Waar zouden we zijn zonder de oppas?

Waar zouden we toch zijn zonder de oppas? Als alleenstaande ouder kom je er niet onderuit om regelmatig een oppas in te huren, zodat je eens een avondje uit kan of een werkmeeting kunt bijwonen. Ook buitenschoolse opvang heb je regelmatig nodig. Je kunt nu eenmaal niet op 2 plaatsen tegelijk zijn. Toen ik nog een partner had, vonden we het ook weleens fijn om samen een date night te plannen en lekker uit eten te gaan. Maar hoe kom je aan een oppas?

babysitter

Ik woon al mijn hele leven in hetzelfde dorp en dan bouw je via via wel een netwerk op. Als je gewoon bij kennissen in de groep gooit dat je een leuke en betrouwbare oppas voor je kinderen zoekt, is er altijd wel iemand die er eentje weet. Zo was onze allereerste oppas de tienerdochter van onze gastouder. Een oppasservice inschakelen was niet nodig. Toen zij niet kon, vroegen we één van haar vriendinnen die al eens mee geweest was tijdens het oppassen. Bekende gezichten werken vaak het best.

Nieuwe oppas zoeken

Na mijn verhuizing (en scheiding) zocht ik een oppas in mijn nieuwe buurt. Een overbuurmeisje wilde wel, maar ik vond haar erg duur en had niet zoveel te besteden dus dat werd hem niet. Gelukkig raakte ik via mijn moeder in gesprek met een andere moeder die wat jongere tieners had. Mét veel ervaring met jonge kinderen. Haar zoon zocht nog een oppas adres en aangezien ze 2 straten bij ons vandaan wonen, leek me dat een goede optie. Door het gesprek met zijn moeder wist ik uit wat voor gezin hij komt en dat hij betrouwbaar is.

Dat was voor mijn ex nog wel even een dingetje. Dat onze oppas een jongen is en geen meisje. Voor de kinderen gelukkig niet: hij kan ontzettend goed voorlezen! Ze vinden het ontzettend leuk als hij komt. Ik zorg er meestal voor dat ze hun pyjamaatjes al aan hebben, zodat ze alleen nog tanden hoeven poetsen. Als ik thuis kom, staat de televisie meestal uit en is hij huiswerk aan het maken. Was dan ook erg leuk om te lezen in de krant dat hij geslaagd is voor het gymnasium, zelfs op de radio werden zijn goede cijfers genoemd! Ik betaal onze oppas 3 euro per uur. Weet niet hoe lang hij nog beschikbaar zal zijn als oppas nu hij gaat studeren, maar gelukkig heeft hij een paar zusjes die wel willen inspringen indien nodig. Eerst moet het normale leven weer opstarten!

Online een betrouwbare oppas boeken

Als jij via je netwerk geen oppas kunt vinden, bijvoorbeeld na een verhuizing, dan kun je via een website als Charly Cares een betrouwbare ‘oppas Angel’ vinden. Voor oppas in de avond, als de kinderen al op bed liggen, zijn de tarieven lager. Maar je kunt hier ook terecht voor een oppas overdag die helpt met het huiswerk of de kinderen naar clubjes brengt. Heb je zelf tieners in huis? Zij kunnen zich hier aanmelden als oppas. Alle oppassen worden gescreend. Nu met de pandemie hanteren ze speciale corona-maatregelen: niet oppassen bij corona-gerelateerde klachten en 2 uur voor het oppassen tempen de oppas en het vraaggezin zichzelf. (Ik had zelf geen koorts bij corona en mijn dochter had juist een ondertemperatuur, dus gebruik ook gewoon je gezonde verstand! Gezondheidsklachten, dan beter een avondje thuisblijven.)

Oh, ook leuk voor alle ouders die na en pandemie hun eerste kindje verwachten: je kunt via Charly Cares ook een oppas gift card bestellen! Dat is nog eens een origineel cadeau.

Hoe heb jij je oppas gevonden?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.