrouwde stem van opa of oma. Tegelijkertijd blijven grootouders betrokken bij het gezin.

edu app

Keuze uit 25 verhaaltjes

“Ik kan niet wachten om mijn kleindochter weer te zien en te knuffelen. Ik vind voorlezen erg leuk. Eén van de personages waar je in de app uit kunt kiezen gaat over: ‘ De avonturen van Opa en Oma’. Deze verhaaltjes spreek ik graag in”, aldus Lilian (72) die inmiddels vijf verhaaltjes heeft opgenomen voor haar kleindochter.

verhaal inspreken

Hoe werkt het?

Via tablet of smartphone download je gratis de Edu Play Book app. Je opent de app en kiest daarin het verhaal dat je wilt opnemen. Je leest het verhaal voor en verstuurt de opname. In drie stappen is het verhaal gekozen, opgenomen en verstuurd. Ouders of kinderen kunnen ook zelf hun favoriete verhaal kiezen en deze via whatsapp of e-mail sturen naar hun oma of opa. Die ontvangen dan een uitnodiging met een instructievideo.

>> Educatieve apps

Was jij al bekend met deze creatieve manier van voorlezen op afstand?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.