Heb jij de afgelopen maanden lekker geshopt?

Heb jij de afgelopen maanden lekker geshopt? We waren allemaal meer thuis dan voorheen en verschillende webshops mailden mij de enorme groei die ze doormaakten. Vooral de dingen die het leven thuis fijner maken, vonden (en vinden) gretig aftrek: televisies, mobiele airco’s, een nieuwe bank of misschien heb jij de tuin wel opgeknapt?

gadgets

Bij mij zelf was de oude ventilator doorgebrand. Dat vraagt om een nieuwe als de temperaturen dusdanig oplopen dat normaal thuis werken niet lukt zonder een beetje verkoeling. Ook gunde ik mijzelf vorig jaar al een nieuwe televisie, waar ik zoals je mag verwachten in 2020 nog veel meer plezier van heb gehad dan ik ooit had gedacht. Thuisbios for the win!

Verder een chromecast hier, nieuwe kleding daar, vervangen van je matras, kussens of misschien zelfs je hele bed? Meer bezig in de keuken dus wat goede keukenapparatuur? Of juist een luxe koffiemachine nu je de kantoorkoffie van vers gemalen bonen moest missen? Extra iPad voor de kinderen, want ook die moest je meer bezighouden in huis…

En nu de schoonmaakster niet of minder langs kon komen, merk je ineens dat je stofzuiger wel aan een upgrade (lees: stillere variant) toe is. Of dat een deurbel met videocamera wel handig is. En geinige gadgets zoals led-lampen die je bedient met een dimmer. En gat… de computer of laptop bleek ineens onwerkbaar om met een beetje tempo in te loggen op je werkpc.

We gingen niet uit eten, maar ik denk dat iedereen in huis wel klussen heeft opgepakt en wat spullen vervangen heeft. Handig om dan ook even stil te staan bij je inboedelverzekering. Is die nog toereikend na de thuisblijfmaanden? Of staan er misschien heel wat nieuwe hobbyspullen, huishoudelijke apparatuur, gadgets en keukenpareltjes extra in je woning? Verzekeraar Diks vroeg mij om mijn lezers hier op te wijzen, dus bij deze. Is je inboedel gelijk gebleven of is de waarde erg veranderd? Check het vóór er iets gebeurt, zodat je zeker weet dat alles gedekt is.

Zo zijn bij ons ooit alle kerstcadeautjes gejat tijdens een inbraak… toch fijn dat ik de meeste bonnetjes bewaard had en dat je verzekering op orde is. Je gevoel van veiligheid is daarmee aangetast, maar de spullen konden we gelukkig vervangen. Ook prettig als er wijn over je nieuwe bank heen gaat dat het goed geregeld is. Of dat je kinderen de breekbare afstandsbediening van de AppleTV per ongeluk onder hun voetjes plaatsen…

Voor welke gekke toestanden heb jij je inboedelverzekering weleens moeten aanspreken?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me het glitterkanon dat jouw leven opleukt of in ieder geval een bende van glitters achterlaat. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om door het leven te sprankelen als en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 10 en 11 jaar. Ze schelen maar 15 maanden en zijn dikke vriendinnen, maar toch zo verschillend. Je leest hier over ondernemen, fijne perks in het leven, bijzondere ervaringen en leuke dingen.

Geef vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.