4 bijzondere paddenstoelen

Paddenstoelsupplementen: het lijkt wel alsof iedereen het erover heeft. Ze worden al eeuwen ingezet in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege hun medicinale eigenschappen en voedingswaarde. Wereldwijd zijn er meer dan 7.000 soorten paddenstoelen met krachtige eigenschappen. Van enkelen weten we pas kort welke voordelen ze bieden. In dit artikel lees je meer over de vier bekendste paddenstoelen en waarvoor je ze gebruikt.

paddenstoel

1. Lion’s Mane voor een concentratie boost

Last van een concentratiedipje? Lion’s Mane is de paddenstoel voor een cognitieve boost. Deze paddenstoel bevat namelijk een palet aan werkzame stoffen die de signaaloverdracht tussen de cellen in de hersenen ondersteunen. Hierdoor is deze paddenstoel niet alleen goed voor je concentratie, maar ook voor je geheugen. Perfect als aanvulling op je dagelijkse kop koffie of als vervanger.

paddenstoel lionsmane

2. Cordyceps voor meer energie

Cordyceps is de sportpaddenstoel. Deze zit boordevol met aminozuren, nucleotiden, vitaminen, mineralen, proteïnen, sterolen en cordycepines. Dat zijn stoffen die positieve invloed hebben op je lichaam omtrent en energie en je longfunctie. Mensen gebruiken de Cordyceps met name voor:

  • meer energie;
  • een verbeterde longfunctie;
  • een verbeterde zuurstofopname;
  • tegen vermoeidheid;
  • meer uithoudingsvermogen.

Kan mogelijk een alternatief zijn voor pufjes dus. Ook gaat het gerucht dat in 1992 het Chinese sportteam tijdens de Olympische Spelen Cordyceps gebruikten als supplement. Wat bleek? Het sportteam verbrak in dat jaar meerdere wereldrecords. Het kan natuurlijk toeval zijn dat ze misschien gewoon harder hebben getraind dan anders. Maar… het kan ook aan de Cordyceps liggen. Wie zal het zeggen? Wel is het zo dat Cordyceps positieve stoffen bevat die het lichaam ondersteunen bij sporten.

3. Een sterke weerstand met Chaga

Er zijn vele theorieën over hoe je je weerstand kunt verbeteren. Belangrijk is dat je goed, gezond en gevarieerd eet, voldoende beweegt en slaapt. Daarnaast kun je ook supplementen innemen. De Chaga paddenstoel is hier een voorbeeld van. Deze paddenstoel heeft een adaptogene werking die ons helpt het lichaam in balans te brengen. Het bevat krachtige antioxidanten, polysachariden, betuline, flavonoïden en nog veel meer. Dus zoek je een oppepper voor je immuunsysteem? Kies dan voor de paddenstoel Chaga.

paddenstoel

4. De schimmelwerende functie van Shiitake

De Shiitake is een paddenstoel die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Heerlijk door gerechten en super gezond. Alleen kun je met de paddenstoel in de supermarkt niet van de medicinale werking van de Shiitake profiteren. Hiervoor heb je echt het supplement nodig. Shiitake in supplementvorm is namelijk vele malen geconcentreerder dan wanneer je hem gewoon eet. Net als bij vitaminepillen. Mensen nemen de paddenstoel met name vanwege zijn schimmelwerende functie en de positieve invloed op het immuunsysteem.

Wil jij meer weten over hoe medicinale paddenstoelen werken? Lees dan ook deze blog.

Paddenstoelsupplementen 

Als jij meer over deze voedingssupplementen te weten wil komen kun je een gratis paddenstoelengids downloaden op de website van Mushrooms4life. Mushrooms4life heeft een uitgebreid assortiment met de bekendste paddenstoelsupplementen. Deze supplementen zijn vakkundig samengesteld en ontwikkeld door de paddenstoelexpert Martin Powell. Dankzij een natuurlijk productieproces bestaan de supplementen voor 100% uit paddenstoel, zonder vulstoffen of andere toevoegingen. Daarnaast zijn de supplementen biologisch gecertificeerd.

Liever kijken dan eten? Heb je genoeg aan champignons en parpadelles? Dan kun je in de herfst ook gewoon kijken naar dit bijzondere plantje en via de website van het IVN een kaart downloaden om met je kinderen de verschillende soorten paddenstoelen te herkennen. Niet aankomen of eten! Sommige paddenstoelen zijn giftig, dus het is voor je gezondheid wel zo belangrijk dat je ze in een specialzaak haalt of gewoon in de natuur laat staan.

disclaimer

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.