Drink een Pride biertje: Hoop Mon Cherry

Iedereen die deze week de Pride had willen vieren, of ook heeft gevierd via één van de alternatieven: proost! Je kunt deze week ook even stilstaan bij vrijheid en diversiteit met een regenboogbiertje van Brouwerij HOOP. Een fris kersenbier dat speciaal gebrouwen werd voor de allereerste Zaanpride, die helaas verplaatst is naar 2021. Nu ben ik zelf niet van uitgesproken op de barricades staan, maar ik ben wel open minded en ik houd van bier.

hoop bier
Van Brouwerij Hoop kreeg ik een regenboogfles met kersenbier toegestuurd om te proeven. Lekker fris!

Dit artikel is daarom een hart onder de riem voor mijn “Drag Queen app buddy” en iedereen die het verder als positieve ondersteuning wil zien. Ik geloof in authenticiteit, dus ik ga echt niet ineens met regenboogfilters op mijn facebookprofiel statements maken. Geen zorgen. Als hetero vrouw met blonde haren en blauwe ogen, zou ik mezelf daarmee eerder als faker neerzetten en ik ben meer van het echt zijn.

Je acties zeggen altijd meer dan het filter om je profielfoto. Dus heel subtiel, kun je gewoon laten zien hoe open minded je bent met het drinken van een fris kersenbiertje in regenboogfles genaamd HOOP Mon Cherry. Of trakteer je LHBTG vrienden op zo’n biertje als subtiel “ik zie je” cadeau. Dat is beter: dan komt de boodschap daar waar ie nodig is.


Kersenbier

Mon Cherry is een fruitig zomers biertje waar je vrolijk van wordt. Een kersenbier van 4,1% alcohol en gebrouwen als limited edition. Heel geschikt voor een middag in je zonnige achtertuin. Gebrouwen met duurzame gerst, verfijnde hopvariëteiten en die geheimzinnige maar onmisbare component gist. En niet te vergeten: vers fruit. Laat je vooral niet misleiden door de rood-roze kleur. Mon Cherry is niet kunstmatig gezoet – je proeft alleen de friszure smaak van kersen. (Niet vergelijkbaar met een Radler dus qua smaak!) Leg ‘m koud en drink ‘m samen met vrienden en familie. Want vrijheid, daar moet op geproost worden! Je bestelt dit biertje bij Brouwerij HOOP. Zij stuurden mij ook een flesje van hun honingblonde Queen Bee toe, maar die heb ik nog niet geproefd.

App buddy

Voor wie nieuwsgierig is nog even een korte toelichting op de ‘app buddy’. Ik werd vorig jaar benaderd door een man die op mannen valt, uit een cultuur waarin dat nog niet algemeen geaccepteerd is. Daar had hij het moeilijk mee en hij worstelde met een coming out. Extra hindernis voor hem was dat hij zich bovendien graag als vrouw kleed. Wanneer je denkt veroordeeld te worden door de mensen wie je kent, kan het veilig zijn om daar met een buitenstaander over te praten.
Het universum brengt zo iemand waar je steun van kunt krijgen altijd op je pad wanneer nodig en in dit geval was ik dat. We hebben elkaar nooit ontmoet en inmiddels ook geen contact meer dus ik verwacht dat alles voor hem soepel is verlopen, na mijn luisterende oor.
Wanneer je met hetzelfde worstelt: zoek iemand die je verder niet kent om je hart te luchten. Soms is het gewoon alleen al even fijn om je verhaal kwijt te kunnen, zonder dat iemand daar over oordeelt. En zonder dat meteen je hele familie of kennissenkring op de hoogte is.

regenboog lievelingskleur
Ik zeg weleens: “mijn lievelingskleur is regenboog” Eigenlijk omdat ik niet kan kiezen en omdat eenhoorns regenbogen poepen, maar ook omdat het ontzettend mooi is als je jezelf kunt zijn. Dat is breder dan alleen LBHTG of whatever, want iedereen voelt zich weleens uitgekotst. Accepteer jezelf en houd van jezelf, dan kan de rest alleen maar volgen (of verdwijnen).

Meer lezen over bier?

Bij deze mijn regenboog-toost op al mijn lezers! Straal je eigen lichtje, Xx

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.