Elektrisch fietsen in de grote stad: waar moet je op letten?

Ben je van plan om over te stappen van een gewone fiets naar een elektrische fiets? Of heb je eigenlijk al tijden niet of nauwelijks gefietst, maar wil je het nu de e-bike steeds populairder wordt toch weer eens gaan doen, zodat je de auto wat vaker kunt laten staan? Er zit een groot verschil tussen fietsen in de grote stad en daarbuiten, dus zorg dat je wel de juiste elektrische fiets in huis haalt.

fietsen stad

De ene stad is de andere niet

Fietsen in de stad is een wijd begrip. Woon je in een kleine, moderne stad, dan kenmerkt deze zich misschien vooral door goede fietspaden, die zo zijn aangelegd dat je overal stukken sneller kan zijn dan wanneer je de auto zou pakken. Woon je echter in de grote stad, dan krijg je met hele andere zaken te maken, vooral met veel verkeer en veel verschillende verkeersdeelnemers. Hoe vind je een fiets die daarbij past?

Allereerst moet je natuurlijk kijken naar waar jij jouw fiets het meest wil gaan gebruiken. Woon je weliswaar in de grote stad, maar wil je je e-bike vooral gaan gebruiken om te gaan toeren buiten de stad, of om de afstand van je huis naar je werk af te leggen, dan heb je een heel ander soort fiets nodig dan wanneer je juist veel korte of lange ritjes kriskras door de stad in gedachten hebt.

Ook het soort stad waar je woont is natuurlijk iets om mee te nemen in je aankoopbeslissing. Een rustige stad vol met fietspaden kun je gerust op een sportieve fiets waarmee je ook toertochten kunt maken doorkruisen. Woon je echter in het centrum van Amsterdam of een andere grote stad, dan zoek je vooral naar een model dat daar goed mee om kan gaan.

Een stadsfiets met een accu

Een goede stadsfiets moet betrouwbaar zijn, en stevig op de weg liggen, zo stelden de makers van de Muto vast. Een beetje brede banden zijn wel zo prettig. Ze zorgen dat je meer grip hebt, ook als je bijvoorbeeld een scherp bochtje moet maken, en voorkomen bovendien dat je in de tramrails klem komt te zitten.

Goede verlichting is absoluut noodzakelijk, net als betrouwbare remmen en een stevig frame dat tegen een stootje kan. Specifiek kijkend naar een e-bike, dan is het prettig als deze genoeg standen heeft om uit te kiezen, en ook zonder gebruik te maken van de motor makkelijk vooruitkomt. Zeker in heel druk verkeer over drukke grachten, wil je misschien niet te hard fietsen.

Daarnaast wil je je fiets kunnen gebruiken om zowel je kinderen als je boodschappen en nog tal van andere dingen te vervoeren, zoals wij Nederlanders dat doen. Op Muto.bike vind je alle beschikbare accessoires van de stoere elektrische stadsfiets die je naar jouw eigen wens kunt samenstellen. Je klikt ze erop en ook zo weer eraf, zodat je jouw fiets iedere dag opnieuw kunt aanpassen aan jouw wensen en eisen.

Heb jij een gewone fiets of ben je overgestapt op een e-bike?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.