Nootropics voor je mentale gezondheid?

Voor veel mensen is hun gezondheid het belangrijkste wat er is. Juist in pandemische tijden. Niet alleen de fysieke gezondheid kan het zwaar te verduren krijgen, ook op mentaal gebied moet je soms verplicht een stapje terug doen. Hierdoor lukt het vaak niet om boven jezelf uit te stijgen. Dat is dan weer niet goed voor je gemoedstoestand. Wie overweegt om hulpmiddelen in te schakelen om de mentale gezondheid te verbeteren, kan Nootropics proberen. Wat? Nootropics? In dit artikel uitleg.

nootropics

Nootropics: wat Zijn Dat?

Een nootropic is eigenlijk niets meer dan een pil die je prestaties verbetert. Het woord Nootropic is afgeleid van de Griekse woorden nóos en tropḗ, wat geest veranderend betekent. Nootropics zijn bijna altijd 100% natuurlijke voedingssupplementen. Dat betekent dat er geen chemische middelen in zijn verwerkt. Daarom zijn nootropics helemaal legaal en veilig voor iedereen. Je kunt de natuurlijke pilletjes nemen om meer uit jezelf te halen dan normaal. Neem bijvoorbeeld cafeïne, een stof die we allemaal kennen. Je vindt het terug in allerlei soorten nootropics, omdat het je prestaties verhoogd. Nu kun je denken: ga ik van een stevige bak koffie dan ook beter presteren? Ja! Het is namelijk bewezen dat het een positief effect heeft op je alertheid. In combinatie met andere stoffen, is het zelfs een ware motor voor je hersenen.

Cafeïne is natuurlijk niet het enige stofje in nootropics waar je baat bij kunt hebben. De concentratiepillen zitten boordevol stoffen waar de meeste mensen nog nooit van gehoord hebben. En het mooie: al deze stoffen komen rechtstreeks uit de natuur. Ze dragen bij aan het verhogen van je cognitieve functies door extra vitaminen en mineralen. Dat heeft weer een positief effect op je zenuwstelsel waardoor de nootropics inslaan als een bom. Nee, je gaat er niet van stuiteren, maar het kan je wel helpen om je lekkerder in je vel te voelen en prestaties te leveren die je normaal niet zou kunnen leveren. 

Werken Nootropics Echt?

Ben je gewend aan suikerrijke energiedrankjes en denk je dat de natuur niet genoeg is om je beter te laten presteren? Oordeel niet te snel! Uit ervaringen van gebruikers blijkt dat je nootropics niet moet onderschatten. De werking van sommige supplementen schijnen verbazingwekkend te zijn. Alle nootropics die je koopt bij een goede gezondheidswinkel of online smartshop zijn wetenschappelijk onderzocht en uitvoerig getest. Zo is het bijvoorbeeld aangetoond dat medicinale paddenstoelen capsules op lange termijn positieve gevolgen hebben voor je geheugen, reflexen en informatieverwerking. Andere plantenextracten in nootropics, zoals bijvoorbeeld Rhodiola, hebben hun werking al lang en breed bewezen in de gezondheidszorg. De capsules die je koopt zijn dus niet zomaar samengesteld. Er is jarenlang onderzoek gedaan om een product te ontwikkelen dat de mens kan helpen om beter in het leven te staan.

vrolijke dame

Soorten Nootropics: 5 tips

Nootropics kun je voor allerlei doeleinden gebruiken. Op hun eigen manier dragen ze allemaal bij aan je mentale gezondheid. Dat doen ze bijvoorbeeld door stress te verminderen, je concentratie te verhogen of door je een positiever zelfbeeld te geven. Om je een idee te geven van de mogelijkheden met Nootropics, hier een overzichtje met een aantal tips op een rijtje gezet:

 • Met Mindscopic Clear Focus geef je je concentratie een enorme boost. Twee capsules per dag zijn genoeg om je beter te laten focussen en je gemoedstoestand te verbeteren. De formule van Bacopa monierri, Rhodiola Rosea Extract, cafeïne, tal van vitaminen en allerlei andere natuurlijke stoffen helpen je bij een dag hard werken, studeren of sporten. Stijg boven jezelf uit en voel je goed, als je er even ‘bij moet blijven’.

 • Cordyceps paddenstoelensupplementen zijn dé nootropics voor het sporten, zeggen ze. De medicinale schimmel komt uit china en wordt in veel Aziatische landen gebruikt in de geneeskunde. Het stimuleert je energie en verbetert je longinhoud aanzienlijk. Daardoor heb je een betere zuurstofopname en versterkt het je uithoudingsvermogen. Cordyceps regelmatig gebruiken helpt ook tegen vermoeidheid. Ze noemen het ook wel een 100% natuurlijke doping voor je lichaam en geest.

 • Een familielid van cordyceps uit het paddenstoelenrijk is de Chaga paddenstoel. Supplementen van deze medicinale schimmel zijn goed voor je weerstand. Het zorgt ervoor dat je immuunsysteem optimaal functioneert, waardoor je gezondheid en en welzijn een boost krijgen. Zoek je een nootropic die je mentale gezondheid structureel ondersteund? Chaga is dan de nummer 1 keuze.

 • Voor een goede mentale gezondheid is een goede nachtrust heel erg belangrijk. Je kunt ook niet goed presteren als je lichaam niet uitgerust is. Voor sommige mensen is goed slapen helemaal niet zo vanzelfsprekend. Hun lichaam voelt onrustig. Daarom is er de Sleepwell Spray. Deze nootropic reguleert je slaap- en waakritme en zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt. Geen plafonddienst meer en eindelijk uitgerust wakker worden.

 • Studeren kan soms erg lastig zijn. Bepaalde mensen zijn van nature niet zo goed in leren en anderen hebben soms hun dag niet. Gelukkig zijn Nootropics ook zeer geschikte hulpmiddelen voor studenten en scholieren. Met de Studeerpil voorzie je het brein van extra brandstof. Je kunt je doelgerichter focussen, je geheugen werkt stukken beter en concentreren kan eindelijk weer eens langer dan een paar minuten. Vaak last van dipdagjes tijdens de studie? De studeerpil schiet te hulp!

Elke nootropic kun je dus inzetten op een ander moment. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze helpen je prestaties en mentale gezondheid te verbeteren. Wil je nootropics eens proberen? Bezoek een goede online smartshop en laat je adviseren door experts.

Weer eens iets anders dan melatonine, toch? Voor mij was dit begrip helemaal nieuw. Had jij ooit van nootropics gehoord? 

disclaimer

Comments

 1. Joren says:

  Bedankt voor dit interessante artikel. Heb het product mindscopic gelijk besteld en ben er erg tevreden van.

 2. Arjen says:

  Nou, eerst secptisch maar toch ongelooflijke verbetering van mijn mentale helderheid. Wist niet eens dat zo een product bestond. Gr ARJEN

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.